TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Pahal覺 HDMI Kablolara Sak覺n Kan覺p Da ok Para Vermeyin!

Forum Kurallar覺na Uygun Farkl覺 Konular zerine Sohbet ve Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Sevgili yeler Forum Kurallar覺nda Tart覺覺lmas覺 Uygun Olmad覺覺 Belirtilen Konular Hakk覺nda Bu B繹l羹mde Payla覺m ve Fikir Bildirimi Yapmay覺n覺z. 襤nan癟lar, Politika, Fanatizm, Irk癟覺l覺k Vb. 襤癟eriklerde Konular A癟may覺n覺z. Ayr覺ca Kiisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlar覺n覺z覺 襤癟eren Konular覺 Burada Paylamay覺n覺z. Birbirinize Sayg覺l覺 Olunuz L羹tfen.

Pahal覺 HDMI Kablolara Sak覺n Kan覺p Da ok Para Vermeyin!

Mesaj fsinan » 17 Eki 2012, 10:44

D羹n yine kablo al覺rken dikkatimi 癟ekti ve sizi uyarmak istedim.

Alt覺n u癟lu, bilmem 繹yle yal覺tkanl覺, carbon bilmemneli diye 3m'lik kabloyu Monster v覺rt z覺rt gibi markalar 70TL'ye falan sat覺yorlar. B繹yle soygun yok.

HDM襤 kabloda veri dijital olarak iletilir, analog sinyal iletilen skart kablolar gibi deildir. yle alt覺n uca, bilmemneye gerek yok. Sak覺n kanmay覺n, almay覺n.

3m'lik HDM襤 kablo 10TL'den pahal覺 ise a覺r覺 pahal覺d覺r, a癟覺k癟a yaz覺yorum, bu bir soygundur. Gidin alabileceiniz HDMI 1.4 standard覺n覺 desteklediini yazan ucu alt覺n kapl覺 olmayan en ucuz kabloyu al覺n. al覺覺yorsa alabileceiniz en iyi sinyali al覺yorsunuz demektir.

G繹z boyay覺p a癟覺k a癟覺k yalanc覺l覺kla bu ekilde para kazan覺lmas覺na dayanam覺yorum.
"Money has no owners, has spenders". -Omar嚜
Kullan覺c覺 avatar覺
fsinan

Ya: 50
Kay覺t: 11 Mar 2010, 17:35

Re: A覺r覺 pahal覺 HDM襤 kablolar, sak覺n kan覺p da 癟ok para verm

Mesaj asymptote » 17 Eki 2012, 10:53

Bilgilendirme i癟in teekk羹rler fsinan. T羹ketici bilin癟lenmedik癟e maalesef bu t羹r soygunlar 羹lkemizde olagelecektir. Yaln覺z t羹keticinin de her konuda bilgi sahibi olmas覺n覺 bekleyemeyiz, 羹retici ve sat覺c覺n覺n da bir nebze ahlak sahibi olmas覺 gerekiyor.

Bu arada yeri deil belki ama elimde 3 metre Profigold marka (alt覺n u癟lu :D) Scart to Scart kablo mevcut. Hi癟 kullan覺lmad覺 ve halen de kullan覺lm覺yor. 襤lgilenen bir arkada olursa uygun fiyata verebilirim. Maksat ihtiya癟 g繹r羹ls羹n.. :thumbup:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Re: A覺r覺 pahal覺 HDM襤 kablolar, sak覺n kan覺p da 癟ok para verm

Mesaj mlm » 17 Eki 2012, 11:04

Fsinan teekk羹rler..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Re: Pahal覺 HDMI Kablolara Sak覺n Kan覺p Da ok Para Vermeyin!

Mesaj SwissAuto » 17 Eki 2012, 11:39

nemli bir bilgi, fiyat覺 ger癟ekten 癟ok dalgal覺 bir 羹r羹n, pahal覺 iyidir mant覺覺 HDMi kablo i癟in ge癟erli deilmi 繹renmi olduk.

teekk羹rler,
Kullan覺c覺 avatar覺
SwissAuto

Ya: 45
Kay覺t: 05 Eki 2012, 21:34

Mesaj Baran » 18 Eki 2012, 17:58

Baybars abi alt覺n u癟ludan vazgecmez sanm覺yorum ama ben bunu dikkate edeceim abi saol
Kullan覺c覺 avatar覺
Baran

Ya: 40
Kay覺t: 02 ub 2011, 23:10

Mesaj serdarfb » 18 Eki 2012, 23:19

Baran yazd覺:Baybars abi alt覺n u癟ludan vazgecmez sanm覺yorum ama ben bunu dikkate edeceim abi saol

Baran, :lol: :lol: :lol:

fsinan, 繹nemli bir bilgi dostum. Teekk羹rler. :thumbup: :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
serdarfb

Ya: 54
Kay覺t: 17 Haz 2012, 18:26

Mesaj deVille » 18 Eki 2012, 23:55

Bu akam hama marka ald覺m :(
Neyse sal覺k olsun.

Sent from my iPad using Tapatalk
Post Tenebras Lux
Kullan覺c覺 avatar覺
deVille

Ya: 45
Kay覺t: 23 Au 2012, 15:07

Mesaj Senn » 19 Eki 2012, 08:06

Fsinan, aynen oyle. 8 sene once ilk HDMI kullanan cihazlar (kendi icinde goruntuyu HD'ye ceviren DVD oynaticilar) Amerika'da piyasaya suruldugunde tek HDMI kablosu vardi ve fiyat $100'di. Nerden nereye. Su an herkes suradan aliyor kablosunu: http://www.monoprice.com/

Ancak ilgililere soyle bir serh duseyim:
Dijital sinyal iletiminde dahi kotu kablo iyi kablo arasinda ciddi fark vardir. Mesela hastanelerdeki bazi MR ve CT cihazlarinin kablolarina, veya universitelerdeki deneysel ekipmana bakarsaniz dijital verilerin kol kadar kalin kablolarla tasindigini gorursunuz. Cunku dijital sinyal metal kablo uzerine dustugu an sinyal kaybi baslar, ve kablo inceldikce, materyal adilestikce, kablo uzadikca, shielding azaldikca, ve interference arttikca sinyal kotulesir. Bunu cizilmis bir DVD'yi izlemeye benzetebilirsiniz. DVD'yi biraz cizseniz bile izleyebilirsiniz. Niye? Cunku DVD gibi tum dijital verilerin tasindigi protokoller de (USB, HDMI, vs.) hata duzeltme algoritmalari vardir. Yani sadece veri ciplak gonderilmez; verinin bir kismi kayboldugunda tekrar yapilandirilabilecek sekilde fazladan veri ile gonderilir. Bu protokoller halen aktif arastirma konusudur. Mesela daha yeni mars'a konan NASA robotu da ayni metotlari kullnarak taaa cehennemin dibinden lazer'le dunya ya fotograf yolluyor.

Tabii ki evimizdeki siradan sayilabilecek bu cihazlarin protokolleri oldukca kuvvetli. Yani ya kablonun cok uzun olmasi lazim, yahut harbiden cok adi olmasi lazim ki goruntu bozulsun. Mesela 10 metrelik bir USB kabloyla tasinabilir hard-diski bilgisayara baglarsaniz calismayacaktir.

Sonuc: Bu kadar gevezelikten sonra fsinan'dan farkli birsey de soylemis olmadim aslinda. 1 yahut 2 metrelik HDMI kablosuna $50 verilmez. Ne kadar ucuz olursa olsun, birkac kisi alip memnun kaldiysa alin kullanin gitsin. Bir de (analog yahut dijital) veri tasiyan kablolari elektrik tasiyan guc kablolarindan mesafeli sekilde yonlendirmek, kaliteli kablo kullanmaktan daha etkili olabilir; haberiniz olsun.
Kullan覺c覺 avatar覺
Senn

Kay覺t: 10 Eki 2012, 23:12

Sonraki

D繹n TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 64 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners