TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Win 8 Deneyen, Kullanan Var Mı? Yorumlayalım

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Win 8 Deneyen, Kullanan Var Mı? Yorumlayalım

Mesaj Levcho » 11 Ara 2012, 22:22

Micsrosoft'un yeni işletim sistemi çıkalı 2 ay kadar oldu. Piyasada satılık olarak artık nerdeyse win7'li makina kalmayacak.
Var mı aramızda win8 kuran ve kullanan. Test'lerden, sistemin baya başarılı olduğu anlaşılıyor.
--------
Seiko SNDA43P1 / Citizen BL8097-52E / Seiko 5
Kullanıcı avatarı
Levcho

Re: Win 8 Deneyen, Kullanan Var Mı? Yorumlayalım

Mesaj herofb » 11 Ara 2012, 22:52

güzel konu bence merak ediyordum ama sanki touch screen birşeyler olmadan pek bir farkı olmaz gibi geliyor
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Ahbob » 11 Ara 2012, 22:57

herojd11 yazdı:güzel konu bence merak ediyordum ama sanki touch screen birşeyler olmadan pek bir farkı olmaz gibi geliyor

+1
Benim de ilk izlenimim o yönde. Muhakkak 7'ye göre artıları vardır da gittiğim elektronik marketlerde kurcaladığım kadarıyla pek bir fark göremedim.
Kullanıcı avatarı
Ahbob

Mesaj hydrocon » 11 Ara 2012, 22:58

Çok kullanışlı bulmadım açıkçası. W7 ultimate ile devam..
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj asymptote » 11 Ara 2012, 23:18

hydrocon yazdı:Çok kullanışlı bulmadım açıkçası. W7 ultimate ile devam..

+1
Ben de kullanışlı bulmadım. Örneğin bilgisayarı işletim sisteminden kapatmak için takla atmak gerekiyor resmen :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj drk » 11 Ara 2012, 23:19

Kullandığım kadarıyla pek işime yarar bir fark göremedim 7'ye göre, biraz zaman geçirmek lazım daha net yorumlar için ;)
Kullanıcı avatarı
drk

Mesaj mcd » 11 Ara 2012, 23:24

herojd11 yazdı:güzel konu bence merak ediyordum ama sanki touch screen birşeyler olmadan pek bir farkı olmaz gibi geliyor

+1
Win7 li bilgisayar aramama rağmen bulamayıp Win8 almak zorunda kaldım.Ancak 1 gün dayanabildim.

Sonuç :Format ve Win7 yükledim. :)
Cihan
Kullanıcı avatarı
mcd

Mesaj fbolukbas » 11 Ara 2012, 23:30

Bir devir değişiyor.. win98,xp,7 den mantık olarak biraz farklı. Daha doğrusu geçiş adımları.
Çok az inceleyebildim. Tablet ve bulut tabanlı windows 3.1 gibi :)
metro bilmem ne dediği kutulardan oluşan bir homepage var, bu kutular canlı. Yani win7 deki gadgetlar gibi.. ister hava durumu, ister borsa, haber vb kutucuları.. Ekranın dört köşesinde de pulldown çıkan fonksiyonlar var, start butonu yok. Ama biyerlerden bildiğimiz desktop da çıkıyor. (geçiş aşaması ya).. Gerçi hala windows altında DOS da var. Ben 1985 da kullanıyordum :)
Yani touchscreen olmayan bir ekran için pek bi manasız. Ama M$ heryerde olayım dediği için, tabletin, pc, telefonun win8 olacak, bulut hikayesiyle de tüm cihazlar senkron olacak. Fikir olarak kötü de değil be :)
Yanlız MS winxp de yaptığı hatayı yapmıyor. Yani win7 nin uzatmaları oynamasını istemiyor. Radikal bir geçiş düşünüyor sanırım.
Böyle düşünmeme sebep, start butonunun seçmeli bile olmaması gibi win7 modunda çalış opsiyonu da yok.Ayrıca aldığımız sony ve asus zen bookların win8 gelmesi ve win7 için ne driver bulunabilmesi ne de Bios tan win7 kurulumuna izin verilmemesi (Bu kısımı kurmaya çalısıp küfür eden ekip arkadaşlarım söyledi, onların yalancısıyım). Bu arada asus zen ultrabook lar başarılı aletlet, inceliği,hafifliği ve hızı.. win8 in boot etmesi ve bütün servislerin çalışıp hazır hale gelmesi 15 saniye falan sürüyor. Buna bios da dahil yani makine tam kapalı durumdan tam olarak açılmasından bahsediyorum. Hybernate falan değil. SSD diskler var. Win8 için dokunmatik ekranları da çıkmış bu arada.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 8 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners