Bir devir değişiyor.. win98,xp,7 den mantık olarak biraz farklı. Daha doğrusu geçiş adımları.
Çok az inceleyebildim. Tablet ve bulut tabanlı windows 3.1 gibi

metro bilmem ne dediği kutulardan oluşan bir homepage var, bu kutular canlı. Yani win7 deki gadgetlar gibi.. ister hava durumu, ister borsa, haber vb kutucuları.. Ekranın dört köşesinde de pulldown çıkan fonksiyonlar var, start butonu yok. Ama biyerlerden bildiğimiz desktop da çıkıyor. (geçiş aşaması ya).. Gerçi hala windows altında DOS da var. Ben 1985 da kullanıyordum

Yani touchscreen olmayan bir ekran için pek bi manasız. Ama M$ heryerde olayım dediği için, tabletin, pc, telefonun win8 olacak, bulut hikayesiyle de tüm cihazlar senkron olacak. Fikir olarak kötü de değil be

Yanlız MS winxp de yaptığı hatayı yapmıyor. Yani win7 nin uzatmaları oynamasını istemiyor. Radikal bir geçiş düşünüyor sanırım.
Böyle düşünmeme sebep, start butonunun seçmeli bile olmaması gibi win7 modunda çalış opsiyonu da yok.Ayrıca aldığımız sony ve asus zen bookların win8 gelmesi ve win7 için ne driver bulunabilmesi ne de Bios tan win7 kurulumuna izin verilmemesi (Bu kısımı kurmaya çalısıp küfür eden ekip arkadaşlarım söyledi, onların yalancısıyım). Bu arada asus zen ultrabook lar başarılı aletlet, inceliği,hafifliği ve hızı.. win8 in boot etmesi ve bütün servislerin çalışıp hazır hale gelmesi 15 saniye falan sürüyor. Buna bios da dahil yani makine tam kapalı durumdan tam olarak açılmasından bahsediyorum. Hybernate falan değil. SSD diskler var. Win8 için dokunmatik ekranları da çıkmış bu arada.