TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 14:25

Herkese iyi günler,

Zorlu bir seneyi başarıyla atlattıktan sonra bu bir seneden daha zor olan iki haftalık tercih dönemi başladı. Forumdan birçok kişiyle özel mesaj vasıtasıyla fikir alışverişinde bulunmuştum. Şimdi bu konu üzerinden fikir alışverişi yapmak amacıyla yardımlarınızı bekliyorum.

Şu an önümde Mühendislikler, Tıp, Hukuk, İşletme, İktisat, Uluslararası İlişkiler gibi birçok bölüm var. Tabi ki kafamda öne çıkan veyahut hiç düşünmediğim bölümler var. Sizden rica ettiğim kendi yaptığınız iş/okuduğunuz bölüm hakkında

1-)Çalışılabilecek sektörler
2-)Başarıyla yapılabilmesi için gereken özellikler
3-)Kişisel tavsiyeler

Bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim.

Herkese teşekkürler. :champ:
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Re: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj asymptote » 08 Tem 2013, 14:41

Sonuçlar belli oldu mu Miriel, yüzdelik dilim olarak neredesin?
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 14:45

asymptote yazdı:Sonuçlar belli oldu mu Miriel, yüzdelik dilim olarak neredesin?

Belli oldu Asymptote.Sayısal %0.5, Eşit Ağırlık %0,1, Sözel %0,05
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 08 Tem 2013, 14:57

Oo maşallah, çok iyi bir dilimdesin. Şimdi tercih yapman daha kolay.. Tebrik ederim.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 14:59

asymptote yazdı:Oo maşallah, çok iyi bir dilimdesin. Şimdi tercih yapman daha kolay.. Tebrik ederim.. :thumbup:

Teşekkürler. Şimdi tercih yapmak daha zor... :D Birçok seçenek var herkeste farklı bir şey söylüyor... :o :?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj herofb » 08 Tem 2013, 15:12

Miriel sen ne yapmak istiyorsun??

hadi makina mı işletme mi sorusunu çok duydum ama burada tıp mı kamu mu sorusu dahi var , yani ben işletme okuyacağımı ve satış&pazarlama konusunda çalışacağımı daha lisede biliyordum , doktor olanların çoğu da hayat kurtarmayı istediği için seçmiştir ya da avukatlarda hiç mi insanları savunma duygusu yoktu? Bence senin kişiliğin ve isteklerin zaten seçeneklerin çok büyük bir çoğunluğunu eler

*sakin bir hayat seviyorsan ve koşturmaktan uzaksan ben sana ne kadar iyi kazanırsın desem de aktif satış yapabilir misin?
*kan göremiyorsan sana aylık 5 bin TL verseler doktor olabilir misin?
*resmiyetten nefret ediyorsan ya da hiç yalan söylemediysen avukat olabilir misin?
*rakamlardan uzaksan muhasebeci olabilir misin?
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 15:18

HeroFB yazdı:Miriel sen ne yapmak istiyorsun??

hadi makina mı işletme mi sorusunu çok duydum ama burada tıp mı kamu mu sorusu dahi var , yani ben işletme okuyacağımı ve satış&pazarlama konusunda çalışacağımı daha lisede biliyordum , doktor olanların çoğu da hayat kurtarmayı istediği için seçmiştir ya da avukatlarda hiç mi insanları savunma duygusu yoktu? Bence senin kişiliğin ve isteklerin zaten seçeneklerin çok büyük bir çoğunluğunu eler

*sakin bir hayat seviyorsan ve koşturmaktan uzaksan ben sana ne kadar iyi kazanırsın desem de aktif satış yapabilir misin?
*kan göremiyorsan sana aylık 5 bin TL verseler doktor olabilir misin?
*resmiyetten nefret ediyorsan ya da hiç yalan söylemediysen avukat olabilir misin?
*rakamlardan uzaksan muhasebeci olabilir misin?

HeroFb ilk mesajda söylediğim gibi kafamda öne çıkan meslekler de var hiç düşünmediklerim de yukarıda yazılanlarda sadece seçeneklerim.

Benim şu an mesleğin içinden olan insanlardan meslek tanıtımına ihtiyacım var.Çevrede bir sürü kişi o işi yapmayan sadece gördükleri üzerinden yüzeysel yorum yapan bu yüzden doğru bir karar verebilmek ve farklı fikirler alabilmek için bu konuyu açtım.

Yoksa HeroFb işletme okumuş çok iyi kazanıyormuş ben de işletme okuyacağım demiyorum(Sadece örnek vermek istedim yanlış anlaşılmasın)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 08 Tem 2013, 15:54

Mühendislik okusan da Türkiye'de hardcore mühendislik yapamazsın. TAI, Aselsan gibi birkaç savunma sanayi şirketi belki buna istisna oluşturur. Yalnız gelecekte durum nasıl olur bilemem. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın üniversitelere ve şirketlere sağladığı Ar-Ge destekleri var, ve bu destekler giderek artıyor. Diğer taraftan Enerji Bakanlığı geçtiğimiz günlerde Tübitak ile Termik Santrallerin dizaynı, projelendirilmesi ve inşası konusunda bir protokol imzaladı (MİLTES). Türkiye'nin mevcut kurulu gücü 58 000 MW düzeyinde. 1000 MW'lık bir santralin projelendirilmesi ve inşası yaklaşık 1.5 milyar dolar tutuyor. Bizde mevcut bulunan kurulu 24 termik santralin tamamı yabancılar tarafından projelendirip faaliyete geçirilmiş. Bunların rutin kontrolleri de yine yabancılar tarafından yapılıyor. Akışkan dolaşımlı kazanları (sülfür salınımı az olan, nispeten yeni ve temiz bir teknoloji) Çin'den gemilerle getiriyoruz. Bakanlığın yaptığı projeksiyona göre 2023 yılına kadar enerjideki dışa bağımlılığı azaltmak amacıyla yerli kaynaklarla (çoğunlukla kömür) çalışan termik santral yapımına 36 milyar dolar yatırım yapacağız. 3-5 sene sonra bu konularda teknik destek, danışmanlık ya da bizzat projelendirme hizmeti yapacak yetişmiş elemanlara ihtiyaç duyulacak. Enerji konusuna ilgi duyuyorsan bu alanda sana kariyer koçluğu yapabilirim ;)

HeroFB' nin söylediklerine katılıyorum Miriel. Tam olarak öyle olmadığını biliyorum ama ben sende "ne iş olsa yaparım abi" havası seziyorum. Kendini daha çok hangi alana yakın hissediyorsun? Örneğin ben matematik ve fiziği sevdiğim için tercih aşamasında ailemin ısrarına rağmen tıp yazmamıştım.
Kullanıcı avatarı
asymptote

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 26 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners