TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Ses İzolasyonu ve Uyku Sorunu Öneri

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Ses İzolasyonu ve Uyku Sorunu Öneri

Mesaj razz » 19 Oca 2013, 19:37

Tam olarak aynı dertten muzdaribim.. :evil: Evin tadilatı sırasında yatak odası ve salon tavanına ses izolasyonu yaptırdım.. Toplamda 8 cm. kalınlığında cam elyafı, iki parça aluminyum iskelet arasına yerleştirildi ve kontraplak benzeri ince bir kapak üzerine alçıpan yapıldı.. :geek:
Topuk seslerini kestiğini söyleyemem ancak konuşma/bağrışma/tv/müzik seti/eletrikli süpürge gibi ses kaynaklarında oldukça tatminkar sonuç verdiğini söyleyebilirim.. :thumbup:
Bunun dışında apartman dairelerinde bulunan müzik studiosu tarzında yerler için kullanılan daha etkili malzmeler var.. Evinin bir odasında bateri çalan bir tanıdığım benzer bir uygulama yaptırdı ancak odanın m2 değerinde hatırı sayılır nispette azalma olduğu aşikar.. :!: Kapının da yine bu iş için özel imal edilmiş bir modelle değiştiğini de ekleyeyim..

Piyasada mevcut tüm kulak tıkaçlarını denedim, tavsiye etmeye değer bir ürün görmedim..

Koss PortaPro kulaklık takılı vaziyette Diana Krall dinleyerek uyuduğumu hatırlarım.. ;)
" The difference between men and boyZ is the price of their toyZ "
Kullanıcı avatarı
razz

Mesaj sedir » 19 Oca 2013, 19:41

Kulak deliğine tıkaç değil de üşümemek için kullanılan kulağı dıştan kaplayarak örten kulaklıkları deneyin. Daha konforlu ve daha etkili olacaktır.
Vakit nakittir.
Kullanıcı avatarı
sedir

Mesaj Ahmetrefik » 19 Oca 2013, 20:32

Türkiyede maalesef bu konunun uzmanı kişiler yok denecek kadar az, üniversiteler bile bu konuda yetersiz kalmakta, fakat konuyla ilgili piyasada üretici olan yalıtım firmalarından bazı ürünler temin edilebilir.

Razz yaptırmış olduğun izolasyon camyünü şilte ise kısmen faydası olur fakat profesyonel malzemeler değildir. Bunun için Nfaf, Basotech, Echobon , Echopol denilen düz levha,viyol veya piramit formunda sünger esaslı malzemeler var. Türkiyede ODE, İZOCAM ve SANİFOAM denilen firmalardan bu tür malzemeler temin edilebilir.

Ayak sesi ve darbe türü sesler için ses köprülerini aradan kaldırmak veya izole temek gerekir, darbe ve vuruşa bağlı seslerin iletimini kesmek ile müzik, sinema, insan sesi ve enstrümanlardan gelen sesleri yutmak farklı şeylerdir. Ayak sesi için sizin yapacağınız çok fazla birşey yok, bu konuda komşunuz zemine sesi kesecek bir malzeme serer ise netice alınabilir.
zaman o kadar tuhaftır ki; gençken, çocukken hiç önemi yoktur, sonra gün gelir kaç yaz'ının kaldığını saymaya başlarsın.
Kullanıcı avatarı
Ahmetrefik

Mesaj tiktak98 » 19 Oca 2013, 23:51

ev sahibiyle konusup komsunun hali alip kullanmasini isteyecegim , bugun konusutugum bi amerikali bayan NY da yazili olmayan ama oyle bi kuralinin oldugunu , hali kullanmalari gerektigini soyledi.Hali epey keser dedi gurultuyu ama bilemiyorum..hangi ses tonuyla konusuyorlar bilmiyorum ama cok fazla ses veya tv sesi duymuyorum , inanilmaz tiz bi tonda parkelerin esnemesiyle olustuguna emin oldugum bi gurultu var bana gelen..

ev sahibim de bizden , Turk yani , herhangi bi masrafa girmek istemedigine eminim :D dolayisiyla herhangi bi yalitim isine yanasmaz.

buraya ilk geldigimde kaloroifer peteginin hava valfinden gelen yuksek gurultu yasadigim benzer bi sorundu , so esnada kulak tikaci almis denemistim , ama hic uyuyamistim..Razz kullandim hercesidini iyi bisey bulamadim demissin , bende bi arastirip deneyecegim , belki bana denk duser ise yarar bisey..
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Mesaj tiktak98 » 23 Oca 2013, 14:50

Razz bu kullandigin kulac tikaclarindan eh iste diyebilecegin varsa rica etsem ismini yazarmisin bana , bi denemek istiyorum , belki ise arar bende ..tesekkur
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Mesaj fsinan » 23 Oca 2013, 15:05

Duvardan duvara halı döşetsinler topuk sesi falan kalmaz, vuruntulu sesleri köpükle falan söndüremezsiniz, neticede materyalden iletiliyor...Tavanı kaplatsan duvardan inecek.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj tiktak98 » 23 Oca 2013, 15:26

Hali tam cozum olmasada azaltir diye dusunuyorum ama en pratik cozum adam gibi rahat bi kulak tikaci bulmakta ..topuklu felan giydiklerini sanmiyorum ,gerci bellkide olmaz , ust kattaki Bingol'lu arkadasin hanimi Darky :) belkide giyiyor bilemem..
Kullanıcı avatarı
tiktak98

Mesaj fsinan » 23 Oca 2013, 17:19

Türkiye'de evde ayakkabı kullanılmamasının yaygın olmasının bir iyi tarafı. Benim üst katta bir hanımefendi var, topuklu terliğini çok seviyorum mesela onun :lol:
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners