TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

TSF Nostalji Köşesi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: TSF Nostalji Köşesi

Mesaj Miriel » 16 Şub 2014, 13:12

Asymptote :D :champ:

Önceden soba mı varmış.. :D :lol: :lol: Biz kestaneyi direk köze gömerdik... :D
Resim
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 16 Şub 2014, 14:17

Nostaljiyi biraz abartırsak, muhtemelen 9000 yıl önce Çatalhöyük'teki insanlar da öyle yapıyorlardı..
Resim
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj raven » 16 Şub 2014, 15:43

Resim

www.fotokritik.com dan alıntıdır.
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj minus2point4 » 26 Haz 2014, 18:28

Resim

PC ile haşır neşir olanların unutamayacağı bir makine Amstrad 128K
Kendisi Amiga'dan hatta Commodore döneminden evvel kullanılan bir platformdu.. Disketleri çift taraflıydı, evvelinde kasetli versiyonları da kullanılıyordu.. CAT, RUN'' komutlarını halen hatırlarım..

Resim
bu da efsane kitabı :)

Hadi bunlar tamam da o kadar DOS komutu öğrendiydim vakti zamanında hepsi ne manasız kaldı şimdi 8-) yaktın bizi windows 3.1 ..
Kullanıcı avatarı
minus2point4

Mesaj mvurucu » 02 Tem 2014, 16:03

Tüm paylaşımlar harika...

Ben de doksanlardan hep şunları hatırlarım...
önce görsellerle destekleyebildiklerimizden başlayalım

bunu izlememe pek izin verilmezdi saati biraz geç oluyor hep uyku saatime denk geliyordu

sonra giriş müziğine hasta olduğum ve bunun rolling stones un paint it black şarkısı olduğunu yıllar sonrasnda öğrendiğim görev vietnam dizisi

yine uzunca bir süre ıspanak yemeyi reddetmeme sebep olan ziyaretçiler dizisi..uzaylıların yüzünün altından yeşil iğrenç bişey çıkardı ve ben her ıspanak gördüğümde ziyaretçilerrrr diye bağırır kaçardım:)

sonra insan vücudunu anlatıp sağlık konusunda ders veren bi çizgi film vardı...mikroparı kovalayan polis hücreler beynin içinde bilgisayar başında hücreler falan:)
çocuk aklıyla şahane gelirdi vallahi:):)

yine doksanlarda dilleri kocaman kinetix ayakkabılar moda olmuştu bizim yaş grubunda...annem "çocuk mezarı gibi bu nasıl ayakkabı" diyerek uzun süre almayı reddetti:)

gıdalardan alf roket şeker, daha ülker çikolatalı gofretin esamesi okunmazken piyasayı kavuran gofy gofret(papağanlı) bir de bunun ambalajı simliydi en büyük eğlence gofreti yiyip sonra ellere bu ambalajı sürtüp elleri parlatmak ve öyle dolaşmaktı :)
balkondan baktığımda mahalle bakkalına gelen bixi cola kamyonu , rc kola kamyonu ve tabiiki lowenbrau birası :) hepsi bedford kamyon kullanırdı ve o rölanti sesine bayılırdım kırkırkırkır :)

oyuncaklardan transformers, gijoe ve ninja kaplumbağalar efsaneydi ve evde sepetler dolusu mevcuttu
bellerinden kopan gijoe lastiklerini anneme ve babanneme ameliyat ettirirdim:)
su fışkırtan yüzük, taso, plastik bişeyle çekilip havaya uçan pervane de daha mütevazı oyuncaklardı o devirlerde

bir de şey vardı belki hatırlayan çıkar, şimdi nişantaşında göreme muhallebicisi olan yer o zaman dünya gençlik merkezi isimli d&r benzeri bir mağazaydı
annem bana oradan haplar alırdı, minik plastik haplar sıcak suya atınca büyür sünger olur üstünden he-man karakterlerinin resimleri belirirdi... kırmızı hap orko, sarı olan general böyle rengine göre tahmin etmeye çalışırdık...o zaman gerçeküstü gelen bu teknolojinin şimdi suda çözülen bir yapıştırıcı olduğunu anlıyoruz )
"He' s winding watch of his wit; by and by it will strike..." W. Shakespeare
Kullanıcı avatarı
mvurucu

Mesaj mlm » 02 Tem 2014, 18:04

Murat ne güzel anlatmışsın:)

Gıdalardan mahalle bakkalında satılan tereyağlı minik kurabiyeler, parmak met helvaları, ve leblebi tozu, ve bakkalın çektirdiği kader-kısmet (bir nevi kazı kazan) den sonra çıkan kalitesiz çikolatalar da benim aklımda kalanlar :)
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj onatozer » 02 Tem 2014, 18:10

mvurucu :champ: :champ: :champ:
Özellikle alacakaranlık kuşağı için gizli gizli kalkıp ürperti ile izlerdim. Hatta bir ara yayından kalktı ve yerine steven spielberg's amazing stories yayına başlamıştı. O da izlemesi keyifli öyküleri olan bir diziydi. Ancak hala alacakaranlık kuşağının jeneriği kadar beni ürperten başka birşey hatırlamıyorum :champ:
"Watch Idiot Savant"
Kullanıcı avatarı
onatozer

Mesaj uhpu » 02 Tem 2014, 21:45

Altin gorunumlu çikolata ve sigara gorunumlu sakiz, fıstıklı tombi, icinden otomobil kartlari cikan turbo sakızı, sukugoz, filo marka ve icinden genellikle yolcu ucagi cikan maket, uzereindeki cift haneli numaranin son basamagina gore oynanan futbolcu kartlari,
Mahellemize triportor ile gelen ve emaye tencere ve tavalari klorlayip sterilize eden klorcu Kenan :D
Kullanıcı avatarı
uhpu

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 6 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners