TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Jaguar / Bilkent / Cumhurbaskani / Cankaya

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Jaguar / Bilkent / Cumhurbaskani / Cankaya

Mesaj sedir » 09 Oca 2011, 21:59

Muhalefet ile anarşiyi eşdeğer tutmadan yazdım o cümleleri.
Muhalefet (yapıcı olmak, öneri getirmek şartıyla) güzeldir, güzel demek yetmez gereklidir.
Ancak herşeye, alternatif fikir üretmeden "hayır" demek, konuşmayı bilmeden, sağa sola çatmak, yumurta-taş atmak, cam çerçeve indirmek... bunlar muhalefet değil ancak anarşi kelimesiyle izah edilebilir.
Şu anda sorun görünen küçük bir grubun, basının desteğiyle şımarıklığı.
Mesela bugün neredeyse her isteyene öğrenim harcı kredisi veriliyor. Bu kredinin en yükseği tıp fakültesinde ve 750TL/yıl civarında.
Bu miktar da kredilendiriliyor ve okul bittikten sanırım 2 sene sonra ödenmeye başlanıyor. Ben artık protesto edilecek bir öğrenim harcı sorunu olduğunu düşünemiyorum.
Bu konu çok tartışma kaldırır ve bundan sonra (çok dayanamazsam belki yazarım ama) sadece okumakla yetineceğim.
Hep birlikte daha iyi günler dileğiyle.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj nfs » 09 Oca 2011, 22:50

Bana göre protesto etmekte bir yanlış yoktur.Sonuçta herkesin hakkıdır protesto etmek.Voltaire in dediği gibi "Senin fikrini asla kabul etmem , ama senin fikrini belirtme hakkını hayatım pahasını savunurum".Ama protesto etmenin bir biçimi vardır ; yürünebilir vs vs.Ama kiseye yumurta atarak fikirlerinizi anlatamazsınız.Tabii fikriniz yumurtanın kelliğe iyi gelmesi ise o başka.Şahsen benim son zamanlarda en beğendiğim protesto odtü öğrencilerinin yaptığıydı.Bence çok daha anlamlı :D
Resim
Aynı zamanda böyle bir toplantıya ankaradaki tüm üniversite temsilcileri çağırıldığından bilkent öğrenci temsilcisinin arabasıyla gitmesi de gayet doğaldır benim için.Sonuçta adam bilkentli ve okulunu temsil için orada.Haliyle nasıl yaşıyorsa ona göre geliyor adam.
Anketle ilgili olarak 3 ile 5 arasında kaldım :D
Kullanıcı avatarı
nfs

Mesaj Archezia » 09 Oca 2011, 23:45

Ben bu başlığı görmedim ya. Hemen yazayım düşündüklerimi (: Okulun yavaş yavaş unutulan bu kötü ünü tekrar canlanmış oldu böylelikle. Benim için iyi yada kötü değil bu durum. Yıllardır var olan bilkent efsaneleri ne kadar etkilediyse okulu bu da o kadar etkiler. Şahsen tanımıyorum kendisini ama burada tutup da o arabayla gitmemesini bekleyemeyiz. Arabası varken yürüyerek gitmeyecekti heralde. Köşke gidecek olan biri en güzel şekilde giyinir arabayla gidecekse arabasını tertemiz yıkatır öyle gider heralde. Hava atacak olsaydı muhtelemen çok daha "havalı" olan babasının arabasını alır da giderdi. Ben bir iki kere gittim köşke ve araba toz toprak içinde olduğundan dışarıdaki otoparka bırakıp da girdim. Köşke giriliyor yani insan özen gösterir biraz (: Modelini de bilmiyorum(XFR yada X-type'dır) ama marka da tam sorun çıkaracak marka olmuş. Jaguar diyince insanlarda genel olarak neredeyse Ferrari'ye yakın bir marka olgusu oluşuyor. Ama 3 büyük almana(en büyüklerinden sonraki üç büyük) hayatta değişmem. Hele bir de X-type ise al Mondeoya bin aynı şey (: Hatta bir de dediği gibi 2001 model ise 30000 TL'lik arabaya biniyor ama çıkan olay çok daha fazla.

Neyse çok araba muhabbetine girdim. Bence bu olayda biraz basının abartması var. Sonuçta öğrenci prostestolarından çok ekmek yediler son zamanlarda. Bu da öğrenciler ile ilgili yeni bir konu. Ayrıca okul temsilciliğine aday diğer gruplarında etkisi olabilir. Diğer üniversiteleri bilmiyorum ama bizim burada seçimler ateşli geçer. Kimsenin günahını almayayım sadece ihtimal olarak söyledim. Bir de kendi açıklamaları da biraz tepki çekmiş. Okula Ferrari, Porsche ile gelenler var falan demiş sanırım.

Bu olayın böyle büyümesinin bir diğer sebebi de ODTÜ olabilir. Sonuçta Bilkent ODTÜ'nün en büyük rakibi. Hem akademik olarak rakipler hem de ODTÜlüler bu kadar politikken Bilkentliler inadına apolitik olur genelde. Bu da odtü öğrencilerinin tepkisini çekiyor zaman zaman. Bu fırsatı değerlendirmiş olabilirler. Bilkent öğrencisinin apolitik olmasının sebebi de bence önemli bir kısmının zaten hayat konusunda pek bir derdinin olmaması. Geri kalan kısım da zaten genelde elinden geldiğince çalışıp kendi çabalarıyla biryerlere gelmeye çalışanlar.

Diğer bahsedilen konulara girmeyi ise uygunsuz buluyorum. Forumun tadını kaçıracak durumlara yol açabilir.
"I may be wrong (But I doubt it!)"
Steinhart Nav. B-Uhr TSF Special Edition 23/44
Kullanıcı avatarı
Archezia

Mesaj Clk » 10 Oca 2011, 00:02

Yeni bir anket daha ekliyorum. Lütfen mümkün oldugunca iki ankete de cevap verelim ....

Köske gidecegim hangisini seceyim

1- Ferrrari 599 GTO

Resim

2- Voltran Anadol

Resim

3- Sehir Hatlari Vapuru

Resim

4- Tabana Kuvvet

Resim
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Frax » 10 Oca 2011, 00:08

Archezia yazdı:Diğer bahsedilen konulara girmeyi ise uygunsuz buluyorum. Forumun tadını kaçıracak durumlara yol açabilir.

Kesinlikle katılıyorum hiç gereği yok, saatlerden devam :D

Ben bununla giderim ama arkadaki reklamı da getirecekler başka bir arabayla açık vaziyette :D

Resim
En son Frax tarafından 10 Oca 2011, 00:14 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Thevenin » 10 Oca 2011, 00:10

3 - Sehir Hatlari Vapuru tabii ki. Ankara asfaltinda araba birakmam, anarsiye veririm ortaligi. Da, nerede yuzdursek acep? :lol:
Thevenin
Kullanıcı avatarı
Thevenin

Mesaj 2fast4u » 10 Oca 2011, 00:19

yukarıdakı yorumları okumadan sadece sunu yazmak ıstıyorum bu haberı okudugumda aklıma önce bılkent e 95 yılında helıkopterle ınen kız ogrencı geldı bırde turızm otelcılık kampusunun hemen yanındakı express cafeye gelen testarossa lı eleman fakat gelın görun kı yurdum basını cakma jaguar lı (mondeo altyapısı xtype) ogrencıye taktı kafayı .Dogru, yanlıs ıyı ,kotu oyle bır karıstı kı nasıl cıkılacak ısın ıcınden bımıyorum
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj 2fast4u » 10 Oca 2011, 00:20

yerı gelmısken analım
Resim
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 34 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners