TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Millet Uyanıyor

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Bir Millet Uyanıyor

Mesaj donjohnson » 19 Haz 2013, 10:10

Frax'ın tespitleri ile ilgili birkaç şey söylemek isterim.

CHP'nin şu anki tabanı veya oy verenleri hakkında bir fikir yürütemem ama 40+ Kemalist tespitine (Bundan sonra bu şakirt deyimini kullanmayacağım) katılmayacağımı belirtmek isterim. " 40 - modern Türkiye'nin kurtarıcısı ve kurucusu Atatürk'ü seven" Atatürkçü bir insan olarak şunu diyebilirim. DEVLET tabii ki önemlidir ve bir otoritesi vardır ama aynı zaman HALKÇILIK ve MİLLİYETÇİLİK gerçekleri de vardır ve bunların hepsi bir bütündür. DEVLET ve HALK biribirinde bağımsız düşünülemez. İnsan hayatı elbette ki çok önemlidir. Ama bütün insanları seviyorum, yaşasın kuşlar çiçekler şeklinde de düşünemem. Ben yobaz ve yoz kafadakilere(Dolayısıyla bu insanlara) karşı olduğum kadar , Güney'de kurulması planlanan Kürdistan Özerk Eyaletine de karşıyım. Ya da "Pekeke terör örgütü sayılmasın " diyen kafalara da. Bu arada ezilen ve sindirilen belli bir kesim değil bütün HALK'tır ve bir bütün olarak düşünmek gerekir bunu da belirtmek isterim. Devlet'in amacı Halk'ına hizmet etmek olmalıdır ama Devlet'in başına her geçenin de bu düşüncede olmadığı ortadadır. Herkes kendi zümresinin çıkarını düşünmektedir.
Atatürk posteri açmak bir sevgi göstergesi olabilir ya da kolaycılığa kaçmak ta sayılabilir belki. Önemli olan Atatürk'ün Türk Milleti için düşündüğü ve kurmak istediği idealler için savaşmak ve bu düşüncede hareket etmektir.
Şimdili söyleyeceklerim bu kadar sanırım. Okuyan herkese teşekkürler. :thumbup:
donjohnson

Mesaj Baran » 19 Haz 2013, 10:13

donjohnson :thumbup:
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj herofb » 19 Haz 2013, 10:32

donjohnson :champ: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj serdarfb » 19 Haz 2013, 11:09

donjohnson yazdı::!: :!: :!: BAYRAK onu yaratanla güzeldir. :!: :!: :!:

Resim

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj Frax » 19 Haz 2013, 11:55

Donjohnson soyledigim seyleri destekliyor iletin. Yanilmadigimi gordum. :)

Ben olanlari anlayamadiklarini soyledim sadece. Terorist ilan etmedim kimseyi. Benim ailem de anlamiyor olaylari. Buyukbabam Tayyip'e hala oy verecek insan cikar mi ekseninde bakiyor. Kilicdaroglu'nun zaaflarini kabul etmiyor, edemiyor. Cunku CHP'nin basinda kim varsa o hakediyor ulkeyi yonetmeyi. Onun bakis acisi bu. Kendisi benim 40+ nitelendirdigim kitleden.

Kastettigim seyleri anlamadiniz, yorum kopyala yapistir gibi duruyor. Ayni yorumu Cumhuriyet Mitingi sonrasi da Dogu'da insanlarimiz zarar gordugunde de yapabilirsiniz. Degisik bir sey yok.

Uzgunum ama bayrak acmakla da Allah'a havale etmekle de isler cozulmuyor. Cikip eylem yapmadan, diger insanlari dinlemeden, olanlari anlamaya calismadan konusmak fayda saglamiyor.

Ekleme: Mustafa KESER'in Askerleriyiz yazısı niye bu kadar çok gündemde bir düşünün lütfen
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Frax » 19 Haz 2013, 12:33

Aşağıdaki yazıları yazanların bazılarını tanıyorum. Kesinlikle şakirt değiller. Bu arada parkta bir avuç insan polisten resmen dayak yerken kendileri telefonlara çıkmadı sayın CHP vekillerinin. Olaylar büyüdü binler yüzbinler oldu, koşa koşa geldiler. Şu an RTE ve saz arkadaşlarının ardından en nefret ettiğim ekiptir kendileri. Kimse olaylara AKP vs CHP görmesin. AKP karşıtlığını yedirmeyiz ;) :D

İlk tweet oldukça manidar. Sondan önceki benim yakın arkadaşım ve söyledikleri tam olarak düşündüğüm şeydir. Sonuncusu ise bayrak olayının ne hala geldiğinin ispatı. Artık eline bayrak alan vatan kurtarıyor. Kazlıçeşmedekiler bile.

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj Frax » 19 Haz 2013, 12:49

6-7 Haziran'da yapılan araştırma. Ki olaylardan 10 gün sonra oluyor bu tarih. Başlangıçta bu oranlar çok daha yüksektir eminim.

Kullanıcı avatarı
Frax

Mesaj asymptote » 19 Haz 2013, 14:24

Her hecesine ve her harfine katılıyorum yazdıklarının.. Nasıl bugün AKP siyaset olarak toplumun gerisine düşmüşse, olan bitenleri doğru okuyamıyor ve bırakın pro-aktif davranmayı gerekli adımları gecikmiş bir şekilde dahi atamıyorsa CHP içinde de olayları rasyonel bir bakışla değerlendiremeyen, çoğu zaman "peşin bir karşıtlıkla" reaksiyon veren bir kitle var, ve bu kitle gençlerden oluşmuyor (iyi ki de gençlerden oluşmuyor). Nasıl güzel ülkemdeki çoğu genç "lümpen milliyetçiyse" CHP içindeki bu orta yaş ve üzeri sınıfı da ben "lümpen solcu" olarak görüyorum. Sözde kalan ve şekilci bir sosyal demokratlık.. Hrant Dink'in hakkını savunamayan, kürtlerin hakkını savunamayan, asgari ücrete 30 lira zam yapıldığında sesini ve tepkisini halka duyuramayan bir sosyal demokratlık. Ülkenin Cumhurbaşkanı'nı Ermeni olmakla "suçlayacak!" kadar ileri faşizan söylemler içerisine giren bir sosyal demokratlık(!)..

Burada herhangi bir siyasi gurubu ya da kişiyi tartışacak değilim. Ama görüyorum ki süreci, geçmişi ve geleceği herkesten daha iyi okuyan bir gençlik var. Ve ben bu gençlikle şimdiden gurur duyuyorum. Çünkü inanıyorum ki onlar çok işler başaracaklar..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 30 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners