TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Mesaj asymptote » 12 Oca 2014, 22:30

Kendinize bir iyilik yapın, çayı/kahveyi/tekilayı koyun, arkanıza yaslanın ve bu videoyu izleyin. Ben iki defa izledim. Oraya gitme şansı yakalamış ama gidememiş biri olarak halen içimde bir uktedir..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mlm » 12 Oca 2014, 23:05

Alt yazılı olanı varsa izleyeyim adaşım, 20 dk kadar izledim ama benim ingilizce kaldırmadı :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 12 Oca 2014, 23:16

Sesini kıs, öyle izle. Sırf görüntüleri yeter.. :)
Adaşım senin için bakayım, alt yazılı olanı bulursam yüklerim.. :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 16 Oca 2014, 10:04

Resim
Amatör gözlemcilerin vazgeçilmezi dosbsonian teleskobunun mucidi, kendisi yine amatör bir astronom olan John Dobson 98 yaşında dün hayata gözlerini yummuş. O bana teşekkür etmeyin, sizin güneşiniz diyor:
Resim
Ama biz yine de katkılarından dolayı kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz. Huzur içinde yatmasını diliyoruz..
Resim
Geliştirdiği tasarımla aynalı teleskopların açıklığını (aperture) önemli miktarda artırmış, böylelikle daha sönük şeyleri gözlememize olanak sağlamıştır.
Resim
Dobson tipi el yapımı teleskoplarda iskelet yapı (frame) olarak genellikle sadece çubuk kullanılır, bu da maliyeti aşağı çeken unsurlardan biridir. Bu tasarım aynı zamanda teleskobun modüler, taşınabilir olmasını da sağlar. Dobsonian tipi teleskop kuşkusuz amatör gözlemcilerin bir numarasıdır. Bakalım bize ne zaman nasip olacak inşa etmek bir tane..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 17 Oca 2014, 00:50

Asym :champ: :champ: :champ: Harika bilgiler :thumbup:

Bu arada çok iyi olacağını tahmin ettiğim yeni bir belgesel yayınlanmak üzere : COSMOS: A SPACETIME ODYSSEY

Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 17 Oca 2014, 12:31

Neil deGrasse Tyson sunacakmış. Keşke başkası sunsaydı. Bu adamın üslubunu sevmiyorum.. Bana hararetli ve yüksek ses tonuyla bir şeyler anlatan vaizleri çağrıştırıyor. Tamam, heyecan duyabilirsiniz ama bilim her şeyden önce sükunet ve soğukkanlılık gerektirir..
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 07 Şub 2014, 09:48

Mars'tan Dünya'nın (solda) ve Dünya'dan Mars'ın görünümü:
Resim
Bu arada Mars'a gönüllü olarak gitmek isteyenler bir kez daha düşünseler bence iyi olur, her yer kuru taş netekim.. :)
Resim
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj asymptote » 19 Şub 2014, 15:56

Gordon Ugarkoviç'in flickr'de harika fotoğrafları var, bakmanızı öneririm.. ;)
http://www.flickr.com/photos/ugordan/page1/
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners