TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Mesaj asymptote » 11 Mar 2014, 20:29

Cosmos yayınlanmış, henüz izlemedim ama ekşide yorumlar olumlu. IMDB'ye de 9,7 ile giriş yapmış.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj deVille » 12 Mar 2014, 00:00

İzledim seslendirme başarılı program da ilk bölüm olarak gayet keyifli insan ağzı açık bir biçimde seyrediyor. Big bang'den günümüze kadar olan olayları bir yıllık takvime bölmüşler 1gün 100.000.000 yıl gibi bir şeyedenk gelencek şekilde evrenin oluşum şemasını bu takvimle anlatıyorlar. Çok ilginç olmuş. Mutlaka izleyin.
Post Tenebras Lux
Kullanıcı avatarı
deVille

Mesaj tachyon » 12 Mar 2014, 15:45

Kullanıcı avatarı
tachyon

Mesaj fbolukbas » 12 Mar 2014, 19:35

Ne zamandır bekliyordum, izledim sonunda.
Yurtdışında yayınlandıktan bir-iki gün sonra ülkemizde de yayınlanması çok güzel. Bünye pek alışık değil böyle şeylere..
Benzer çok fazla belgesel izlediğim, hatta TV'de sadece 4 belgesel kanalından başka nerdeyse hiç bir şey izlemediğim için
farklı bir şeylere rastlamadım ilk bölüm itibarıyla. Tabi senaryo, kronoloji, anlatım şekli farklı ve güzel.
Deville'in dediği gibi evrenin oluşumundan bu güne kadar olan zamanı bir dünya'lının anlayışına göre bir takvim yılına sığdırarak
örneklemesi ilginçti. İnsanlık tarihi anca yılın son saniyelerini işgal ediyordu.
Neil deGrasse Tyson olmuşmu bilmiyorum. Tek kişilk "dikelek tabut" gemisini de beğenmedim zaten:) Babasını sevmezdim ayrıca.
Haluk Bilginer'in ses tonunu çok severim, ama o da bir belgesel için olmuşmu emin değilim.
Biraz olumsuz gibi oldu ama diğer bölümlerde iyice şekillenecektir. :thumbup:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 12 Mar 2014, 20:12

fbolukbas yazdı:Bu arada şu beğenmediğin :) Cosmos 10 martta yayınlanacak. Bi görelim..

Yok abi, ben Cosmos'u beğenmediğimi söylemedim. :) Sadece Tyson yerine başka adama sundurabilirlerdi dedim. Kim sunarsa sunsun bir Carl SAGAN gibi sunamaz, orası kesin, ama Brian Greene, Brian Cox gibi adamlar sanki bu belgesele daha çok yakışırdı diye düşünüyorum. Ayrıca seslendirme konusuna gelince: Tarkan da Haluk Bilginer de bu işler için uygun değil bence.. :)

Bu arada Stephen amcanın Grand Design ve Into the Universe belgesel serisini izledin mi? Ben özellikle Grand Design'ı ve bunda da özgür iradenin gerçekten var olup olmadığını sorguladığı The Meaning of Life bölümünü çok beğendim.
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 12 Mar 2014, 23:40

Biliyorum Asym Tyson meselesine takıldığını :thumbup:
Bahsettiğin iki belgeseli not aldım. En kısa sürede izlerim.. :champ:
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Erdem35 » 13 Mar 2014, 00:19

Bende izledim bugün :) tyson myson bilmediğim için normal seyrettim.. zevkli bir 50 dk geçirdim :thumbup: ama bu belgesel trt ya da muadil kanallarda yayınlansaydı çok sansürlenirdi....
Ders Alınmazsa,Tarih Tekerrür Eder....!!
Kullanıcı avatarı
Erdem35

Mesaj asymptote » 13 Mar 2014, 00:48

Cosmos'un ilköğretim öğrencileri için olan versiyonunu TRT daha önce yayınlamıştı.. :) ;) Taşkın TUNA iyidir, hoştur aslında. TRT bu belgeseli insanları bilgilendirmek için değil, Yaratıcının varlığını kanıtlamak için hazırlatmış adeta..
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 32 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners