TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığı

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığ

Mesaj eraslani » 09 Mar 2019, 06:40

asymptote yazdı:Long time no see boyzz..
Resim
iddialı :champ:
Ben matematiği bilir,ona inanırım.. Aldigin kaloriden fazlasını yak olay tamamdir.
Salon sporunun faydası kadar ileriye yönelik zararları olduğunu da düşünüyorum..Hem de bir süre sonra çok sıkıcı gelebiliyor.Egimli bölümleri de olan bir rota seçip tempoyu düzgün ayarladıktan sonra yürüyüş çözümdür.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Baran » 09 Mar 2019, 09:31

eraslani,tamamiyle katılıyorum abi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj debra » 09 Mar 2019, 09:38

Bu konudan çok çekmiş biri olarak yazayım. Eski sporcuyum. Lise yıllarında uykumdan yemeğime kadar her şeyim düzenliydi ve yağ oranım yüzde %13-14 civarlarındaydı (kadın sporcular için ideale yakın bu oran zaten) Sonra profesyonel olarak spor yapmayı bıraktım ve üniversiteye başladım. Tekrar spor yapmaya ve düzenli beslenmeye karar verdiğimde yağ oranım %27 ye çıkmıştı, hayatımda görmediğim kilolara ulaştım. Yapı olarak da nispeten iri olduğum için gittikçe kapıya benzemeye başlıyordum. Sonra bir şeyler dank etti ve low carb non fat dediğimiz karbonhidratın minimumda olduğu beslenme türünü uygulamaya başladım ve neredeyse yağı kestim (en azından zararlı yağları) ve kardiyovasküler antremanlar yapmaya başladım.

Peki nedir bu? Aslında bu, herkesin yapısına göre değişir. Eğer hayatınızda hiç spor yapmadıysanız, düşük yoğunluklu ama uzun süreli bir kardiyovasküler antreman yapmanız gerekir. Sanılanın aksine sadece koşmak yağ yakmaz. 60 dakika boyunca eğimli bir yolda belli bir tempoyla yürürseniz mutlaka faydasını görürsünüz. Ama yürümek bana yetmez her türlü meydan okumaya varım diyen biri için;

30 saniye boyunca elinden geldiğince hızlı koşun.

30 saniye boyunca normal tempoda yürüyün.

30 saniye hızlı koşun

30 saniye normal tempoda yürüyün veya aynı yoğunlukta bir egzersiz gerçekleştirin (jumping jackler, burpee ler vs)

Antrenman seviyenize göre 3-6 set aralığında bu döngüyü tekrar edin.

SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj ibrahim223 » 09 Mar 2019, 11:49

debra yazdı:Bu konudan çok çekmiş biri olarak yazayım. Eski sporcuyum. Lise yıllarında uykumdan yemeğime kadar her şeyim düzenliydi ve yağ oranım yüzde %13-14 civarlarındaydı (kadın sporcular için ideale yakın bu oran zaten) Sonra profesyonel olarak spor yapmayı bıraktım ve üniversiteye başladım. Tekrar spor yapmaya ve düzenli beslenmeye karar verdiğimde yağ oranım %27 ye çıkmıştı, hayatımda görmediğim kilolara ulaştım. Yapı olarak da nispeten iri olduğum için gittikçe kapıya benzemeye başlıyordum. Sonra bir şeyler dank etti ve low carb non fat dediğimiz karbonhidratın minimumda olduğu beslenme türünü uygulamaya başladım ve neredeyse yağı kestim (en azından zararlı yağları) ve kardiyovasküler antremanlar yapmaya başladım.

Peki nedir bu? Aslında bu, herkesin yapısına göre değişir. Eğer hayatınızda hiç spor yapmadıysanız, düşük yoğunluklu ama uzun süreli bir kardiyovasküler antreman yapmanız gerekir. Sanılanın aksine sadece koşmak yağ yakmaz. 60 dakika boyunca eğimli bir yolda belli bir tempoyla yürürseniz mutlaka faydasını görürsünüz. Ama yürümek bana yetmez her türlü meydan okumaya varım diyen biri için;

30 saniye boyunca elinden geldiğince hızlı koşun.

30 saniye boyunca normal tempoda yürüyün.

30 saniye hızlı koşun

30 saniye normal tempoda yürüyün veya aynı yoğunlukta bir egzersiz gerçekleştirin (jumping jackler, burpee ler vs)

Antrenman seviyenize göre 3-6 set aralığında bu döngüyü tekrar edin.

Hiit (High Intensity Interval Training) [emoji106]
Saygıyla eğiliyorum..

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj justaguy » 09 Mar 2019, 12:09

Yağ yakımı ile ilgili bir sürü şey yazılmış, bazılarının çok doğru, bazılarının çok yanlış olduğunu düşünüyorum. Siz siz olun burada yazılanları uygulamadan önce bir spor hocasına vb. danışın derim :champ:

Bunun dışında benim eklemek isteyeceğim şey şu: Yağ yakımı, fit bir beden, güçlenme, amaç ne olursa olsun zihin ve ruhun da sağlıklı olması gerekir diye düşünüyorum. beden-ruh-zihin bunlardan birinde bir sıkıntı varsa, diğerlerini de olumsuz etkileyecektir.

Bunun en basit ve bilinen örneği stresli ve kaygılı insanların beden sağlıklarının da bozulması (kalp hastalıkları, kanser vb.). Veya korku seviyesi yüksek ve/veya depresyondaki insanların kilo almaya daha yatkın olması vb.

Son olarak, kilo vermek isteyenler için, kick boks, boks gibi dövüş sporlarını tavisye ederim (özellikle de kadınlar için) :champ: Bu sporlar bilinenin aksine hemen hemen tüm vücudu çalıştırır ve kardiyo açısından çok etkilidir :thumbup:
Kullanıcı avatarı
justaguy

Mesaj ibrahim223 » 09 Mar 2019, 12:19

bilinmeyenleri ve değişkenleri çok olan bir denklem..Resim

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ibrahim223

Mesaj debra » 09 Mar 2019, 12:41

Bu konuda zaten sadece sporculara güvenin :) diğer bir yöntem de Tabata yöntemi. Meraklısı için; https://youtu.be/Z4ziWoCuf5g

Kullanıcı avatarı
debra

Mesaj Metehantr66 » 10 Mar 2019, 22:08

Her konunun en iyisine danışmak lazımdır bu iş içinde diyetisyene.En iyi hızlı yağ yakımı temposu ise 1 dakika yüksek tempo 1 dakika normal tempo şeklidir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Metehantr66

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners