TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bir Millet Uyanıyor

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Re: Bir Millet Uyanıyor

Mesaj zandar » 02 Haz 2013, 15:36

e155159 yazdı:
zandar yazdı:
e155159 yazdı:oraya ağaçları korumak, özgürlüklerine sahip çıkmak ve benzeri insani amaçlar için gelen çoğunluğun arasında hiç şüphesiz ortalığı karıştırmak için gelenler de var, her zaman olmuştur. bunlara sahi çıkmak yerine onları aramızdan atmalıyız. böylece haklıyken haksız duruma düşmeden masum haklı mücadelmize devam edebiliriz ancak. aksi taktirde memleketin beli doğrulmaz, terör biter ayaklanma başlar o biter bu başlar. bunları dile getirenlere de bu kadar yüklenilmesi gülünç.
Sana neyin gülünç olduğunu söyleyeyim, gülünç olan taksime, güvenparka gelmeyip orda en önde zırhsız polise taş atanları engellemeye çalışmayıp, bilgisayar başından sosyal medyada paylaşılanların abartı olduğunu yazmaktır. Bu olayların bu kadar yankı bulmasının bu kadar katılım almasının nedeni zaten bugune kadar ki en temiz başlamış gösteri olmasıdır. Ortada hiç bir şey yokken polisin saldırmasına alışmıştık ama ilk defa ne taş atan vardı taksimde ne de devlet malına zarar veren. O yüzden esas komik olan olayların sadece provokatif yönünü dile getirmektir. Bunu da konuşabiliriz ama bunu söyleyiş tarzı çok önemlidir. Bugüne kadar haklıyken haksız duruma düşme korkusuyla, bulunduğum topluluktan olaylar sonrasında karşısında olduklarımdan daha çok nefret etmemi sağlarlar korkusuyla çok bulunmadığım protesto oldu, ancak arkadaşlar bu sefer olay bunun yanından bile geçmiyor. Olaylar açık ara tek bir grup tarafından provoke ediliyor tek bir grup tarafından çirkinleştiriliyor oda polistir.

polis haklı demedim, olay abartı demedim, haksızsınız demedim. sadece provakasyon yapanları göz önüne de getirmiş değilim, hatta bu provokatif amaçlı kişileri azınlık olarak nitelendirdim. bunların bizim temiz emellerimizi kullanmasına fırsat vermemeliyiz, onun için onları da sahiplenmek yerine dışlamalıyız dedim. anlaşılır bir dille ifade ettiğimi düşünüyorum. yazılan cevabın beni yazdıklarımla olan bağlantısını da anlamış değilim. eleştiriye bu kadar kapalı bir topluluğun demokrasi diye bağırması da tezat.

Şimdi acaba ben yazdıklarınızı yanlış mı değerlendirdim diye geriye doğru mesajları okuyarak gittim ama rj2k'nın yazdıklarına gelen Serxx, SerdarFB ve benim cevaplarım dışında bu arkadaşa yüklenilmesini gülünç bulacağınız bir mesaj göremedim. Önceden de ikili konuşmalar olmuş ama onlardan biriyle alakalı yazmış olamazsınız, yani durum son paylaşılan linktir. Sonra sizin mesajınızı tekrar okudum
evet doğrudur polis haklı dememişsiniz, olay abartı dememişsiniz, haksızım dememişsiniz. Sadece provakasyon yapanları göz önüne de getirmiş değilsiniz, hatta bu provokatif amaçlı kişileri azınlık olarak nitelendirmişsiniz. Bu kısımlarda zaten ortak paydadayız, ortak payda da olmadığımız kısım şurası; provokatif hareketler yüzünden içinde bulunduğumuz durum çığırından çıkmış mıdır veya çıkmaya mı yakındır ki rj2k arkadaşımız olayın bu yönünü dile getiriyor, kendinde bu ihtiyacı hissediyor? Bu sorunun cevabında anlaşamadığımızı düşünüyorum zandar. Yazılan cevabın sizin yazdıklarınızla cümle cümle alakası yok sizin yazdığınız tek bir cümleyle alakası var oda "bunları dile getirenlere de bu kadar yüklenilmesi gülünç" cümleniz. Benim bu linki paylaşan bir arkadaşı eleştirmem ne diye gülünç olsun. Gülünç bulmanız onu eleştirdiğim mesajı tam anlamadığınız içindir diye düşünmemden dolayı size verdiğim cevapta o eleştiriye bir devam niteliğindeydi. Birebir sizin yazdığınıza bir cevap bulamamanız bundandır. Son olarak bende bir soru sormak isterim. Eleştiriye kapalı olmadan bahsetmişsiniz, bu çıkarımın nasıl yapıldığını merak ediyorum. Eğer çıkarım yine ikili olan diyaloğumuzla alakalıysa ciddi yazılan bir mesajın gülünç bulunması eleştiriden biraz daha fazlası oluyor, hatta biraz çirkin kaçıyor. İkinci mesajınızda da ya demokrasi istemeyecek ya da tezata düşecek kadar garip bir topluluğun üyesi oluyorum ki bu da eleştiri sınırını biraz geçmiş oluyor. "Bence yaptığınız eleştirilere kapalılıktır" diye bir eleştiri olabilir ancak "davranışın buysa demokrasi haketmiyorsun" mimbalinde bir cümle eleştiri olmaktan çıkıyor bana göre.

öncelikle mesajımın tamamı değilde sadece bir cümlesi ile alakalı bir cevap yazarken sadece o cümleyi alıntı yaparsan olası yanlış anlamaların önüne geçmek içi faydalı olabilir.

sorunun sebebi "eleştiri" tanımlarımızın farklı olması. benim eleştiri anlayışımı izah edeyim. benim için hakaret içermeyen her türlü düşünce eleştiri içine girer. hakaret içermediği sürece herşey herkes eleştirilebilir. partiler, liderler devlet adamları, peygamberler, tanrı. hepsi eleştirilebilir ve eleştirilmelidir. allah bizi ana babamız müslüman olduğu için müslüman olmamızı istemiyor, düşünerek irademizle müslüman olmamızı istiyor. benim için din kutsaldır laf edemezsin, bana güre şu kutsaldır laf edemezsin, ilkelerime söz ettirmem diye bişey olmaz. hakaret yoksa her türlü düşünceye saygı duymak zorundasın, katılırsın katılmazsın. onu eleştiremezsin bunu eleştiremezsin diye bişey olmaz. herşeyi eleştiririm. sözlerimde hakaret görüyorsan onu tartışalım.
gülünç olayı ise tamamen bu eleştiriye kapalılık (benim eleştiri anlayışıma göre) olayından kaynaklı. mesajlardaki kelimelerin gülünç olduğunu kastedmetim, ciddi insanlar tarafından ciddiyetle yazılmış mesajlar olduğunu görüyorum, ama tavır gülünç. karşıt bir görüş olduğu zaman böyle bir tepki verilmesi bana göre gülünç, benim bir eleştirimdir. gülünç kelimesi senin için hakarete giriyorsa bu konuda konuşuruz, amacım hakaret değildi, olmaz da.
zandar

Mesaj fsinan » 02 Haz 2013, 15:55

Anarşik, marjinal gruplar ve onların destekçisi taksiciler,köfteciler, otobüs şoförleri, kadın, çoluk çocuk, dün çektim;

"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Mesaj refresh » 02 Haz 2013, 16:04

3 gündür koşuşturuyoruz, bugün de yarın da koşuşturacağız. Yazacak onlarca şey var ama yazmak istemiyorum. Çünkü hatırladıkça sinirlerim bozuluyor.

Polisin her zaman kaba, barbar ve acımasız olduğunu biliyordum. Yıllarca kürtlere, solculara yapılanları okuyorduk ama anlayamıyorduk. Geçen sene fenerlilerin niye çıldırdığını anlayamıyorduk. Kendi adıma konuşayım, evet artık anlıyorum. Cuma günü ve dün gördüklerimin izahı yok. Savaşmaya, öldürmeye, yaralamaya gelmiş nefret dolu insanlar var. Ama bunlar gösterici değil, polis. Biber gazıyla insanları vuruyorlar. Bunun amacı öldürmektir. Kasıtlı yapıyorlar. Şefersiz medya bunu haber yapmıyor. Akıl alır gibi değil. Birileri provokasyon diyor, birileri devlete baş kaldırı diyor. Bu tarz argümanlarla konuşan insanlara olayları anlatın. Eğer hala anlamıyorlarsa konuşmayın, hayvanlarla konuşulmaz.

Yukarıdaki video çok güzel bir örnek ama insanlar kaçışmaktan video çekemiyor. Yoksa neler neler oluyor.
En son refresh tarafından 02 Haz 2013, 16:19 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
refresh

Mesaj refresh » 02 Haz 2013, 16:09

Ayrıca polis silahsız göstericilere saldırırken kimse polise pet şişe veya taş atılmamasını beklemesin.
Kullanıcı avatarı
refresh

Mesaj Baran » 02 Haz 2013, 16:33

Bu polislerde bu kadar saldırma öldürme yıkma dövme hırsı varsa keşke pkk ya asker değil polis saldırsaydı.
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj murderbunnie » 02 Haz 2013, 16:46

Anarşik, marjinal gruplar ve onların destekçisi taksiciler,köfteciler, otobüs şoförleri, kadın, çoluk çocuk, dün çektim;

Hazretlerine göre; kendisinin badem bıyık tayfasından değilsen, onların hayat tarzına uymuyorsan, ne olursa olsun marjinalsindir...

Bakış açısı bu adamlarda. Ben de dün Adana'daki gösteriye katıldım. Sanıyorum marjinal oldum istemeden.
Gunter glieben glauchen globen.
Kullanıcı avatarı
murderbunnie

Mesaj asymptote » 02 Haz 2013, 16:49

Birbirimizi ölümüne eleştirebiliriz, ancak burada ya da başka bir ortamda kimsenin başka bir kimseye hakaret etmeye hakkı yok, lütfen saygılı ve sağduyulu olalım..
rj2k yazdı:Daha once bahsettigim konuları bu sitede ozetlemisler

http://tinyurl.com/lfotprj

rj2k eğer siz medya üzerinde baskı kurar ve insanların doğru haber alma hakkını engellerseniz bu tür provokatif yalan haberlerin ortaya çıkmasının da önüne geçemezsiniz. Aynı şey Reyhanlı saldırısında da oldu. Medyayı susturmak meseleleri çözmez. Öncelikle gösteri ve eylem hakkı diye bir hak olduğunu devletimiz de polisimiz de kabul etmeli. Baskıyla, sindirerek insanlara her istediğinizi kabul ettiremezsiniz. Netekim kabul etmediler de..

Kibir çok kötü bir şeydir ve insanı "şeytanlaştırır". İsmail'in sağduyulu çağrılarını çok yerinde buluyorum ve herkesin kulak vermesi gerektiğini düşünüyorum. Geçmiş olsun bu arada İsmail..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Mesaj refresh » 02 Haz 2013, 17:02

Kullanıcı avatarı
refresh

ÖncekiSonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 50 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners