herşeyden önce aldığınız puan, ve başarı diliminiz olağanüstü, tebrik ederim.
13 yıllık bir hekim olarak tıp fakültesini şimdiye kadar hiç kimseye tavsiye etmedim, samimi görüşüm doğrultusunda size de "aman uzak dur" diye ağabey tavsiyesinde bulunmak bu memleketimde her gence boynumun borcudur. bugün tıp fakültesine girecek olsan bitişi 6 yıl, ondan sonra iki yıl mecburi hizmet var, yurdumda hakim savcılık sınavından sonra en zor sınavda başarılı olacak olursan en az 4,5 yıl daha eğitim ve onun sonunda yine mecburi hizmet var. yaşın kaç olacak sen hesapla. o vakit karşına nelerin çıkacağını ben şu an tahmin edemiyorum ama kendi yaşadıklarımı anlatayım istersen;
5 yıl pratisten hekimlik yaptıktan sonra tus'u kazandım ve il sağlık müdürüm bana izin vermediği için ancak 7 ay sonra ilişiğim kesildi çalıştığım sağlık ocağından, ben de grubumun en çömezi olarak en son olarak başladım asistanlığa, asistanlık zaten insan hayatının en zor dönemi (bu konuda ciddiyim). ben yine rahat bir branştayım (anestezi ve yoğun bakım uzmanıyım şu an), ancak genel cerrahi asistanlarının doğrudan cennetlik oldukları, nitekim ahirette çekecekleri ızdırabı bu dünyada asistanlık hayatlarında çekmekte olduklarına dair pek çok varsayımımız oldu. uzmanlık sonrasında da öyle muayenehane açmak falan düşünemiyorsunuz bile, öyle güzel kurallar getirdi ki sağolsun çocuk uzmanı eski sağlık sorumlumuz; kurallara uygun 13 muayenehane yapılabildi ilk 2 yıl içinde, zamanla bu sayı artacaktır elbet, ama bu sefer yine birtakım kurallarla oynayarak tüm hekimlerin sermaye sahiplerinin özel kurumlarında çalışır memurlar olmalarını sağlayacaklarından eminim.
Eşim derece ile tıp fakültesine girip, derece ile tus başarısına imza atmış bir insan, şu an toplam aylık kazancını yazsam gülersin, kaldı ki hastalarla her gün yaşadığı tartışmalar, sadece yapabileceğini bildiği için hasta yakınlarının eşimi bakanlığa şikayet etmeleri falan meslek hayatının ilk yılı içinde meslekten tamamen soğumasına yetti de arttı bile.
konu aslında uzun, örneklerle beraber sayfalar dolusu yazabileceğimden eminim, sana bu genç yaşında tavsiyem hasta insanla uğraşacağın herhangi bir branştan, sektörden kesinlikle uzak durman, hele tıp fakültesi "Allah düşmanımın başına vermesin"