Üniverstiteye girdiğim yılda benimde MF sıralamam aşşağı yukarı 8000lerdeydi eğer çok büyük değişimler olmadıysa odtüde inşaat mühendisliği okuyabilirsin. Ben geçen yaz bu bölümü bitirdim ve şu an aynı bölümde master yapıyorum. Genel olarak bilgi verici bir iki şey söylemek gerekirse;
Sektör şu an çok iyi durumda iş bulmak -ve hatta istediğin gibi bir iş bulmak- kolay, ama ne yazık ki sektörün en büyük lokomotifi hala konut ve konut işinin çok büyük bir balon olduğu gibi korkularım var. Yani bugün yazarsın 5 sene sonraya kefil olamam.
İş çeşitliliği olarak inşaat sektörünün insanı tatmin ettiğide bir gerçek. Şantiye ve ofis olarak iki genel başlıkta tüm işleri toplamak mümkün. Şantiye çalışanı olmak istersen nispeten iyi paralar kazanırsın ama ailenden uzakta 3. dünya ülkelerinde veya yurdumuzun gerçektende kimsenin gitmeyi daha önce düşünmediği yerlerinde çalışırsın. Tabi burdada aslında yelpaze geniş misal marmaray projesinde görev alıp hergün öğle yemeğini boğaza karşıda yiyebilirsin. Şantiye hayatında amelesinden formenine binbir çeşit insanla çalışırsın. Genel olarak senin yapınla alakalı tabi, akşamları halısaha turnuvalarına katılmayı gün aşırı mangal yapmayı ve bir şeyi gerçekten inşaa etmenin keyfini yaşamayı istersen şantiye sana göredir. Ofis hayatını tercih edersen ki başta belirttiğim gibi odtüde okursan şantiyeye gitmek isteyeceğini pek sanmam, diğer mühendislik dallarına nazaran daha az para almayı kabul edip işin dizayn kısmında yer alırsın. Pencereden dışarıya biraz dikkatli bakarsan gözünün gördüğü herşeyin yüzde doksanını bizim yaptığımızı anlarsın.

Konuttan yollara, köprülerden tüneller, barajlardan asymptote arkadaşımızın bahsettiği diğer tüm enerji yapılarına kadar herşeyin projelendirilmesinde görev alabilirsin. Şantiyenin aksine ofiste millet kavrulurken klimanı bi tık daha soğuğa ayarlayıp viskini yudumlayabilir, milliyetin galerilerinde victoria's secret mankenlerini izliyebilirsin.
Saat tavsiyesi konularında önerdiğimiz gibi daha spesifik olursan eğer daha doyurucu yorumlar alacağına eminim. Ben tercih yapacakken mühendis olacağımı, dahada özelleştirmek gerekirse makina ve ya inşaat mühendisi olacağımı biliyordum, seçeceğim okuluda biliyordum. Seninde aklında şeyler olduğunu düşünüyorum. Bende sorularını bu düşüncelerin etrafında özelleştirmeni tavsiye ederim.