TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kısa Belgeseller, Tartışma Programları ve Konuşmalar

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Kısa Belgeseller, Tartışma Programları ve Konuşmalar

Mesaj asymptote » 27 Şub 2013, 10:52

Son vuruş ibretlik mücadeleci.. :) :thumbup:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj buTa » 11 Mar 2013, 00:21

Biraz önce Oliver Stone'un hazırladığı, Amerika'nın Gizli Tarihi belgeselinin 2. Bölümünü izledim , yazayım dedim. Tavsiye ederim, pazar akşamları NTV de yayınlanmakta. Amerikan tarihinde aslında yürekli insanların olduğu ama maalesef savaş tanrıları tarafından bu insanlara geçit verilmediğini öğreniyoruz. 2. Bush'tan önce en önemli salak başkanlardan bir tanesi de Truman imiş. Büyük lider Roosevelt'ten sonra gelip Dünya tarihinin icine edenlerden bir tanesi.. Bu neslin örneklerinden birisi de W.Bush idi.

Bu vesileyle gecen hafta vefat eden Chavez'in toprağı bol olsun diyerek Fox Tv muhabirine verdigi ayarı izleyelim..

Kullanıcı avatarı
buTa

Mesaj asymptote » 12 May 2013, 10:51

Black hole thermodynamics & spacetime granularity & casual set theory..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 03 Tem 2013, 10:26

Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 07 Şub 2014, 10:32

Meğerse benden evvel İsmet Berkan da bu cevheri keşfetmiş ve benim gibi youtube'dan ilgili videonun bulunup izlenilmesini önermiş. :)
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20585307.asp

Bu arada süreç içerisinde kitabın Türkçeye çevirisi yapılmış, dileyen aşağıdaki bağlantıdan sipariş verebilir:
http://www.idefix.com/kitap/hic-yoktan-bir-evren-lawrence-m-krauss/tanim.asp?sid=NOO4ESIQVY0YBOPKEUF9
asymptote yazdı:Uzun zamandır sizlerle paylaşmayı düşündüğüm bir konuşmayı bugün biraz tanıtarak sizlere sunmak istedim:

Lawrence Maxwell Krauss çağımızın önemli teorik fizikçilerinden. Burada paylaşacağım konuşması benim bugüne kadar dinlediğim en zeki ve en eğlenceli konuşmalardan. Gerçekten fiziğe ve kozmolojiye biraz ilgi duyuyorsanız mutlaka izlemelisiniz. Lawrance Krauss Atheist Alliance International'ın bir üyesi ve buradaki konuşmasında bir bölümde hepimizin yıldızların artığı olduğunu söyleyerek Hristiyanlık'taki İsa peygamberin kendini insanlık için feda ettiği inancına zeki ve acımasız bir göndermede bulunuyor:

"We are all star-dust. All atoms in our body came from stars, if stars weren't kind enough to explode we wouldn't be here. So forget the Jesus, stars died so that you could be here.."

Krauss'un bestseller olmuş iki kitabı var:

The Physics of Star Trek. Kitabın isminin popüler olmasına aldanmamak gerek, ciddi fakat anlaşılabilir şekilde bazı fizik olayları açıklanmaya çalışılmış bu kitapta. Kitaba ayrıca Stephen Hawking önsöz yazmış.

Diğer önemli kitabı burada paylaştığım konuşma ile aynı ismi taşıyor: A Universe From Nothing. Why there is something rather than nothing sorusuna yanıt veriyor bu kitapta ve bu konuşmada. Krauss evrenin düz olduğunu ve toplam enerjisinin sıfır olduğunu söylüyor ve evrenin oluşumunun (big bang dediğimiz büyük patlamanın) gerçekte bir kuantum dalgalanmasından başka bir şey olmadığını söylüyor. Krauss'un iddiasına göre bir hiçlik oluşturabilirseniz bu hiçlik mutlaka bir varlık doğurur, bu bir kuantum dalgalanmasıdır ve evrenin oluşumunu açıklar. Ancak burada kişi şu soruyu çok haklı olarak sorabilir:

Bir başlangıcı olduğuna göre bu hiçliği oluşturmak da bir yaratma edimi değil midir? Bu tür sorulara da genelde paralel evrenler kuramıyla cevap veriyor Krauss ve arkadaşları. Aslında büyük patlamanın daha büyük ve üst bir evrenin bir bölgesinde oluşan bir kara deliğin sonucu olabileceği iddiaları da var.

Bazı yobaz dindarlar bilimi Tanrıyı ispatlamak için bir araç olarak kullanma yoluna giderek komik duruma düşüyorlar, burada da Krauss bilimi yine bir araç olarak kullanarak Tanrıyı yadsıma yoluna gidiyor ve bir çeşit "ateist yobazlık" yapıyor bana göre. Ben bu iki gurubu da aynı derecede antipatik buluyorum. Ancak yönelttiğim bu kesin ve doğruluğu (bana göre) su götürmez eleştiriye rağmen bu konuşmayı dinlemenizi (izlemenizi) şiddetle öneririm. Hay aklını seveyim diye bir söz var ya: İşte ben bu adamın (inançlara olan tutum ve yaklaşımı bazı noktalarda onayımı almasa da) aklını seviyorum ve bu yüzden bu konuşma izlenmeli diyorum ve sözü daha fazla uzatmadan sizi bu güzel konuşmayla başbaşa bırakıyorum:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj SeRxx » 02 Tem 2015, 12:49

2 Temmuz Sivas Katliamı Belgeseli.

SeRxx yazdı:
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj asymptote » 02 Tem 2015, 15:02

Ben de özetini ekleyeyim:
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj Architecte » 02 Tem 2015, 15:46

Ruhları şad olsun. Yakın tarihin utanç sayfalarından kara bir sayfadır Sivas Madımak katliamı. Sunni kültürden gelen bir insanım lakin bu elim olayın Hiroşimaya atılan atom bombası kadar insanlık utancı gibi bir utanç günü olarak anılmasını isterim!

Yurtdışından tatil için gelmiştik İstanbul'a olay oldukta sonra. Kısa bir süre sonra da tesadüf Sivas'a gitmiştim bir iş için. O bölgedeki insanların yüzlerindeki hüznü acıyı ve utancı kendi gözlerimle görmüştüm. O'rada bulunan bir arkadaşa, siz insan yakıyorsunuz, deyince yüzü düştü gözleri yaşardı. Hiç unutmam biz insan yakmıyoruz, bu olayı biz yapmadık diye cevap vermişti.

Bağnazlığın, kara taassubun, kör cehaletin insan yığınlarına neler yaptırabileceğinin örneğidir Sivas Madımak katliamı.

Bak aydın insan, dünya tarihinde ilk kez aydınları bir binaya koyup yaktılar- Rıfat Ilgaz-
Tecrübe, hayatta yediğimiz kazıkların toplamıdır'
Kullanıcı avatarı
Architecte

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 35 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners