Ben su yukarida ki sacma video icin bir kac kelime sarf edeyim. Gerci olaylara biraz hakim, biraz olsun cevresel olaylari takip eden insanlar hemen cevap yapistirabilir bu görüslere ama aciklama yapalim.
1- 3. köprü yapilmamali cünkü köprü sadece köprüden ibaret degil. Baglanti yollari, cevre yollari ve bu yollar akabinde gelisecek olan yeni sehirlemesi ile Istanbul'un cigerleri sayilabilecek ve Istanbul'un su kaynagi olan Ömerli barajina havza olusturan ormanlar yok edilecektir. Gün gelecek nefes alamayacak, icecek su bulamayacaksiniz. Iste o zaman bu olaylara yön veriyor denilen dis gücler sizlere kici ile güler "planlamadan yoksun gerizekalilar" diye. Daha derinlestirebilirim ama su an bu yeterli bir argüman.
2- Hidroelektrik ve Enerji Santrallerinin yaninda bu projeler dahilinde video'da bile bahsedilen Nükleer santraller var. Nükleer santral neden olmasin dersen Fukujima'yi hatirla derim. Türkiye Cumhuriyeti topraklarinin büyük bir kismi deprem riski tasiyor ve Japon'ya gibi deprem ile dalga gecme sinirina gelmis bir ülke bile Nükleer santralde ki sizinti karsisinda caresiz kaliyorsa. Sen daha depreme dayanikli bina bile yapamazken kalkipta nükleer santral yapip milyonlari tehlikeye atamazsin.
HES'ler ise bambaska konu. Bu akli ileriler sadece HES'lerin olumlu yanlarindan bahsediyor ve bahsettikleri kisimlar da dogrudur. Peki sen barajlari kurduklari havzalarin arkasinda kalan topraklarin su yetmezliginden kurak kaldigini, ekim yapilamaz hale geldigini, köylülerin kan agladigini hic düsùndün mü?
Eger gelismislikten bahsediyorsa Rüzgar enerjisi üretmeye baslasin, akintisi yüksek olan deniz kisimlarina deniz alti enerji santralleri kursun. Avrupa bugün bunu yapiyor. Sadece Almanya'nin bu ise ayirdigi para gelecek 10-13 sene icin 300 milyar dolar.
Ama kalkipta gerceklesri konusmak yerine böyle sacma sapan "biz gelistirmek istiyoruz bunlar köstek oluyor" dersen patlarsin. Anlattiklarina Penguenler ve bana dokunmayan yilan bin yasasincilar inanir.
3 - KanalIstanbul denen sacma sapan proje, dedikleri gibi Montrö anlasmasina aykiri da olsa bu beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren kismi gidecek agaclar ile yine bir baska havzanin yok olmasi ve bu kanali takiben mantik olarak tüm bu havzanin imara acilarak yine bazilarina rant saglayacak olmasi. Eger gercekten betona bu kadar merakliysaniz ac bir cukur yat icine döktür betonu üzerine.
Bu proje akabinde tabii ki yerlesim birimleri, limanlar, antrepolar v.s. icin yollara ihtiyac olacak. Bu Istanbul'un halen yesil olan batisinin tamamen betonlasmasi anlamina geliyor. Hani bazilarinin meshur sözü var ya... Yedirtmezler kardesim.
4 - Bu video'da konusan saci uzun akli kisa delikanli diyor ki "Bu talepler zayif" o yüzden mi bu 3 madde disinda ki tüm taleplere hakli diyor? Asil zayif olan kendisi cünkü diger talepler icerisinde rant saglayabilecekleri herhangi bir obje yok. Zaten ideolojik ve kültürel anlamda alti beslenmemis, hükümetlerin horozu olmus, bu yüzden su an oturduklari koltukta OTURTULAN bu be ACUN hiyari gibi delikanlilar olaylar derinlesmeye basladigi anda agzi acik ayran budalasi gibi gibi kalip sadece hükümetlerinin ellerine tutusturdugu yazilari ve demecleri okurlar.
Dolayisi ile halk ayaklanmasini yabanci devletlerin oyunuymus gibi satmaya calisanlara, bu tarz sacma sapan iddialara inananlara söyleyebilecegim tek sey "Penguen" olur.
NOT: AKM'ye Barok diyecek kadar gerizekali olanlar; Popcu kislasi dikecegiz, cami'de yapacagiz, istedigimizi yapariz demeseydi belki AKM ile ilgili iyi niyetlerine inanilabilirdi. Kim ki bu saatten sonra bu adamlarin iyi niyetli olduguna inanir; ya ayran icmeye yada penguen belgeseli seyretmeye devam etsin ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasin lütfen!!!
Yaziyi internette dolasan bir Tweet ile noktaliyorum. Bu adami Real Madrid'e baskan yapsinlar 2-3 aya kalmaz Real ve Madrid diye ikiye böler.
Iyi dersler arkadaslar

TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...