TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj herofb » 08 Tem 2013, 16:04

o zaman kısaca şöyle diyeyim , sözel bir bölüm okursan üstüne sayısal master'ı yapamasın ama muhendislik okursan üstüne mba veya sözel herhengi bir yönetim master'ı ile daha donanımlı olabilirsin.

Tıp,dişçilik,genetik,uzay bilimleri,öğretmenlik gibi bölümler tüm bunlardan bağımsız yalnızca kendi içinde düşünülmesi gereken bölümler
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj vmetin » 08 Tem 2013, 16:10

Bir İİBF - Maliye mezunu olarak kesinlikle Mühendislik veya Endüstriyel Tasarım gibi bişey oku derim.

İİBF Sucks :evil:
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Tolgi06 » 08 Tem 2013, 16:28

Öncelikle tebrikler Miriel.Ben tanınan üniversitelerin birinde matematik okudum ve şu anda yine aynı üniversitede uluslarası ticaret okuyorum.Öncelikle kendi yaptığım başvuruları göz önene alarak söyleyebilirim ki üniversite faktörü çok önemli,mesela birçok büyük firma (mesela Mckinsey) başvuru koşullarında "reputable university" şartı koyuyor. Yani iyi düşünüp karar vermek.Öncelikle iyi bir üniversite ve sonra da iyi bir bölüm düşünmek lazım.
Ayrıca tam sıralamalarını alabilir miyim,daha sağlıklı yorum yapabiliriz.
En son Tolgi06 tarafından 08 Tem 2013, 16:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 16:32

Asymptote, Herofb, Vmetin teşekkürler. :champ:

Ben matematiği, fiziği ve kitap okumayı çok severim. Kafamda hangi bölümü seçersem seçeyim akademisyenlik yada ticaret yapmak var.

o zaman kısaca şöyle diyeyim , sözel bir bölüm okursan üstüne sayısal master'ı yapamasın ama muhendislik okursan üstüne mba veya sözel herhengi bir yönetim master'ı ile daha donanımlı olabilirsin.

Sene başından beri hocamın tavsiyesi üzerine eşit ağırlığa geçme fikri vardı fakat yukarıda yazdığın nedenden dolayı sayısalda kaldım.

Bir İİBF - Maliye mezunu olarak kesinlikle Mühendislik veya Endüstriyel Tasarım gibi bişey oku derim.

İİBF Sucks :evil:

Bunu söyleme sebebiniz nedir? İİBF Türkiye'nin en iyi üniversitelerinde bile okunsa bu dediğiniz geçerli mi?

Enerji konusuna ilgi duyuyorsan bu alanda sana kariyer koçluğu yapabilirim ;)

Enerji alanına hani mühendisliklerden yönelme imkanı var? Babamda bahsetmişti...

HeroFB' nin söylediklerine katılıyorum Miriel. Tam olarak öyle olmadığını biliyorum ama ben sende "ne iş olsa yaparım abi" havası seziyorum. Kendini daha çok hangi alana yakın hissediyorsun? Örneğin ben matematik ve fiziği sevdiğim için tercih aşamasında ailemin ısrarına rağmen tıp yazmamıştım.

Şu an meslekler ve bu mesleklerin iş imkanı, yönelebileceği alanlar, gerektirdiği yetiler hakkında tam bir fikrim olmadığı için kesin bir şey söyleyemiyorum.
En son Miriel tarafından 08 Tem 2013, 16:35 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 16:33

Tolgi06 yazdı:Ayrıca tam sıralamalarını alabilir miyim,daha sağlıklı yorum yapabiliriz.

MF:8000
TM:2000
TS:1000
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj Tolgi06 » 08 Tem 2013, 16:36

Bir de işletme bölümlerinden bahsedilmiş.İşletme okursan direk üniversite faktörü devreye giriyor.Mesela bizim üniversitede mühendislik ve işletme/iktisat ve kendi bölümüm olan ticaret mezunların büyük bir kısmı aynı sektörlere iş/staj başvuruları yapıyor ve çoğu aynı sektörlerde çalışıyor(kendi üniversitem için konuşuyorum,diğer okullarda böyle bir şeye daha az sıklıkla rastlıyorum).Mühendislik okurken son derece kasıntı okunurken,işletme okuyanlar daha relax okuyup bitiriyorlar ve benzer branşlarda çalışıyorlar.Örneğin bu durumda mühendislik değil işletme okumak daha mantıklı.Tabii direk mühendis olacağım dersen durum ayrı.
Sağlık bilimleri ise tamamen senin idealistlik ve tercihlerine kalmış.

Not : Yazdıkların kendi okulumdaki(Boğaziçi Üniversitesi) gözlemlediklerimdir.Burada okulun gelenek ve olanakları devreye giriyor birazda
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Tolgi06 » 08 Tem 2013, 16:44

Bu dereceler ve dediğin matemaik fizik ilgisi ile mühendislik daha makul bir tercih gibi geldi bana.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Remre » 08 Tem 2013, 17:17

Üniverstiteye girdiğim yılda benimde MF sıralamam aşşağı yukarı 8000lerdeydi eğer çok büyük değişimler olmadıysa odtüde inşaat mühendisliği okuyabilirsin. Ben geçen yaz bu bölümü bitirdim ve şu an aynı bölümde master yapıyorum. Genel olarak bilgi verici bir iki şey söylemek gerekirse;
Sektör şu an çok iyi durumda iş bulmak -ve hatta istediğin gibi bir iş bulmak- kolay, ama ne yazık ki sektörün en büyük lokomotifi hala konut ve konut işinin çok büyük bir balon olduğu gibi korkularım var. Yani bugün yazarsın 5 sene sonraya kefil olamam. :D
İş çeşitliliği olarak inşaat sektörünün insanı tatmin ettiğide bir gerçek. Şantiye ve ofis olarak iki genel başlıkta tüm işleri toplamak mümkün. Şantiye çalışanı olmak istersen nispeten iyi paralar kazanırsın ama ailenden uzakta 3. dünya ülkelerinde veya yurdumuzun gerçektende kimsenin gitmeyi daha önce düşünmediği yerlerinde çalışırsın. Tabi burdada aslında yelpaze geniş misal marmaray projesinde görev alıp hergün öğle yemeğini boğaza karşıda yiyebilirsin. Şantiye hayatında amelesinden formenine binbir çeşit insanla çalışırsın. Genel olarak senin yapınla alakalı tabi, akşamları halısaha turnuvalarına katılmayı gün aşırı mangal yapmayı ve bir şeyi gerçekten inşaa etmenin keyfini yaşamayı istersen şantiye sana göredir. Ofis hayatını tercih edersen ki başta belirttiğim gibi odtüde okursan şantiyeye gitmek isteyeceğini pek sanmam, diğer mühendislik dallarına nazaran daha az para almayı kabul edip işin dizayn kısmında yer alırsın. Pencereden dışarıya biraz dikkatli bakarsan gözünün gördüğü herşeyin yüzde doksanını bizim yaptığımızı anlarsın. :D :D Konuttan yollara, köprülerden tüneller, barajlardan asymptote arkadaşımızın bahsettiği diğer tüm enerji yapılarına kadar herşeyin projelendirilmesinde görev alabilirsin. Şantiyenin aksine ofiste millet kavrulurken klimanı bi tık daha soğuğa ayarlayıp viskini yudumlayabilir, milliyetin galerilerinde victoria's secret mankenlerini izliyebilirsin. :D :D
Saat tavsiyesi konularında önerdiğimiz gibi daha spesifik olursan eğer daha doyurucu yorumlar alacağına eminim. Ben tercih yapacakken mühendis olacağımı, dahada özelleştirmek gerekirse makina ve ya inşaat mühendisi olacağımı biliyordum, seçeceğim okuluda biliyordum. Seninde aklında şeyler olduğunu düşünüyorum. Bende sorularını bu düşüncelerin etrafında özelleştirmeni tavsiye ederim.
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 54 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners