Drk yazdı:Yanlışlık yoksa görüntüdeki vatandaşımız beyin kanamasından hayatını kaybetmiş...
Beyin kanamasından hayatını kaybeden Fas kökenli bir Türk vatandaşı. Onun da insanın yüreğini sızlatan görüntüsünü izledim malesef.
Bu eylemi Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en başarılı eylemlerinden birisi olarak kabul ediyorum ve eyleme iştirak eden herkese helal olsun diyorum.
- Bu eylemin böylesine başarıya ulaşmasında öteki, beriki diye ayrım yapmadan herkesin katılabileceği bir ortam oluşturanların büyük payı var. Ve muhalefet yapıyoruz diye boş boş dolaşan kitlenin bundan çıkaracağı çok ders var. Hepsi (kendisini pek tasvip etmem) Sırrı Süreyya Önder'i izlesin. Çok kan aktı, canlar verildi ve bugün bir sürü popülist siyasetçi açıklama yaptı neymiş efendim yarın Gezi Parkı'nda olacaklarmış, gelmesinler artık bir zahmet. Neyse şunu diyordum, genelde bu tarz belli bir amaç için insanları bir araya getirmeye yönelik eylemlerde hep bir ötekileştirme çabası oluyordu. İşin sonunda da şunlar şunlar gelsin, şunlar şunlar da ölsün gibi bir sonuca varılıyordu. Ama Gezi Parkı'nda Fenerbahçe'li, Galatasaray'lı, Beşiktaş'lı, CHP'li, MHP'li hatta AKP'li, zengin, fakir herkes toplandı. Bunda verilmek istenen mesajın net bir şekilde insanlara aktarılmasının da payı büyük. Ve insanlar gayet bilinçli hareket etti. Herkesin cep telefonu bir fotoğraf makinesine, kameraya dönüştü.
- Başarılı olmasının ikinci sebebi de şiddet unsurlarına yer verilmemesi. Önceden de böylesine güzel organizasyonlar yapılıyordu ama ne idüğü belirsiz 3-5 kişi molotof kokteylleriyle, taşlarla, sopalarla bu etkinlikleri berbat ediyordu. Bu da polisin eline koz veriyordu. İnsanlar suçsuzken suçlu durumuna düşüyordu. Gezi Parkı'nda polisin savunmasız insanlara ne kadar orantısız güç kullandığını yine ve 100. kez gördük ama bu kez bir fark var, polise müdahale eden kimse yok.
- Burada internetin gücünü bir kez daha görmüş olduk. Ekşi Sözlükte yapılan yemeksepeti.com'dan online ödemeyle yemek gönderme kampanyası ile etkinlik alanına yiyecek akın etti. Twitter'da tt olan bir sürü hashtag oluşturuldu. İnsanların nerede toplanıp nereden hareket edeceği gibi kritik bilgiler internetten yayıldı. Cep telefonlarıyla çekilen direniş fotoğrafları insanları Park alanına gitmek için daha da cesaretlendirdi.
Peki sonuçta ne olacak? Ben Taksim Gezi Parkı'nın bu yürekli insanlar tarafından kurtarıldığı görüşündeyim. Bundan sonraki hamlede insanların tepkisi çok daha büyük olabilir. Yöneticilerin bir ağaç yerine bilmem kaç ağaç dikeceğiz açıklamalarını komik buluyorum. Anne babayı öldürüp yerine çocuk yapmak gibi bir şey bu. Yüz yıllık bir ağacın muadili fidanlar olamaz. O fidanları yine dik ama o ağaçları öldürme.
Bu eylemin herkese ışık tutmasını ve yol göstermesini diliyorum.