TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Ynt: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj hydrocon » 08 Tem 2013, 20:12

vmetin yazdı:Bir İİBF - Maliye mezunu olarak kesinlikle Mühendislik veya Endüstriyel Tasarım gibi bişey oku derim.

İİBF Sucks :evil:

Altına imzamı atarım.
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Re: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 20:14

ersinbulun yazdı:bence mümkün olduğunca okulu bitirince bir meslek adına sahip olacağın meslekleri seçmelisin.
Bu bağlamda Tıp, mühendislik,odyoloji in
İşletme, iktisat out

Ayrıca Allahın sevdiği kullar sevdikleri mesleğe sahip olanlardır. Bu nedenle seni mutlu edecek
mesleğe bakmalısın. Çok kazanana , saygınlığına vs değil. Düşünsene sabah işe gidiyorsun
ama gözün sürekli saatte mesaim ne zaman bitecek diye. İyi kazancın nedeniyle aldığın
Rolex e bakmak bile sana güzel şeyler hatırlatmayacak ve bu yıllarca sürecek...
Mesela severek bir resim yada müzik öğretmeni olmak isterdim.Her gün işe keyifle gider gelirdim.

Ne demek istediğimi çok iyi anladın sen Miriel ;)

Ersinbulun teşekkürler. Bende kendim için en iyi olanı bulmaya çalışıyorum. Yardımı geçen tüm arkadaşlara bir kez daha teşekkür ederim.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Re: Ynt: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 21:29

hydrocon yazdı:
vmetin yazdı:Bir İİBF - Maliye mezunu olarak kesinlikle Mühendislik veya Endüstriyel Tasarım gibi bişey oku derim.

İİBF Sucks :evil:

Altına imzamı atarım.

Hydrocon bu düşüncenin sebebi nedir?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj hydrocon » 08 Tem 2013, 21:48

İİBF mezunu konusunda memlekette ne yazık ki patlama söz konusu. Açık öğretimi bir taraftan lisans mezunu bir taraftan, nerde kaldı orjinalite tabii yok. Memleketin 2/3 ü aynı fakülteden mezun. Bu durumun istisnası mevcut çok iyi üniversite artı yandal yabancı dil takviyesi ile branşın istisnası olmak söz konusu fakat;
Naçizane tavsiyem bu güzel puanları almışken bölüm konusunda seçici davranmanı tavsiye ederim. öyle bir branş seçmen lazım ki onunla iştikal ederken keyif almalısın bölümü bitirip bir işe dahil olduğunda birşeyler üreterek de aynı feyz alınmalı.. Ve keyif alarak yaptığın işten kazandığın paranın tadını sana hiç birşey vermez bunu kenara yaz :)
Her şey zehirdir mühim olan dozdur.
Kullanıcı avatarı
hydrocon

Mesaj Bg17 » 08 Tem 2013, 22:39

Universiteyi bitirdiktn sonra kariyer ilk nerede ise basladiginla ve sansila dogru orantili... Hatta yuzde 70 sans diyebilirim. Hangi bolumu okudugunla okulda ne kadar basarili oldugunla nerdeyse hic alakasi yok.

Eger sansin varsa, odtu yada bogazicinden sasma. Okul, egitim kadar ogrenim yeridir, aldigin egitimi kesin unutacaksin ama ogrenim, univ hayatinda yaptiklarin, arkadaslarin hayatin boyunca seninle olacak.

Ozellikle yurtdisinda yapilacak mba ne okumus olursan ol sana bir cok kapi acacaktir. O nedenle bolumu cok takma.

Bir de hukuk, eczaciik gibi bolumler bir meslek kazandirdigi icin daha farkli degerlendirilmesi gerekir, bordro mahkumu olman daha zor olur.

Bnce bolumden cok ne seni mutlu ediyor onu dusun, insanlarla beraber olmak, konusmak mi, yazi yazmak mi, yoksa matematiksel hesaplar mi? Ona gore secim daha onemli, ne muhendisler gordum, bankaci olmuslar, ne doktorlar var sarkicilik yapiyorlar.
Time is too precious to be measured by a cheap instrument...
Kullanıcı avatarı
Bg17

Mesaj Tolgi06 » 08 Tem 2013, 22:54

Bg17 yazdı:....Ona gore secim daha onemli, ne muhendisler gordum, bankaci olmuslar, ne doktorlar var sarkicilik yapiyorlar.

Çok doğru.Örneğin Boğaziçinde mühendislik okuyan oda arkadaşlarımın çok büyük bir kısmı hızlı tüketim firmaları ve bankacılık alanlarına kayıyor.Bu nedenle ne yapmak istediğine iyi karar vermek lazım.Sonra mühendislik okuyup Unilever'e , Johnson&Johnson'a iş başvurusu yaparsan üniversitede kastığın zamanlarda İşletme okuyanların rahatlığı seni deli edebilir.
Kullanıcı avatarı
Tolgi06

Mesaj Remre » 08 Tem 2013, 22:56

Bg17 bende ne makina mühendisleri gördüm şarkıcılık yapan. Aman Miriel dikkat et :D :D
Eski kullanıcı adı: e155159
Kullanıcı avatarı
Remre

Mesaj herofb » 08 Tem 2013, 23:07

Git bir cemaat okuluna , yerleş yurduna sonra bak keyfine

Yok odtü yok itü başına bela alma
Kullanıcı avatarı
herofb

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 39 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners