fbolukbas yazdı:HeroFB yazdı:asymptote yazdı: gelişmiş ülkeler dahi trafikte sorunlar yaşıyorken
gelişmiş ülkeler trafikte en fazla sıkışıklık yaşıyorlar onun dışında bırakın Almanya , Amerikayı , Romanya'da bile sen yaya geçidinin başında yaya bekliyorken yiyorsa durma , adamı ipe koyarlar , çarpman durumunda cinayet ile yargılanıyorsun
Sağını solunu bilmediğimiz bir şehirde aylak aylak ne yöne gitsek diye dolaşırken kazayla adımımızı asfalta atmıştık,
bütün arabalar karşıya geçeceğimizi sanıp durmuştu. Hiç de alışık olmadığımız bu durumu bozuntuya vermeden karşıya geçerek atlatmıştık.

Ah ah memleketim de böyle olsa keşke. Genlerimizde, kültürümüzde, yaşadığımız-yaşattığımız hayatta var acelecilik,endişe,stres.
Mümkün değil onlar kadar soğuk kanlı, sakin olamayız gibi geliyor hep. Geriye sayan kırmızı ışık sayaçları bilmiyorum başka ülkelerde varmı? Bizi yansıtıyor resmen

iyi de oluyor. Ne kadar başkalarını eleştirsek de, biz de yapıyoruzdur ufak tefek..
İşin özeti bu saygıdeğer forumdaşlar sorun eğitim, toplum olarak eğitim seviyemiz ne kadar yükselirse birde okullarda zorunlu trafik
dersi konursa bu işi minimum seviyeye çekeriz gelişmiş toplumlarda olduğu gibi. Şuna hiç baktınızmı eleştirdiğimiz bu insanlar topluluğunun eğitim seviyesi nedir nerelerde ve hangi şartlarda işlerini icra etmeye çalışmaktalar hangi kurumlar tarafından eğitilmekte, kimler tarafından sömürülmekte 1990 yılından bu yana adı İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Odası olan bir odanın üyesiyim bugün olmuş halen beni aidat adı altında para alıp soymaktan başka ne iş yaptığını bilmem. Adı şoförlük olan bu mesleği yapan insanların dahi çoğunun kurallarını bilmediği bir iş bu meslek sebebi ise basit yaptığı işin daha kurallarını bilmiyor, işi yanlızca direksiyon tutup vites değiştirmeyi öğrendimi tamam zannediyor. Eğitim seviyeleri zaten çok düşük daha ne bekliyorsunuzki. İşin en garip tarafıda ne biliyormusunuz saygıdeğer forumdaşlar ufak bir araştırma yapın özellikle taksi ve minibüs şoförleri için söylüyorum
hiç bir meslek grubunda başarılı olamamış insanların en son buluşma noktasıdır taksicilik ve minibüsçülük. Kamyonculuk çoğunlukla Anadoluda kırsal kesimin yaptığı bir iştir bu iş yanlızca çekirdekten yetişmeyi gerektirir. Otobüs ve Tır şoförlerinin ise eğitimi ve genel kültürü biraz daha fazladır diğerlerine göre (Halk otobüsleri hariç). Dilim döndüğünce kısaca anlatmaya çalıştım. Başımdan geçen küçük bir olayı anlatayım ne kadar trafik cahili bir toplum olduğumuzu belgelesin. 2 sene kadar oldu sanırım İstanbul'da E 6 yolu üzerinde Kavacık köprüsünü geçtim FSM köprüsüne doğr sağ şeritten ilerliyorum Kavacıktan anayola katılım şeridini 100 metre civarında geçtikten sonra (benim kullandığım araç otobüs) süratimde 30 km civarında akşam trafiği sağ tarafımda bir sürtünme hissettim hemen durdum. Aşağı indim diğer araç Volvo S 60 aracı kullanan kirli sakallı, kravatlı takım elbiseli 50-55 yaşlarında bir kişi
gayet sakin geçmiş olsun beyefendi dedim, hemen dikkat etsene yahu bana çarptın körmüsün dedi. Kendisine şu anda aracının yolun neresinde olduğunu sordum cevap olarak yolda dedi peki siz emniyet şeridi nedir ne işe yarar biliyormusunuz dedim gözlerime bakıp ama ben yola çıkıyordum dedi. Emniyet şeridi ihlali yapıyor fakat işin traji komik yanı bu beyefendi emniyet şeridi ihlali yaptığını bilmiyor ve yağtığının doğru olduğunu zannediyor. Ben bu beyefendiye anlatamadım beni dinlemeyip mağdur olduğunu iddia etti trafik polisi gelene kadar. Bu beyefendi bir holdingde üst düzey bir yönetici ve ODTÜ mezunu. Hadi çıkın işin içinden. Türkiyede trafik kültürü bu kadar ne acıdırki.