TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj Miriel » 09 Tem 2013, 19:20

serhat200 yazdı:Öncelikle tebrikler. Ben senin yerinde olsam tıp okur doktor olurdum tabi sende doktorluğun sana uygun olduğuna inanıyorsan.

Serhat abi teşekkürler. :champ: Fakat nedenleri ile birlikte yazsanız daha açıklayıcı ve yararlı olur.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj ErkGS » 09 Tem 2013, 19:35

Özel mesajdan da yazmıştım buradan da yazayım...

ben ayıptır söylemesi 3 fakülte okudum.
İTÜ Gemi İnşaat Müh.
DEÜ Tekstil Müh.
Anadolu İşletme (4 senelik cabrio :D )

Tekstil yapıyorum şu an ama o tip türev mühendislikler tamamen kandırmacaymış. Kendi işimi yapma hedefi ile tekstil okumuştum. Kendi işimi de yapıyorum ama eğitimin katkısı bana sağladığı tekstil çevresi dışında yok. Tekstil mühendislik değil, emek yoğun iş gerektiren bir meslek olduğu için..

Bugünkü aklım olsa, 6 sene diye korkup kazandığım halde yazmadığım TIP fakültelerini yazardım. 6 sene sonunda zorunlu hizmet cart curt bitti mi de bi cemaat/rotary/mason/lions cart curt damlar ardından da muayehaneyi açardım... tercihen çocuk hekimliği/diş hekimliği/kardiyoloji...

Yok abi tıp ben kesin okuyamam dersen, hukuk da benzer bir konumda düşünülebilir. Avukat olup, bi derneğe sırtını dayayıp özel bürodan devam..

Tabi bunları başarabilmek için sosyal becerinin yüksek olması lazım. İş hayatında en olmazsa olmaz olan o zaten. Onu da okulda veremiyorlar.
Eski Kullanıcı Adı: Muhendis78
Kullanıcı avatarı
ErkGS

Mesaj asymptote » 09 Tem 2013, 23:01

Yahu cemaat deyip durmayın şurada.. :?
Miriel, halihazırda bir ilişkin var mı bilmiyorum ama hayat boyu bu tarz oluşumlardan uzak durmanı bir abin olarak sana şiddetle öneririm. Olaya pragmatik yaklaşsak bile şu bir gerçek ki senden götürecekleri sana kazandıracaklarından her zaman daha fazla olacaktır. Çünkü bağımsız düşünebilme yetini, aklını, muhakemeni alacaklar senden. Bir çeşit "mankafa" olacaksın. Ondan sonra para-pul, mal-mülk, ev-araba, saat-maat hepsi hava civa..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Tolgi06 » 09 Tem 2013, 23:16

asymptote yazdı:Yahu cemaat deyip durmayın şurada.. :?
Miriel, halihazırda bir ilişkin var mı bilmiyorum ama hayat boyu bu tarz oluşumlardan uzak durmanı bir abin olarak sana şiddetle öneririm. Olaya pragmatik yaklaşsak bile şu bir gerçek ki senden götürecekleri sana kazandıracaklarından her zaman daha fazla olacaktır. Çünkü bağımsız düşünebilme yetini, aklını, muhakemeni alacaklar senden. Bir çeşit "mankafa" olacaksın. Ondan sonra para-pul, mal-mülk, ev-araba, saat-maat hepsi hava civa..

+1
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Miriel » 10 Tem 2013, 00:06

Cemaat meselesi nerden çıktı... :?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj ringrang » 10 Tem 2013, 00:19

tıp felan okuma sakın!! yakma kendini :thumbup:
Kullanıcı avatarı
ringrang

Mesaj Miriel » 10 Tem 2013, 00:23

ringrang yazdı:tıp felan okuma sakın!! yakma kendini :thumbup:

Ringrang bu söylemine dayanağın nedir? Neden böyle bir şey söyledin?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Re: Ynt: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj Baran » 10 Tem 2013, 08:14

Babam doktor kiz kardesim avukat cikacak bende mimar.Bunlar herkesin okuyamiyacagi disarda yeryerde prestiji olan meslekler para kazanmak ise tamamen kisiye ozel.Benden tavsiye sifati olan meslekler secmen.Babam istanbulun taninmis doktorlarindan ve iyiki doktor olmus diyorum.Hicbir grubada mensup olmadi bu zamana kadar.
Kullanıcı avatarı
Baran

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners