HeroFB yazdı:amacınız dikkat edilmesini sağlamak ise 3-5 kelam edip sonra böyle şeyler de var arkadaşlar dikkat edelim dersiniz.
+1 Hatta şöyle ki
e155159 yazdı:Bu olayların bu kadar yankı bulmasının bu kadar katılım almasının nedeni zaten bugune kadar ki en temiz başlamış gösteri olmasıdır. Ortada hiç bir şey yokken polisin saldırmasına alışmıştık ama ilk defa ne taş atan vardı taksimde ne de devlet malına zarar veren. O yüzden esas komik olan olayların sadece provokatif yönünü dile getirmektir. Bunu da konuşabiliriz ama bunu söyleyiş tarzı çok önemlidir.
Bu "Provokasyona dikkat edelim" cümlesi, sürekli hükümet tarafından bozuk plaklarmış gibi tekrarlanan bu cümle olduğundan, tek başına telaffuz edildiğinde gerçekten başka hiç bir çağrışım yapmıyor. Yalan haberlere dikkat çekmekse istediğiniz, söylemek istediğinizin "Ortada birşey yok canım, abartılıyor" gibi algılanmasının önüne geçmekte sizin göreviniz o yüzden bence. O günlerde bende oradayadım ve belki tanıştık hatta belki birbirimize yardım ettik. İlk gün güvenparktaysanız provokasyonu görmüşsünüzdür. Aramızdan birisi pet şişe fırlattı polise ikinci gaz bombasından sonra sinirlenip, şişe polisin 10 metre falan önüne düştü yarısından çoğu boştu. Sonra ne mi oldu, sonra polis ilkini bizim grubun soluna, ikincisini de benim başımın 2 metre sağına ama ikisinide boy hizamdan gaz bombası attı. Bizi kurtaran sadece şanstı. Su şişesine öfkelenen polis açıkca öldürmek için ateş etti. Tüm gün yediğim normal gaz bombalarını atlıyorum. Saat 6 civarında olduğunu düşünüyorum, önümüze attıkları gaz bombasından kaçarken bir adım önümde koşan bir arkadaşımın bacağına çarptı bu sefer gaz bombası. Yine 45 derece açıyla falan atılmamıştı direk üzerimize geldi fişekler. Sığındık, sığındığımız yere iki tane daha attılar kaçtık. O kadar çok yutmuşum ki ne nefes alabiliyordum ne öksürebiliyordum. Şans eseri yanımda ki insan tıp öğrencisi çıktı sırtıma vurdu beni öksürttü iki dakika sonra nefes alabilmiştim. Aynı günün gecesi olgunlarda üzerimize biber gazı atıp sonra saldırdılar. Ertesi günler hep aynısı hatta daha fazlası. Her geçen gün şiddet arttı, resmen taktikle pusuya düşürüyorlardı. Ambulansla araya girip ses bombası attılar pazar günü... Benim burda size cevaben ve genel olarak söylemek istediğim şey şu: Benim sosyal medyada paylaşılan haberlere ihtiyacım yok. Yıllar yılı haberdar olmak için kullandığımız tüm organlarında bize neyin haberini verdiğinide gördük. Ben polis şiddetinin bu denli olmasına ve onlara bu emirleri verenlerin cürretlerine şaştım o yüzden ilk gün sokağa çıktım ve çıktığım andan itibaren hepsini gördüm. "Birisi facebookta birisi öldü demiş, gaza gelmeyin" lafı bence boş ben öldürmek için bir direnişcinin üstüne toma sürüldüğünü gördüm ve bu yeterli. Provokasyonu yanlış anlıyor insanlar bence. Sokağa çıkartacak kadar provokasyon yapılsın bence zararsız. Önemli olan olay sokakta başlıyor ki ordada yalanla hiç bir iş yok çünkü herkes gözüyle görüyor. Kendi gördüğü olaylara kendi istediği tepkiyi veriyor zaten. Bu harekete zarar verenler bellidir ve bizim yapabileceğimiz sokakta onlarla da başa çıkmaya çalışmaktır. Bu yüzden provokasyona kapılmayın her yönüyle havada kalan bir cümle oluyor. Provokasyon insanları gaza getirerek olayların "NEDENSİZ" yere sürmesini sağlamaya çalışmaksa eğer en büyük provokatör tek cümlesiyle olayları bitirebilecekken dahada körükleyendir.
PS: Mesajımın tamamı rj2k'ya bir cevap değil olaylarla ilgili içimden geçenleride yazdığım bir mesajdır.