TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Üniversite Tercih Dönemi Fikir Alışverişi

Mesaj vmetin » 08 Tem 2013, 17:25

İyi üniversite > İyi bölüm fikrine katılıyorum.

Mesela ülkemizde İktisat vs okumak için en iyi okul büyük ihtimalle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) dir. Ordan da mezun olursan gider kaymakam, müfettiş, uzman vs bürokrat olursun yani bi dünya SIKICI iş. Özgür ol, mükemmel puanlar almışsın, çok iyi bir üniversitenin çok iyi bölümünde oku.

Bahar şenliklerinde çimlere uzan arkadaşlarınla, yurdun kapısında kız arkadaşını bekle, Erasmus la yurtdışına git. Sırt çantanla avrupayı dolaş. Master ı amerikada yap.

işte sana yol haritası

Bilkent burslu mühendisliklerle başlayabilirsin, pek çok açıdan Türkiye'nin en iyi okulu.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj herofb » 08 Tem 2013, 17:31

bölümü bilmem ama kalanı ile ilgili vmetin'i kesinlikle dinlemelisin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 17:49

vmetin yazdı:İyi üniversite > İyi bölüm fikrine katılıyorum.

Mesela ülkemizde İktisat vs okumak için en iyi okul büyük ihtimalle Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (Mülkiye) dir. Ordan da mezun olursan gider kaymakam, müfettiş, uzman vs bürokrat olursun yani bi dünya SIKICI iş. Özgür ol, mükemmel puanlar almışsın, çok iyi bir üniversitenin çok iyi bölümünde oku.

Bahar şenliklerinde çimlere uzan arkadaşlarınla, yurdun kapısında kız arkadaşını bekle, Erasmus la yurtdışına git. Sırt çantanla avrupayı dolaş. Master ı amerikada yap.

işte sana yol haritası

Bilkent burslu mühendisliklerle başlayabilirsin, pek çok açıdan Türkiye'nin en iyi okulu.

Vmetin içimi okudun. :D

Normalde Bilkent'te yada İTÜ'de mühendislik düşünüyordum. Fakat fen sınavı öncesi üst üste yaşanan hastalık ve birkaç olaydan sonra normalde yaptığım netten 10-15 net arası aşağı düşünce Bilkent hayal olmuştu. Kafamda İtü Elektronik&Haberleşme Mühendisliği vardı sonra ki darbeyi İTÜ %100 İngilizce bölümleri kapatıp %30 İngilizce bölümlerin kontejyanında hiçbir değişiklik yapmayarak vurdu. Tıp kontejyanları arttığı için girme ihtimalim var ama yine de zor. Şu an YTÜ Elektronik&Haberleşme Mühendisliği, İTÜ İnşaat Mühendisliği, çok düşünmesem de İTÜ İşletme Mühendisliği ve geri kalan bölümler var.

@e155159
Sıralalam ODTÜ'ye yetiyor fakat İnşaat Mühendisliği olursa İTÜ benim için bir adım daha önde. Bilgilendirme için teşekkürler. :champ:
En son Miriel tarafından 08 Tem 2013, 18:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj vmetin » 08 Tem 2013, 18:05

Bu arada keşke okulların kampüslerini gezeydin. ODTÜ ye kendini zincirleyebilirdin.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 18:10

vmetin yazdı:Bu arada keşke okulların kampüslerini gezeydin. ODTÜ ye kendini zincirleyebilirdin.

Ankadara'da olması ve inşaat, makine, uzay ve havacılık bölümleri dışındaki bölümlerin tutmaması nedeni ile hiç düşünmedim.

Şu ana kadar İTÜ,YTÜ ve Medipol Kavacık Kampüsü'nü(Hukuk Dekanı çağırdı) gezdim.
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj vmetin » 08 Tem 2013, 18:27

O zaman istanbul isiyorsun sen. Biz ankaralı olduğumuz için aklımız hep Ankara çalışıyor. Tekrarlıyorum önce iyi okul.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj Miriel » 08 Tem 2013, 18:44

vmetin yazdı:O zaman istanbul isiyorsun sen. Biz ankaralı olduğumuz için aklımız hep Ankara çalışıyor. Tekrarlıyorum önce iyi okul.

YTÜ iyi okul klasmanına girer mi?

Girmezse YTÜ Elektronik&Haberleşme yerine İTÜ İnşaat seçmek daha mı mantıklı...(İki bölüme de sıcak baktığımı varsayarak)

Neden iyi okul>iyi bölüm?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullanıcı avatarı
Miriel

Mesaj asymptote » 08 Tem 2013, 18:58

Miriel yazdı:
Enerji konusuna ilgi duyuyorsan bu alanda sana kariyer koçluğu yapabilirim ;)

Enerji alanına hani mühendisliklerden yönelme imkanı var? Babamda bahsetmişti...

Doğrudan enerji dönüşümleriyle ilgilenen mühendislik branşı makinedir. Ağır bir formasyonu vardır, ancak hakkını verirsen mezun olduğunda ve biraz tecrübe kazandığında vizyonun 8mm balık gözü lens kadar geniş olur.

Bölüm kızların pek tercih ettiği bir bölüm değildir (odtü'de "haydi kızlar makinaya" sloganıyla kampanya başlatmışlardı yanılmıyorsam.. :D ) bu durumda vmetin'in söylediği gibi ortam yapmak istiyorsan işletme fakültesi başta olmak üzere diğer fakültelere toplu geziler düzenlemeniz gerekebilir.. ;)

Mühendisliğe karar verirsen makina ya da elektronik-haberleşme öneririm. Üçüncü sırada inşaatı düşünebilirsin. Puanın yetiyorsa Odtü makinayı yaz, ikinci sıraya İstanbul teknik üniversiteyi yazarsın.

Akademisyenlik düşünüyorsan sevdiğin herhangi bir bölümü (tarla bitkileri de olur) yazabilirsin..

İİBF bu ülkede her zaman para eder. Özel sektörden devlete kadar geniş bir yelpazede farklı alanlarda çalışma imkanın olur. Devlette kaymakam, vali, hatta Anayasa Mahkemesi başkanı dahi olabilirsin.. Şu anda Türksat'ın başında işletme mezunu bir arkadaş var..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 25 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners