TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığı

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığ

Mesaj eraslani » 25 Oca 2017, 00:23

Baran :champ:
Benim bu konuda tercihim son zamanlarda adidas ayaklar 44-45 ve tarakli olunca her ayakkabi rahat ettirmiyor,bunlar tam oldu diyebilirim..ıslak ve kuru havaya göre kullaniyorum.
Resim

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Baran » 25 Oca 2017, 05:43

Benim ıslak havalar için Goratex ayakkabı ihtiyacım var,Adidas sordum 650 lira dedi yanlış olmasın küsüratı kalmamış aklımda,dedim heralde konuşuyor bu :) Hatta gecen forumun whatsapp grubunda aynı konu geçti cocuklugumuzun Adidası olmuş Prada ahahahah yazın gidicem indirimden solomon alıcam 250 liraya falan vardı almadım hata ettim gectiğimiz yaz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj eraslani » 25 Oca 2017, 06:48

Outdoor ayakkabilarin tabanlari genelde hayli sert oluyor..ben o yüzden baya bakindim..sari olanlar goretex ve boost denilen tabaniyla yeterince esnek..fiyat yüksek ama muadil pek yok..

SM-G930F cihazımdan gönderildi
Kullanıcı avatarı
eraslani

Sağlıklı Zayıflama ve Yağ Yakımı İçin İdeal Nabız Aralığı

Mesaj khef » 25 Oca 2017, 11:39

Yürüyüş ve koşu için ayakkabı seçiminde dikkat edilmesi gereken ilk husus basış şeklidir. :arrow: :arrow:

Resim

Hangi basış şekline sahip olduğumuzu, eskittiğimiz ayakkabıların tabanlarında eriyen yerlerin nereler olduğuna bakarak ya da daha kolayı; kosu bandında/sahilde, yürüyüş/koşu sırasında arkamızdan çekilecek kısa bir video ile öğrenebiliriz. Sonrasında yukarıdaki tablodan hangi basış bize uygunsa, ona göre taban dizaynı olan bir model seçmelidir.

İkinci olarak ayağımızın taraklı olup olmaması gözönünden bulundurmalıyız. Taraklı ayaklar "wide" üst kısma sahip ayakkabılar tercih etmelidir.

Kilo da önemli bir unsur. 100-110 kilo üzeri olan, boyuna göre hantal kişiler üst malzemesi daha dayanaklı, tabanları daha çok desteklenmiş modelleri kullanmalılar.

Eğer sahilde kullanılacaksa taban yapısının daha yumuşak olması gerekir. Outdoor/trail için kullanılacaksa, vibram gibi daha sert tabanlı gore-tex ayakkabılar tercih edilmelidir. Bu tip outdoor ayakkabıları ise Nike, Adidas gibi markalardan değil; Salomon, Asolo, The North Face gibi markalardan tercih etmek gerekir.

Yanlış ayakkabı seçimi, Baran'ın da ifade ettiği gibi, ciddi sakatlıklara yol açabilir.

Ben 178 cm, 75 kilo, neutral basışı olan biri olarak, yıllardır Nike Pegasus kullanırım ki bu seride bile her model birbirini tutmaz. Outdoor aktivitelerinde ise tercihim zemine göre Asolo/Garmont/The North Face olarak değişir.

Başka sorusu olan olursa yardımcı olmaya çalışırım. :thumbup:
En son khef tarafından 25 Oca 2017, 12:42 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
khef

Mesaj asymptote » 25 Oca 2017, 11:56

İyi ki bu konuyu açmışım.. :) Katkı sunan (ve sunacak olan) herkese çok teşekkürler.. :champ:
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj eraslani » 25 Oca 2017, 12:46

Khef :champ: :champ:
Aydınlatıcı oldu bilgiler ayakkabı konusunda :thumbup:
Son yıllarda outdoor ayakkabı ve giyim ürünleri oldukça revaçta..Bilinen markalar bu ilgiyi daha çok satışa çevirmek için çok fazla malzeme özelliği olmayan sıradan ürünleride uygun fiyatlarla satmaya başladılar gibi görüyorum ben..Sadece markaya bakıp almak yerine ihtiyaçlar doğrultusunda uygun ürünü bulmak gerekiyor..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj Baran » 25 Oca 2017, 13:02

Ben kışlık yürüyüş spor için solomon almayı düşünüyorum,yazın epey indirimli oluyor viaportta

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj Caner1983 » 25 Oca 2017, 13:12

Herkese teşekkürler skechers cidden çok işimi gördü kar yapmurda da colombia nın outdryını giymiştim ama aklımda gorotex yürüme ayakkabısı yoktu yine masrafa soktunuz beni :D
Öncelikle asics e bakacam baran ama hangi modeli? İkinci tercih yine skechers olacak sonra under armour olacak(adidas ve nike a karşı allerjim var nedense)
Outdoor için ise bekleyeyim ;)
Rolex’s don’t tick-tock
Kullanıcı avatarı
Caner1983

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners