TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kış Lastikleri vs 4 Mevsim Lastikleri

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Kış Lastikleri vs 4 Mevsim Lastikleri

Mesaj Noodles » 25 Oca 2016, 16:29

Aracım A3 2.0 TDI ve kış için Continental WinterContact TS850 kullanıyorum.
Şu ana kadar hiç bir karlı zeminde zerre kadar tutukluk yapmadı.
1 Ocak'ı 2 ye bağlayan gece Bolu'daydım, ve -30 santigrat gördük. ertsi gün yerdeki kar 8-10 cm civarındaydı ve sapasağlam bastık.
Tavsiye ederim.
Kullanıcı avatarı
Noodles

Mesaj Cct » 25 Oca 2016, 23:22

Petlas'la ilgili bende bir şeyler yazayım.

Şu anda uzun dönem kiralama araç kullanıyorum, malum kış ayı gelince otomatik olarak lastikleri değiştiriyorlar. Petlas taktıklarını gördüğümde arayıp "Ulan Continental çıkartıp Petlas takılır mı?" diye bayağı bir fırçaladım ama dağ tepesinde yaşayan biri olarak benden gayet hiç fena değil notu aldığını söyleyebilirim.

Tabi bir Sottozero performansı beklemek iyi niyetlilik olur ama önyargılı olmamakta fayda var :thumbup:
Her türlü saat itinayla takılır.
Kullanıcı avatarı
Cct

Mesaj Archimed » 26 Oca 2016, 15:09

Hafta sonu Şile'de Cross Climate iyi iş çıkarttı. Belediye ana yolları iş makinesi ile açık tuttu; ama ara yollarda yaz lastikli araçlar patinaj yaparken Cross Climate keçi gibiydi :lol:

Şile'yi bilenler için fikir vermesi açısından bir tarif yapayım: Balibey'deki askeri birlikten Cumhuriyet Caddesi'ne inen yokuştan bahsediyorum. İşte o yokuşta bile sorun yaşamadım 8-)
Kullanıcı avatarı
Archimed

Mesaj Salute » 26 Oca 2016, 16:54

Deneyimlerime göre 4 mevsim lastik kış şartlarında kış lastiği gibi güven vermiyor. Kış lastiğinin özelliği sadece karda etki eden bir şey değil aynı zamanda kar buz olmasa bile hamurunun yumuşaklığı nedeniyle soğuk havalarda yaz-4 mevsimler kadar sertleşmediğinden yol tutuşu ve konforu daha iyi.
Benim düşünceme göre kışın kış lastiği yazın yaz lastiği kullanılmalı. Ve yine benim düşünceme göre kış lastiği alırken iyi markaların yüksek fiyatlı ürünlerine çokça para vermeye gerek yok. Aynı şeyi yazlıklar için iddia etmiyorum yaz lastiği bütçe nispetinde en iyisi tercih edilmeli.
Ölümün "Saat"i Yok...
Kullanıcı avatarı
Salute

Mesaj Shams » 27 Oca 2016, 10:08

Yazın yaz lastiği, kışın kar lastiği kullanırım.

Bunun dışındaki 4 mevsim gibi lastikler arada kalmış başarısız ürünlerdir bana göre. Ne kışın kış ya da kar lastiği gibi performans alırsınız, ne yazın yazlık lastik gibi..

Kış şartlarında soğuk hamur kar lastikleri çok işinize yarayacaktır.
Kullanıcı avatarı
Shams

Mesaj Tgm » 27 Oca 2016, 11:24

Salute yazdı:yine benim düşünceme göre kış lastiği alırken iyi markaların yüksek fiyatlı ürünlerine çokça para vermeye gerek yok

Pahalı ise de vardır bir sebebi, ucuz ise de..
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Salute » 27 Oca 2016, 12:16

İllaki vardır sebebi en basiti kalite açısından. Eğer yurdun doğu tarafında yaşanmıyorsa kışların uzun geçtiği yerel şartlara göre mesela Ankara'da en fazla 4 ay süren kış şartlarında ben lastiğe yüksek meblağlar vermezdim.

Bu aralarında hiç fark yok manasına gelmez.

Karlı buzlu yollarda sürat yapmam ama ben sert kullanırım lastiğim de iyi olsun düşüncesi varsa o da öyle hareket eder.
Ölümün "Saat"i Yok...
Kullanıcı avatarı
Salute

Mesaj Oblomov » 14 Haz 2016, 01:50

Ben iki sene boyunca Kars da yaşadim ve yaz kış petlas kış lastigi kullandım.. arada eğlence olsun diye yol kenarında birikmiş kar öbeklerinin üzerinden geciyordum "bana mısin" demiyordu..fiyat/performans olarak petlas gayet makul..
Kullanıcı avatarı
Oblomov

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners