TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Millet Uyanıyor

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Bir Millet Uyanıyor

Mesaj 2fast4u » 08 Haz 2013, 15:42

Clk nerdesin bende kesin ya foruma tepkili yada yazdigin gibi istanbul da olaylarin icindedir dedim .son cumlene katiliyorum gezi biraz piknik havasinda ankara ise kayniyor
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj altıkırkbeş » 08 Haz 2013, 16:05

+1

Clk yazdı:Son sözüm : GEZI ihtiyac duydugunda Ankara yanindaydi. Simdi Ankara'nin GEZI'ye ihtiyaci var. Neredesin GEZI? Hatira fotografi cektirerek, konser vererek bu is olmaz!
Kullanıcı avatarı
altıkırkbeş

Mesaj Clk » 08 Haz 2013, 17:39

Ben su yukarida ki sacma video icin bir kac kelime sarf edeyim. Gerci olaylara biraz hakim, biraz olsun cevresel olaylari takip eden insanlar hemen cevap yapistirabilir bu görüslere ama aciklama yapalim.

1- 3. köprü yapilmamali cünkü köprü sadece köprüden ibaret degil. Baglanti yollari, cevre yollari ve bu yollar akabinde gelisecek olan yeni sehirlemesi ile Istanbul'un cigerleri sayilabilecek ve Istanbul'un su kaynagi olan Ömerli barajina havza olusturan ormanlar yok edilecektir. Gün gelecek nefes alamayacak, icecek su bulamayacaksiniz. Iste o zaman bu olaylara yön veriyor denilen dis gücler sizlere kici ile güler "planlamadan yoksun gerizekalilar" diye. Daha derinlestirebilirim ama su an bu yeterli bir argüman.

2- Hidroelektrik ve Enerji Santrallerinin yaninda bu projeler dahilinde video'da bile bahsedilen Nükleer santraller var. Nükleer santral neden olmasin dersen Fukujima'yi hatirla derim. Türkiye Cumhuriyeti topraklarinin büyük bir kismi deprem riski tasiyor ve Japon'ya gibi deprem ile dalga gecme sinirina gelmis bir ülke bile Nükleer santralde ki sizinti karsisinda caresiz kaliyorsa. Sen daha depreme dayanikli bina bile yapamazken kalkipta nükleer santral yapip milyonlari tehlikeye atamazsin.

HES'ler ise bambaska konu. Bu akli ileriler sadece HES'lerin olumlu yanlarindan bahsediyor ve bahsettikleri kisimlar da dogrudur. Peki sen barajlari kurduklari havzalarin arkasinda kalan topraklarin su yetmezliginden kurak kaldigini, ekim yapilamaz hale geldigini, köylülerin kan agladigini hic düsùndün mü?

Eger gelismislikten bahsediyorsa Rüzgar enerjisi üretmeye baslasin, akintisi yüksek olan deniz kisimlarina deniz alti enerji santralleri kursun. Avrupa bugün bunu yapiyor. Sadece Almanya'nin bu ise ayirdigi para gelecek 10-13 sene icin 300 milyar dolar.

Ama kalkipta gerceklesri konusmak yerine böyle sacma sapan "biz gelistirmek istiyoruz bunlar köstek oluyor" dersen patlarsin. Anlattiklarina Penguenler ve bana dokunmayan yilan bin yasasincilar inanir.

3 - KanalIstanbul denen sacma sapan proje, dedikleri gibi Montrö anlasmasina aykiri da olsa bu beni ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren kismi gidecek agaclar ile yine bir baska havzanin yok olmasi ve bu kanali takiben mantik olarak tüm bu havzanin imara acilarak yine bazilarina rant saglayacak olmasi. Eger gercekten betona bu kadar merakliysaniz ac bir cukur yat icine döktür betonu üzerine.

Bu proje akabinde tabii ki yerlesim birimleri, limanlar, antrepolar v.s. icin yollara ihtiyac olacak. Bu Istanbul'un halen yesil olan batisinin tamamen betonlasmasi anlamina geliyor. Hani bazilarinin meshur sözü var ya... Yedirtmezler kardesim.

4 - Bu video'da konusan saci uzun akli kisa delikanli diyor ki "Bu talepler zayif" o yüzden mi bu 3 madde disinda ki tüm taleplere hakli diyor? Asil zayif olan kendisi cünkü diger talepler icerisinde rant saglayabilecekleri herhangi bir obje yok. Zaten ideolojik ve kültürel anlamda alti beslenmemis, hükümetlerin horozu olmus, bu yüzden su an oturduklari koltukta OTURTULAN bu be ACUN hiyari gibi delikanlilar olaylar derinlesmeye basladigi anda agzi acik ayran budalasi gibi gibi kalip sadece hükümetlerinin ellerine tutusturdugu yazilari ve demecleri okurlar.

Dolayisi ile halk ayaklanmasini yabanci devletlerin oyunuymus gibi satmaya calisanlara, bu tarz sacma sapan iddialara inananlara söyleyebilecegim tek sey "Penguen" olur.

NOT: AKM'ye Barok diyecek kadar gerizekali olanlar; Popcu kislasi dikecegiz, cami'de yapacagiz, istedigimizi yapariz demeseydi belki AKM ile ilgili iyi niyetlerine inanilabilirdi. Kim ki bu saatten sonra bu adamlarin iyi niyetli olduguna inanir; ya ayran icmeye yada penguen belgeseli seyretmeye devam etsin ama bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmasin lütfen!!!

Yaziyi internette dolasan bir Tweet ile noktaliyorum. Bu adami Real Madrid'e baskan yapsinlar 2-3 aya kalmaz Real ve Madrid diye ikiye böler.

Iyi dersler arkadaslar :thumbup:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj Clk » 08 Haz 2013, 17:45

Bir de bu tip güdümlü elemanlarin saatler ile ilgili hic bir paylasim yapmadan konuya direkt baliklama dalmasi da ilginc tabii...

Destekleri mantiktan yola cikarsak burada da güc bizde :D Gerekirse sileriz elemani :lol:
TÜRK'üm!!! Ülkem TÜRKIYE CUMHURIYETI, bayragim TÜRK BAYRAGI ve milli icecegim RAKI'dir...
Kullanıcı avatarı
Clk

Mesaj asymptote » 08 Haz 2013, 18:20

makasene bu adamın söylediklerinin hülasası şu:
Ekonomi zarar görmesin diye demokratik taleplerde bulunmayalım...

Adam ekonomist, her şeyi para olarak görüyor. Dolayısıyla "insert coin!"
Resim

Bu arada Clk'ya bazı hususlarda katılmıyorum, konuyu farklı bir boyuta taşımam istemem ama nükleer santral Türkiye için bir seçenek değil zorunluluktur. HES ler konusunda ihale ve projelendirme süreçleri biraz hızlı işliyor, o projelerin ÇED raporları daha sağlıklı yapılabilir. Mutlaka hatalı kurulan HES ler olmuştur ancak HES "en temiz" enerji kaynağıdır. Rüzgar konusunda geç kalındı doğru, MW mertebesinde yerli türbin üretimi yeni yeni başlıyor, ancak bugün kurulu rüzgar gücümüz 2300 MW dolaylarına yükseldi. Bu en fazla 20 000 MW'a kadar çıkabilir. Rüzgar santralleri baz yük santralleri olmadığı için 20 000 MW lık kurulu gücün efektif karşılığı ancak 5000 MW lık bir nükleer santral (4 adet 1200 MW lık üniteden oluşan Akkuyu nükleer santrali örneğin) olabilir. Nükleer santraller senede 8000 saat çalışırlar ancak rüzgar santralleri verimli bir alanda kuruluysa eğer en fazla 2500-3000 saat enerji üretirler. Dolayısıyla enerji kalitesi ve emre amadelik düşüktür.

Bugün Almanya yenilenebilir kaynaklara büyük devlet sübvansiyonları ayırıyor, ancak onlar da bu politikalarını gözden geçiriyorlar, çünkü üretilen elektriğin son tüketiciye yansıyan fiyatının çok fazla artacağından endişe ediliyor.

Bugün Türkiye yenilenebilir enerji potansiyelinin tamamını realize etse bile (ki bunların içinde şu çok tartışılan HES ler en büyük yekünü tutar) yine de Türkiye'nin enerji ihtiyacını KWsaat olarak karşılamıyor, ancak kurulu güç olarak karşılıyor. Çünkü kapasite oranları düşük bu santrallerin. Güneş her zaman bize foton göndermiyor, rüzgar her zaman esmiyor, yağış her zaman barajları doldurmuyor vs..

Enerji konusu benim profesyonel alanıma girdiği için birkaç söz söylemek istedim ancak meseleyi daha da genişletirsek ben 3. köprüyü de 3. havaalanını da onaylıyorum. Demokratik taleplerde bulunurken ekonomik gerçekleri göz ardı etmemiz yanlış olur. Bu adamlara alternatif çıkmamasının nedeni proje üreten, politika üreten bir partinin olmaması. Ben CHP'nin ya da MHP'nin enerji politikalarını bilmiyorum mesela, çok merak ettim ve araştırdım ama gerçekten bu konularda adamların söyledikleri dişe dokunur bir söz yok maalesef. Örneğin doğu akdeniz gazının Türkiye üzerinden taşınması hususunda ne düşünüyorlar? BOTAŞ'ın ve TPAO'nun uluslararası dev enerji şirketleriyle rekabet edecek hale gelmesi için neler yapılmalıdır? TANAP projesi ve diğer uluslararası enerji projeleri hakkında ne düşünüyorlar? Exon, Mobil ve Avrupa'nın dev enerji şirketleri Irak'ın kuzeyindeki dev enerji pastasını paylaşırken bizim hemen yanıbaşımızdaki bu pastayı görmezden gelmemiz mi gerekiyor yoksa TPAO ile ve diğer özel enerji şirketlerimiz ile burada yeni işler almayı, yeni yatırımlar mı yapmalıyız?

Kimse kusura bakmasın ama meydanı bunlara bırakanlar vizyon sahibi olamadıkları ve halkı ikna edemedikleri için bugün bunların karşısında alternatif bir güç olarak yer alamıyorlar. Hükümetin baskıcı ve dediğim dedik tutumuna karşı başlatılan böyle bir halk hareketinde bile anamuhalefet partisi güçlenemiyor ve iktidarı köşeye sıkıştıramıyorsa burada ciddi bir sorun var demektir. Sadece halk değil, kendi yetkinliklerine kendileri dahi inanmıyorlar. Keşke beni ikna edip inandırabilseler, zira sahipsiz bir reyim var artık ve nereye atacağımı şimdiden kara kara düşünüyorum..

Son olarak #OCCUPYGEZİ..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj buTa » 08 Haz 2013, 18:26

Yukarıdaki videoyu izlemedim. İzleyebilirdim ancak kanalın yayın yonetmeni olan jöleli şahısı görünce zamanımı bosa harcamak istemedim.

Videoyu yayinlayan arkadasa bende aşağıdaki linki okumasını tavsiye ediyorum. Yazarın çalıştığı gazetenin görüşü malum. Bu nedenlede İhsan Dagi'yi ayrıca tebrik ederim.

http://www.zaman.com.tr/ihsan-dagi/erdogani-seviyorsaniz-ona-gercekleri-soyleyin_2096849.html
Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj asymptote » 08 Haz 2013, 18:40

buTa :thumbup: Lufthansa ya da dış güçleri olaya karıştırmadan (dolayısıyla bilgi kirliliğine yol açmadan) bir mesele özüne ve aslına uygun bir şekilde ancak bu kadar güzel anlatılabilir.

İhsan Dağı Erdoğan'ı seviyor olmalı..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Clk » 08 Haz 2013, 19:22

Asymptote, olay iletisimde baslayip yine iletisimde bitiyor. Kimse 3. köprü yada 3. havaalani karsiti degil. Bunlari yaparken nelerden taviz verdigimiz, nelere zarar verdigimiz, zarar verdigimiz cevreyi nasil yerine koyacagimiz tartisilmali. Kaldi ki, dedigin gibi konu da bu degil zaten.

Dogaya zarar vermeden (gerci bu mümkün degil ama en azindan mümkün oldugu kadar az zarar ile diyelim) bu tip projeleri halka sunacaklarsa dinleriz. Sonucta fikir, proje olmadan sonuc da olmaz. Biz salak degiliz! Penguen hic degiliz!!!

Enerji konusunda kolaya kacmak bir cözüm müdür? Ben nükleer santrale oldum olasi karsiyim karsi olmaya da devam edecegim. 3 tarafi denizler ile kapli bir ülkede akinti ile calisan deniz alti santralleri neden kurulmuyor? Böyle bir arastirma yapilmis mi? Bu arastirmanin sonucu negatif mi cikmis? Arastirmayi kim yapmis? Danimarka ile Almanya arasinda Baltic denizine gidin bakin. Adamlar resmen denize enerji tarlalari kurmus. Rüzgar enerjisi ile calisan santraller her yerde. Dolayisi ile ihtiyaci karsilar karsilamaz olayindan cok toplum ve cevre bilinci ile ne kadar az zarar o kadar cok oksijen diye bakmak lazim olaya :champ:

Ben de böyle saf saf yaziyorum ama sen baski ve polis terörü ile yönetilen bir ülkeye 15. havaalani yapsan ne olur yapmasan ne?
Kullanıcı avatarı
Clk

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 49 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners