TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

İnternet siteleri ve cep telefonu satışı hakkında bilgi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: İnternet siteleri ve cep telefonu satışı hakkında bilgi

Mesaj Caner1983 » 15 Tem 2019, 11:58

Mandos yazdı:Baktım ikisi de Huawei Türkiye garantili demiş. Böyle olduğu sürece pratikte sorun yaşamamanız lazım. Teslimat ve kargo güvenilirliği için ben satıcısı Hepsiburada olanı seçerdim. Onların kendi kargoları var ayrı geliyor size özel.

Teşekkürler
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

Mesaj Aequidas » 15 Tem 2019, 12:12

Huaweilerde apple gibi uluslarasi garanti var bence ucuz olani tercih edin sadece alirken kontrol edin uluslarasi garantisi turkiyeyi kapsiyormu bu arada model olarak p30 proyoda bakmanizi tavsiye ederim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Aequidas

Mesaj dogodenizli » 15 Tem 2019, 14:00

Caner bey öncelikle merhaba.
Ben birçok telefon aldım bu belirtilen malum sitelerden ve hicbir sorun yaşamadım su ana dek. Alırken de özellikle ithalatçı garantili olanı tercih ediyorum. Bilhassa delta nin servisinden çok memnun kaldım. Hem telefon daha ucuza geliyor hem de daha iyi hizmet alıyorsunuz ithalatçı garantilide.
Ha diyeceksiniz farkı nedir distribitör garantisinden o da söyle birinde cihaz huawei tr garantili oluyor. Yani bizzat huawei tarafından ülkeye sokulan cihazlar huawei tr garantili oluyor. Ve bu cihazlar sadece belli mağazalara dağıtılıyor. Örneğin:teknosa mediamarkt vatan gibi gibi.
İthalatçı garantilide ise genelde küçük firmalar tarafından ülkeye getirilip kaydediliyor telefonlar. Ve bu firmalarin az önce zikrettigim markalar gibi giderleri olmadığı için (kira,çalışan maaşları,yüksek vergiler vs.)bu telefonları ucuza satıyorlar. Yani telefon aynı telefon burada bir sıkıntı yok.

Gelelim garanti kısmına ve benim yaşadığım tecrübeye. Yaklaşık 2 yıl once ithalatçı garantili bir mate 10 pro aldım. Delta garantiliydi yanlış hatırlamıyorsam. Bir süre sonra telefonun ses çıkışında sorun yaşamaya başladım. Ses berrak bir şekilde gelmiyordu. Hemen iletişime geçtim kendileriyle. Tamam dediler hemen gönderin telefonu. 1 hafta içinde telefon gitti ve geldi. Dedim bu ne hız, tr garantili olsa en az 1 ay kargo yolu gözlerdik. Sonra kendileriyle teşekkür etmek için tekrar iletişime geçtiğimde öğrendim,telefon ithalatçı garantili olsada huawei yetkili servislerinde bakim-onarımını yapıyorlarmış. Yani telefonu getiren ithalatçı firma direkt telefonu yetkili servise yolluyormus. Diğer garantiden(Tr garantisinden) farki ücretsiz bir şekilde götürüp direkt yetkili serviste bakım onarım yaptıramıyorsunuz. Önce ithalatçıya paslamaniz gerekiyor telefonu.
Ancak bu durumun da bir avantajı var. Kusur ispatlamak size değil ithalatçıya kalıyor. Delta gibi sağlam bir ithalatcidan.alırsanız hicbir sorun olmaz yani. Aksi halde cihaz tr garantili bile olsa bazen servisler kullanıcı hatası deyip gönderebiliyor. İthalatçı garantisinde o sorunu da yaşamamış oluyorsunuz.
Zira mediamarkttan aldığım s9 1 buçuk ay sonra ekran sararması yaptığında kullanıcı hatası deyip yollamışlardı. :D
Ondan öncesinde teknosadan arkadaşıma aldığımız iphone x'te de aynı sorunu yaşadık. Karşılaştığımız durum burada daha komikti. Arkadaş telefonun garanti kağıdını kaybettiği için ''nereden bilelim canım bu telefonun buradan alındığını'' dediler. Evet şaka gibi biliyorum. Yani zahmet edip sistemden ad soyad kontrolü dahi yapamadılar. Derdimizi anlatana kadar hayattan soğuduk. Kanıtlamaya çalıştığımız şey de telefonu kendilerinden aldığımız :D :D

Velhasıl-ı kelam ithalatçı garantisi bence Tr garantisinin bir adım önündedir. (Daha hızlı,muhattabiniz belli yani direk ithalatçıyla muhattap oluyorsunuz, ''Kullanıcı hatası'' gibi irite edici bir yaklaşım ile karşılaşmıyorsunuz.)
Sonuç olarak ''Tr garantili'' ibaresine kanarak telefonun normal fiyatına göre %25 ile %50 arasında fazla fiyat farkı ödemeye gerek olmadığı düşüncesindeyim.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj HknDrsn » 15 Tem 2019, 20:47

Huawei P30 ithalat garantilisi benim bildiğim kadarıyla yok olan varsada ben görmedim. Hepsiburada yer alan Türkiye garantili ve en uygun fiyata satılıyor niyetniz varsa alabilirsiniz güzel telefon. Huawei alıpta ciddi sorun yaşayan yada memnun olmayan çevremde görmedim.
https://www.hepsiburada.com/huawei-p30- ... 00000IMW11
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj Caner1983 » 16 Tem 2019, 19:42

Arkadaşlar sosylal media google youtube instagram yoğun whatsup
Oyun oynamam arada dizi izlerim
Tek elle tutulsun istiyorum
Gönül huawei diyor mantık s10 hangisi sizce
Batarya düz ekran p30
Ekran ses çıkışı s10
Edge ekran sevmiyorum batarya takıntım var oyun oynamıyorum sizce hangisi?
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

İnternet siteleri ve cep telefonu satışı hakkında bilgi

Mesaj Umutt » 16 Tem 2019, 20:22

Huawei Mate 20 pro kullanıyorum yaklaşık 1 ay dır.

10 yılın üzerinde bir iphone kullanıcısı olarak, uzun yıllar sonra ilk kez bir terfi hissi yaşadığımı söyleyebilirim. Android değil bence bu telefon.. En azından bildiğimiz Android değil, Çok stabil, çok hızlı, abuk subuk hatalar yok, kullanılan her an, kullanıcı dostu olduğunu hissettiriyor cihaz.

Kriterlerimiz dizi izleme haricinde benzer, şiddetle öneriyorum.
Kullanıcı avatarı
Umutt

Mesaj dogodenizli » 16 Tem 2019, 20:37

Caner1983 yazdı:Arkadaşlar sosylal media google youtube instagram yoğun whatsup
Oyun oynamam arada dizi izlerim
Tek elle tutulsun istiyorum
Gönül huawei diyor mantık s10 hangisi sizce
Batarya düz ekran p30
Ekran ses çıkışı s10
Edge ekran sevmiyorum batarya takıntım var oyun oynamıyorum sizce hangisi?

Huawei olsunda taştan olsun. Mate 20 pro. P30 ve hatta p20 pro. Bu saydığım telefonlar s10 un birkaç gömlek üstündedir.
Zaten Umut bey yılların ios kullanıcısı olarak tartışmaya noktayı koymuş. Bize başka söz söylemek düşmez. Yeni nesil androidlerle ios kıyas kabul etmiyor artık. İos yerinde sayarken android çok gelişti. Ve androidin gelişmesindeki ana etken huawei in yaptığı sıçrama. Android tarafında samsung da yıllarca yerinde saydı ve hala da ilerleme kaydedemiyorlar.

Son olarak belirttiğiniz gibi ses çıkışı konusunda s10 tam anlamı ile p30 un önünde bir telefon değildir. Ayrıca kronik sorunları olan bir telefondur s10. Youtube da arayın birçok video bulacaksınız.
Samsungun servisinden bahsetmiyorum bile tam bir rezalet. Zira s10 un fiyatı da uçuk huawei ise tam bir f/p ürünü.
Bunların dışında telefondaki ''bence'' en önemli 2 şey olan kamera ve batarya konularına girmiyorum bile. Keza huawei samsungun çok çok üzerinde bu konularda. Leica lensi ve en az 1.5 2 gün giden bataryasıyla.
Kullanıcı avatarı
dogodenizli

Mesaj Caner1983 » 16 Tem 2019, 21:19

S10 ve p30 için buyback kullanacağım ama mate 20 pro bence halen çoğu konuda üstün durumda kafam çok karıştı :(
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 10 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners