HeroFB yazdı:mutlaka 1-2 yıl içinde sadece Kuzey ışıklarını seyretmek için Norveç'e gitmeyi planlıyorum tabi daha düşük bütçeli bir yer tavsiyesi olan varsa sevinirim bir de şu 11 yıl döngüsü nedir (ki 2013 bunlardan biriydi) yani 11 yıl sonra mı fotoğraflardaki gibi görebileceğiz?
HeroFB yazdı:islami teleskop istiyoruz![]()
![]()
HeroFB yazdı:mutlaka 1-2 yıl içinde sadece Kuzey ışıklarını seyretmek için Norveç'e gitmeyi planlıyorum tabi daha düşük bütçeli bir yer tavsiyesi olan varsa sevinirim bir de şu 11 yıl döngüsü nedir (ki 2013 bunlardan biriydi) yani 11 yıl sonra mı fotoğraflardaki gibi görebileceğiz?
Bg17 yazdı:HeroFB yazdı:mutlaka 1-2 yıl içinde sadece Kuzey ışıklarını seyretmek için Norveç'e gitmeyi planlıyorum tabi daha düşük bütçeli bir yer tavsiyesi olan varsa sevinirim bir de şu 11 yıl döngüsü nedir (ki 2013 bunlardan biriydi) yani 11 yıl sonra mı fotoğraflardaki gibi görebileceğiz?
Isvec te kutup cizgisinin 200 km kuzeyinde gorme sansi buldum kuzey isiklarini (iyi saklanmis keratalar). Kesinlikle abartildigini dusunuyorum, maliyetine degmeyecek bir seyahat oldugu kanaatindeyim, mrbars in onerisi kesinlikle daha eglenceli duruyor...
asymptote yazdı:371 yıl önce bugün, İngiltere'deki bir çiftlik evinde bir çocuk dünyaya geldi. Erken doğum ile dünyaya gelen bu zayıf varlığın çok fazla yaşayacağı düşünülmüyordu. Ama o yaşadı ve dünyayı değiştirdi. Bilim tarihinin en önemli kitabı kabul edilen Philosophia Naturalis Principia Mathematica (Doğa Felsefesinin Matematiksel İlkeleri)' ni yazdı. Bu kitabında Euclid geometrisinden yararlanarak diferansiyel ve integralin temelini attı. Kütle çekim yasasını oluşturarak gezegen hareketlerini açıklayan Kepler yasasını bununla ilişkilendirdi ve bu yasanın sadece gezegenler için değil tüm doğal nesneler için geçerli olduğunu ortaya koydu. Işığı tayflarına ayırdı. İlk aynayılı teleskobu imal etti. Isıl enerjinin yüzeylerden cismin içinde bulunduğu ortama taşındığını gözlemledi ve bugün kendi adını taşıyan soğuma kanunu formülleştirdi.
Sir Isaac Newton iyi ki doğdu ve iyi ki yaşadı...
Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 33 misafir
|