TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Saat Severlere Bir Soru !!!

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Saat Severlere Bir Soru !!!

Mesaj altanos » 12 May 2013, 14:56

Ben Clk'nın sitemini anlıyorum ve haklı da buluyorum. Burası, misalen ankara tavşanını sevenler forumu değil. Saate ilgi duyanların toplandığı bir yer ve saatlere olan ilgi de bir imbikten geçmiş rafine bir zevki temsil eden, başkalarına aktarılan, düzenlenmiş bir birikime ait bilgiyi saygıyı barındıran bir kültür. Böylesi bir kültürü kendisine katan veya katmak isteyen bir topluluğun insan olmaya dair başka bir hususa tepkisiz kalma olasılığı hayal kırıklığı yaratır.

Diğer yandan gözlenen tepkisizlik, bir umursamazlığın kanıtı da değil. Diğer arkadaşları da haklı buluyorum. Eğer genel gözlemim yanlış değil ise bu başlığa clk'ya katlmadığını yazanların bu korkunç olayla ilgili fikirleri, kızgınlıkları da benimkine ve clk'nınkilere paralel. Ve eminim Baran gibi keskin sözler yazmamak için kendisini tutan sayısız insan var. Bu tercihe de gücenilmemeli.

Özetle clk'ya da tepksini kesin bir hedefe yönlendirmeyi veya bunu göstermeyi istemeyenlere de hak veriyorum.
"A theory is something nobody believes, except the person who made it. An experiment is something everybody believes, except the person who made it."
Kullanıcı avatarı
altanos

Mesaj mlm » 12 May 2013, 15:02

Umarım kendimizi saçmasapan bir savaşın içinde bulmayız.
Can veren masum vatandaşlarımıza selamlar olsun..
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullanıcı avatarı
mlm

Mesaj asymptote » 12 May 2013, 15:16

Clk yazdı:..ancak ölenler bizim insanlarimiz olunca..

Ben bu ayrımı doğru bulmuyorum..
asymptote yazdı:"Hani, Rabbin meleklere, “Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım” demişti. Onlar, “Orada bozgunculuk yapacak, kan dökecek birini mi yaratacaksın? Oysa biz sana hamdederek daima seni tesbih ve takdis ediyoruz.” demişler. Allah da, “Ben sizin bilmediğinizi bilirim” demişti." (Bakara 30)..

Dünyadaki güç odaklarının iktidar savaşları yüzünden Suriye'de her gün onlarca belki de yüzlerce insan ölüyor. Arakan'da budistler binlerce müslümanı demir kazıklara geçirip canlı canlı kızartıyor. Çin, Uygur Türklerine ve Tibetli budistlere yıllardır dönem dönem zulüm uyguluyor. Daha yakın geçmişte Lübnan'ı bombalayan İsrail uçaklarının moloz yığınına çevirdiği evlerden yüzlerce bebek cesedi çıkarıldı. Afganistan'da insansız hava araçları gökten yüzlerce masum sivilin canını alan bombalar yağdırıyor..

Tarihimiz kan dolu bizim (biz insanların) ve geleceğimiz de kuşkusuz öyle olacak. Bazen insanların ve meleklerin bilmediği ancak Onun bildiği şeyi o kadar merak ediyorum ki..

Temmuz 2012'de sesli düşünme duvarına yazmışım.. Akrabanıza, komşunuza, ya da yakın bir arkadaşınıza bir zarar gelirse elbette üzüntünüzü daha derin hissedersiniz ancak iki sokak ötede biri ölünce de benzer bir acıyı yüreğinizde hissetmiyorsanız kendinizi sorgulamanız gerekir. Diğer türlüsü kabilecilik olur..

Ben bu tür acı haberleri duyunca foruma özellikle yazma ihtiyacı hissediyorum. Saatlerden ve farklı konulardan konuşayım, kafamı dağıtayım, acımı unutayım istiyorum..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj vmetin » 12 May 2013, 17:57

İslamiyet ve Müslümanlık her devirde saldırı altında olmuştur.
Şu anda da bir saldırı altındadır. Dünyanın her yerindeki müslümanlar zulüm görmektedir.
Kullanıcı avatarı
vmetin

Mesaj MrWhite » 12 May 2013, 18:38

Resim
Kullanıcı avatarı
MrWhite

Mesaj 2fast4u » 12 May 2013, 21:30

Clk sitemini iyi anliyorum fakat millet olarak balik hafizamiz cok seyi unutturuyor hatta bu ulkenin nasil kuruldugunu bile yakinda tamamen unutup yerine akillarimiza formatlanmis yeni cumhuriyet tarihini yukleyecegiz.Hal boyleyken TSF den cok sey beklemek sacma olur burasi ustune dusen saat mevzusunda cesitliligi yakalasin yeterli gibi gozukuyor.
The world is yours .
" serial flipper"
Kullanıcı avatarı
2fast4u

Mesaj zandar » 12 May 2013, 23:05

En başından beri okuyorum, cevap yazmamak için uğraşıyorum ama bu saldırıları yapanların amacına hizmet ederek ağlayıp yumuşak karnımızı yaşlı gözümüzü her olası platformda (bir saat forumunda bile) paylaşarak ağlamak balık hafızalı olmak olarak mı adlandırılıyor şimdi? Acımı paylaşsam Kemalist, paylaşmasam tepkisiz Akpci olacağım burada. Bir türlü "insan" olamayacağım. (Bu mesajda politika var, vay halimize)
zandar

Mesaj fuurkann » 13 May 2013, 00:23

Ben dünya üzerinde birbirleriyle fikirleri %100 uyuşan 2 insan olabileceğine inanmıyorum. Bu gerek ailesi, gerek zekâsı, gerek geçmişte başından geçen olaylar vb. yüzündendir. En yakın arkadaşımla bile hedeflerimiz aynı fakat gitmek istediğimiz yollar farklı. Düşüncelerimiz en fazla %90 uyuşuyor diyebilirim. Ama birbirimizin farklı olan değerlerine saygı duyduğumuz için gül gibi geçinip gidiyoruz. Burada sizlere kendimi örnekmişim gibi göstermek haddim değil. Demek istediğim burada politika doğru kelimelerle konuşulursa kimse rahatsız olmaz.
Ha forumda güncel olaylar konuşulmalı mı? Eğer bir çözüm bulunabilecek ise konuşulmalı. Bulunan çözümün daha güzel olacağına inanılıyorsa konuşulmalı. Bu her bireyin aslında vazifesidir.

Çok tepkiliyorum...

Hiç bir şey olmadı.

"Düşmanının bile felaketine sevinme!"
"Allah düşmanımın başına vermesin." boşuna söylenmiş bir laf değildir.
Elbette üzülmeyen "vicdan" yoktur.

Saatler konusunda gelirsek, bir kültürdür. Ama yayılması gereken bir kültür. Hepimizin malumu pahalı bir zevk diye, bilgi birikimi gerektiriyor diye ilgisi olmayanlara farklı gözle bakarsak onlar da bize farklı gözle bakar. Kültür değil de hastalık olur onların gözünde. Bu konuda da yükseklere uçmayı doğru bulmuyorum. Saatler bir tutkudur, zevktir, hobidir, kültürdür. Evet. Ama diğer ilgi gören objelerle ilgilenenleri en iyi bizim anlamamız gerekir diye düşünüyorum. Forumda konusu olduğu için bu örneği vereceğim.
Saat kültürü pipo kültüründen daha üstündür.
Bu cümle bana göre sonuna kadar yanlış bir cümle. Zevkin iyisi, kötüsü, rafinesi, amelesi olmaz. Ben onlara saygı duymazsam onlar da bana saygı duymaz.
Saygılarımla..
Kullanıcı avatarı
fuurkann

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 42 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners