castiel » 01 Tem 2013, 16:06
Apolitik, video camera ve pc oyunları sarhoşluğunda bir nesil... Evet benim de içinde bulunduğum nesil Türkiye de bilgisayar ve türevlerini kullanmaya başlayan windows 98 formatlıyorum lan diyebilen ilk nesil sanırım.Anadolu mayası ile bireyselleşmiş ama bir o kadar da dışa açık, dışı merak eden ve ideoloji açısından bilinç altında anadolu propagandası estiren bir nesil... Birlik olmazsak yok oluruz görüşünü içselleştirmeye başlamış bir nesil.. Bu ülkenin en gürbüz gençlerinden olupta Almanya ya işçi olarak gitmeyen nesil.. Dünyanın her yerinde eğitim alma şansının olduğunu gören okuma/araştırma eylemlerini bir çok farklı görüşten toplulaştırabilen bir nesil... Malesef öncü kuvvet olan uyanışın ilk emarelerini gösteren nesil ama hala ne istediğini tam bilmeyen bir nesil...Mevcut hükümetin siyasi dilinin ketumluğu, kendinden olmayanları olumsuz dışsal olarak nitelemesi ve hemen hemen 12 yıllık bir iç basıncın dışa vurumu sonucu yaşanan hadiselere göre bir millet uyanıyor cümlesi üniversite öğrencisi yoğun şehirlerden bakınca evet doğru ama İzmir, İstanbul, Ankara, Adana gibi şehirlerin dışına çıkınca bir milletin evin içine öğlen güneşi vurmasına rağmen hala uyuduğunu görmek mümkün.. Tam bağımsız Türkiye hayalini gerçekleştirecek nesil şuanki gençliğimiz değil bence.. Çünkü bu nesile adım attığında destek çıkacak fikri ilaçlanmamış bir 80,70 ve 60 nesli yok.. Benim yaşıtlarım açısından, Babalarımız erken evlilikler gibi durumlardan dolayı çok çabuk daralan bir hayatın içine girmişler ve dönemlerinin kapalı Türkiye si de ayrı bir duvar olmuş onlara.. Alman, Fransız vb. ekoller ile dolup taşmışlar.. İnşallah hep birlikte surların en tepesine çıkarırız bayrağımızı.. Tam bağımsız Türkiye hayalini 2000 nesli somutlaştırırken onlara destek olacak nesil 90 neslidir.. Daha yolumuz var.. Her şeye rağmen '' Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes/ Ey kahpe rüzgar artık ne yandan esersen es''.. NFK..