TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Mesaj SeRxx » 23 Ara 2012, 18:24

Bugün Haktan Akdoğan'ı canlı yayında izledim; ufo ve uzaylılar ile ilgili konuşmaları dikkatimi çekti ve beni etkiledi :roll:
En çok etkileyen de Uzaylılar'ın uykumuzda gelip bizi deneylerinde kullandığı kısmıydı :?
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 23 Ara 2012, 18:33

aokyy yazdı:asymptote teşekkürler. Anladım. Ama ne anladım. Bundan 10000yıl önce patlamış bir yıldız yüzünden birkaç güne kadar dünya yok olabilir yani. :D

Ben başta söylemiştim aokyy ;)
asymptote yazdı:Sevgili ferhat ağabeyimin de ifade ettiği gibi bu konuları konuşmak ve öğrenmek ilk başlarda kendimizi aciz hissetmemize ve geçici bir deprasyon yaşamamıza neden olabilir :)

Canlı yaşam büyük bir mucize aokyy. Uzayda var olmamız ve bu varlığı sürdürmemiz büyük bir mucize. Biz kendimizi emniyette sanıyoruz ama uzay gerçekten çok vahşi bir ortam. Şu atmosferin bir an yok olduğunu düşünelim, saniyeler içinde ruhumuzu teslim ederdik.. ;)

Bu konu içinde "ufo" kelimesini yasaklıyorum Serkan.. :) ;)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 23 Ara 2012, 18:54

O zaman uzaylı diyelim ;)
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 23 Ara 2012, 19:00

Biz uzaylıyız zaten ;) Dünya dışı varlıkları kast ediyorsan o konuya da değineceğiz ileride.. Ya aslında o kadar çok konu var ki konu başlıklarını yazmak bile gözümü korkutuyor, doğru sıralama nasıl olmalı karar veremiyor insan. En iyisi önce "zamanın kısa bir tahini" anlatmak, sonra gerisi gelir sanırım..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 23 Ara 2012, 23:17

asymptote yazdı:En iyisi önce "zamanın kısa bir tahini" anlatmak

Pekmezi de unutma o zama asym... :)

Şu benim çok sevdiğim belgesel Evrenin sınırlarına yolculukdaki gibi bir sıralama fikir verirmi?.
Güneş sisteminden başladı, tek tek bütün gezegenlere değinerek (ki çoğunun enteresan olayları var) zamanın başlangıcına kadar
gitti. Samanyolu galaksisis, bu galakside gök cisimleri, diğer galaksiler vb derken büyük patlama teorisine kadar gidiyor.
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 23 Ara 2012, 23:28

Bence biz direk UFO'lardan başlayalım fbolukbas.. :D
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj mrbars » 24 Ara 2012, 00:00

güneş sistemi gezegen pozisyonları, istenilen tarih için göstermekte.
http://www.fourmilab.ch/cgi-bin/Solar

bu arada ilk sayfada sorulan; gezegenlerin aynı düzlemdeki yörüngeye sabit olma sebebi, güneş sistemin oluşumu sırasında güneşin etrafında dönen toz bulutunun disk şeklinde olmasından kaynaklanmakta. disk içinde dönen tozların, parçalara, oluşan parçaların, daha büyük parçalara; akabinde de çarpışarak gezegenleri oluşturduğuna inanılmakta.
Kullanıcı avatarı
mrbars

Mesaj asymptote » 24 Ara 2012, 00:11

Beyler dürbünü teleskopu olanlar kuşansın, 16. Tübitak Ulusal Gökyüzü Gözlem Şenliğine katılalım.. Antalya'da TSF çadırını kuralım, gökyüzünü temaşa edelim.. Organizatörümüz de fbolukbas olsun.. :D :thumbup:
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 12 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners