TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Mesaj fbolukbas » 05 Kas 2013, 15:12

Asym, Erdem :champ:
Herşey çok uzaak çook. Bu yüzden bu uzaklıkta akıllı bir yaşam olabilme ihtimaline ve bu akıllıların radyo dalgalarını kullanacak kadar gelişmiş olma ihtimaline karşı sürekli dünyadan dinliyorlar. Başka türlü bir kanıt bulma ya da iletişime geçme şansı yok.
Bir ışık yılı kadar çok yakın mesafeden sinyal alıp merhaba desen, cevabı iki yıl sonra geliyor.

Asym, Dünyada sıcaklıklar mevsim dışında 15-20 derece sapsa neler olur, yarım derecelik deniz suyu sıcakları ortalaması değişince bile türler tehlikeye giriyor. Bu kadar hassas dengeye sahip evimizdeki gibi bir ortamı nasıl bulcaz? Yok oksijen-hava olacak, yok manyetik alan olacak, atmosfer olacak, gezegenin konumu şöyle olacak yerçekimi böyle olacak.. Cak cak cak :)
Ama milyar tane milyar tane milyar gezen var, elbet bir kaçında şartları sağlayan olmalı..
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj asymptote » 05 Kas 2013, 15:45

Giderek aşama kaydediyoruz abi. Hubble'dan önce evrenin sadece Samanyolu galaksisinden oluştuğu sanılıyordu. Ben ilkokulda, fen bilgisi dersinde güneş dışındaki yıldızların gezegenlere sahip olup olmadığı bilinmiyor diye öğretildiğini hatırlıyorum. Şimdi yaşanabilir kuşakta ve aşağı yukarı dünya büyüklüğünde gezegenlerin bulunma frekansını konuşuyoruz. Çok uzak olmayan bir gelecekte en yakın komşumuzu da öğreneceğiz. Bu komşu alfa-Centauri nin yörüngesinde dolanan süper-earth de olabilir.. Belki Pandora gerçektir, kim bilir?..

Dünyamız ve güneş sistemimiz hiç de öyle özel ve ayrıcalıklı bir konumda değil. Hayat tüm galaksi için müşterek olmalı.. :)
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj fbolukbas » 05 Kas 2013, 17:13

Doğru diyorsun Asym ciddi aşama kaydetti insaoğlu.
Fakat yine de pratikte aşamayacağımız sınırlar var. Voyager 30 küsür yılda güneş sisteminden daha yeni çıktı.
Tabi kabul ediyorum bu çok çok büyük bir başarı. Aracın hala çalışabiliyor ve sinyal gönderiyor olması ise olağan üstü.
İşte büyük fotoğrafa bakınca küçücük olan bu gibi olaylar umutsuzluk yaratıyor.
Burada iş teorilerin pratiğe dönüşebilmesine kalıyor. Belki diğerleri bizden çok ilerdedir onlar bize ulaşır. :)
Tabi şu da var, Hawking dedi ya, Zuzaylılar dost olmayabilir :)
Konuyu saptırdımmı? güzel gidiyorduk..
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Miriel » 05 Kas 2013, 17:40

Eğer farklı bir yaşam varsa ve bir şekilde birbirimizi bulsak bile dillerini geçtim belki temel ihtiyaçlarının bile farklı olduğu canlılarla nasıl bir iletişim kurabiliriz ki??
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 05 Kas 2013, 17:42

Yine güzel gidiyoruz, astro-biyoloji de konumuza dahildir.. :) Benim merak ettiğim husus farklı bir gezegende canlı yaşam varsa eğer bu canlılık türü içinde insan gibi baskın ve üstün bir türün (akıllı yaşam formunun) bulunma olasılığı nedir? Bu olasılığı çok düşük bulanlar var. Düşünsene, dinozorlar yok olmasaydı biz var olabilir miydik?..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Ynt: TSF : A Space Odyssey Uzay Kozmoloji Konuları

Mesaj Baran » 05 Kas 2013, 18:12

Uzaylilarin bizim kapalicarsi esnafi recep abiden daha uyanik olabilecegine ihtimal vermiyorum ahahaha en akilli yasam formu Turklerdir :D
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj fbolukbas » 05 Kas 2013, 18:23

Miriel yazdı:Eğer farklı bir yaşam varsa ve bir şekilde birbirimizi bulsak bile dillerini geçtim belki temel ihtiyaçlarının bile farklı olduğu canlılarla nasıl bir iletişim kurabiliriz ki??

Valla böylesine zeki iki türün karşılaşmasında mutlaka iletişim sorunu bir şekilde çözülürdü zaman içinde.
Güzide bir mecramıza inerlerse kürekle de bir şeyler anlatmaya çalışanlar olacaktı elbette. :)

Baran yazdı:Uzaylilarin bizim kapalicarsi esnafi recep abiden daha uyanik olabilecegine ihtimal vermiyorum ahahaha en akilli yasam formu Turklerdir :D

Halı bile satardık :)

asymptote yazdı:Yine güzel gidiyoruz, astro-biyoloji de konumuza dahildir.. :) Benim merak ettiğim husus farklı bir gezegende canlı yaşam varsa eğer bu canlılık türü içinde insan gibi baskın ve üstün bir türün (akıllı yaşam formunun) bulunma olasılığı nedir? Bu olasılığı çok düşük bulanlar var. Düşünsene, dinozorlar yok olmasaydı biz var olabilir miydik?..

Bence uzayda da olsa üstün olan varsa (özellikle zeka olarak), olmayanı kontrol etmeye, kaderini belirlemeye meyilldir.. Varoluşun gerçeği belki gereği..
Kullanıcı avatarı
fbolukbas

Mesaj Miriel » 05 Kas 2013, 18:35

fbolukbas yazdı:Bence uzayda da olsa üstün olan varsa (özellikle zeka olarak), olmayanı kontrol etmeye, kaderini belirlemeye meyilldir.. Varoluşun gerçeği belki gereği..

Bizim için geçerli olan bu durum onlar için de geçerli mi acaba?? :)
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 43 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners