TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Yurt D覺覺 / Kanada MBA Hakk覺nda neri ve Tecr羹be Payla覺m覺

Forum Kurallar覺na Uygun Farkl覺 Konular zerine Sohbet ve Payla覺mlar
Forum kurallar覺
Sevgili yeler Forum Kurallar覺nda Tart覺覺lmas覺 Uygun Olmad覺覺 Belirtilen Konular Hakk覺nda Bu B繹l羹mde Payla覺m ve Fikir Bildirimi Yapmay覺n覺z. 襤nan癟lar, Politika, Fanatizm, Irk癟覺l覺k Vb. 襤癟eriklerde Konular A癟may覺n覺z. Ayr覺ca Kiisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlar覺n覺z覺 襤癟eren Konular覺 Burada Paylamay覺n覺z. Birbirinize Sayg覺l覺 Olunuz L羹tfen.

Yurt D覺覺 / Kanada MBA Hakk覺nda neri ve Tecr羹be Payla覺m覺

Mesaj Terasus » 06 Eyl 2013, 19:26

Merhaba, uzun bir zamandir aklimda olan bir konuyu siz degerli forum arkadaslarima danismak istiyorum. Oncelikle kendimden bahsedeyim, mezun olur olmaz yurtdisinda calismaya basladim ve halen devam ediyorum, ilk 3,5 senemde turk muteahhitler ile afganistan'da (3 yil birisi, 6 ay bir digeri) calistiktan sonra ayrildim ve gectigimiz ocak'tan beri de Irak'ta Avustralya-Dubai JV yabanci bir sirkette calismaktayim. Bu surec icerisinde gerek saha (isin mutfagi) ve gerekse de teknik ofis konularinda tecrube edindim. Mezun olur olmaz is tecrubesiz olarak yuksek lisans/mba yapmaktansa once calisip tecrube edinip daha sonra yuksek yapmanin mantikli oldugunu duymustum ve hak verip bu sekilde adimlarimi attim. Artik yuksek yapma zamanimin geldigini hissediyorum ve bu yonde adimlar atmaya baslayacagim. Aklimda Kanada'da Project Management konusunda mba yapmak var, aslinda Amerika'da mi yapsam diye dusunmedim degil fakat Kanada'nin ekonomik olarak daha uygun olusu ve ogrenimden sonra 2 yila kadar calisma izni taniyor olmasi beni cezbetti. Dogruyu konusmak gerekirse mezuniyetten sonra kalip pasaport almak da isterim eger kosullar elverirse.. mba icin burs imkaninin pek olmadigini okudum, ki lisans mezuniyet ortalamam da yuksek olmadigi icin zaten burs alamazdim. Burada calisip biriktirdigim para ile okumayi dusunuyorum, ailemden herhangi bir katki imkani olmayacak malesef..

Sizlerin bu konudaki gorus ve onerilerinizi merak etmekteyim. Muhtemelen ayni sektorde calisan buyuklerim var forumda, ayrica yurtdisinda okumus/calisan buyuklerimden de yurtdisi kosullari ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda degerli gorusleri okumak bana yardimci olacaktir. Aklimda 2014 Eylul'de gidip egitime baslamak var, en gec ihtimalle de 2015 ocak doneminde baslamayi dusunuyorum..

Bilgilendirme/tavsiyeler icin simdiden cok tesekkur ederim.
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Ya: 39
Kay覺t: 19 Tem 2010, 06:25

Re: Yurtdisi mba - Kanada

Mesaj Miriel » 06 Eyl 2013, 19:44

Hasan abi tebrikler.. :champ: 襤nallah hedeflerinize ula覺rs覺n覺z. :champ:

Merak ettiim bir konu var MBA m羹hendislik yapmaktan memnun olmad覺覺n覺zdan dolay覺 m覺 yap覺yorsunuz?
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Mesaj Terasus » 06 Eyl 2013, 20:26

Merhaba, tesekkur ederim iyi dileginiz icin :)

Aslina bakarsaniz ben su ana kadar (bazi istisnai durumlar disinda) muhendislik yaptigimi dusunmuyorum, santiyelerde muhendislikten ziyade alt/orta duzey yoneticilik ve islerin surekliligini saglamak icin calisiliyor, daha cok is tecrubesine dayali. Muhendislik daha cok proje ofislerinde ortaya cikiyor, su ana kadar statik hesap yapmadim ornegin. Ama temel muhendislik bilgileri elbette santiyede kullaniliyor, ama basit duzeyde diyebiliriz.
mba'yi yoneticilik yonumu gelistirmek, kendime yeni ufuklar belirleyip vizyonumu genisletmek, sadece insaat sektoru degil insaat ile az cok iliskili benzer sektorlerde de yoneticilik yapabilmek icin istiyorum. Muhendisler icin analitik dusunme yetenegi geliskin derler, bunun uzerine yoneticilik/isletme bilgisi eklemek iyi olsa gerek, daha once bu yonde duyumlar/tavsiyeler de almistim. Ornegin bankacilik sektorunde bile muhendis kokenli isletme yuksek lisansli kisiler tercih edilebiliyor..
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Mesaj Miriel » 06 Eyl 2013, 20:32

Tekrardan baar覺lar.. :champ:

Umar覺m ilerleyen y覺llarda benimde yapmak istediim bir ey ya Kanada ya da 襤ngiltere :) Tercih d繹nemindeki a癟t覺覺m konudan hat覺rlam覺s覺n覺zd覺r beni.. :)

Neyse konuyu da覺tm覺yim..
NOBLESSE OBLIGE!
Kullan覺c覺 avatar覺
Miriel

Kay覺t: 03 Au 2011, 20:08

Re: Yurt D覺覺 / Kanada MBA Hakk覺nda neri ve Tecr羹be Payla覺

Mesaj Terasus » 08 Eyl 2013, 13:54

Kimsenin tecrubesi/fikri yok mu gercekten?
Kullan覺c覺 avatar覺
Terasus

Mesaj Archimed » 09 Eyl 2013, 13:31

Merhaba Terasus,

Yazm覺 olduun 羹zere piyasada pek 癟ok m羹hendis k繹kenli olup sonradan mba yapan uzman ve y繹netici var. Asl覺nda bu durum, zaman覺nda m羹hendislerin matematik bilgisi ve disiplinine g羹venen; 1980'lerde ihtilal 繹ncesi ve sonras覺 d繹nemde pek 癟ok kiinin 羹niversiteye gidemedii veya terk etmek durumunda kald覺覺 d繹nemden kaynaklanan bir zorunluluktan ortaya 癟覺kt覺. zellikle yak覺n zamanda da pek 癟ok kii; i bulma endiesiyle kendisini pek 癟ok alanda yetitirmeye 癟al覺t覺. Niyet iyi olsa da; ortaya hi癟bir alanda spesifik uzmanl覺覺 olmayan, ama her eyden az 癟ok anlayan mavi yakal覺 personel ortaya 癟覺kt覺. Hal b繹yleyken; iyi ve dikkatli bir se癟im yapman覺 繹neririm.

1999'a kadar pek 癟ok inaat m羹hendisi i bulmakta zorlan覺yordu. Ancak 1999 depremi ve sonras覺nda inaat sekt繹r羹 ivme kazand覺. Ayr覺ca h羹k羹metin kentsel d繹n羹羹m ile ilgili 癟al覺malar覺 ve inaat sekt繹r羹n羹 canland覺rmaya y繹nelik projeleri de sekt繹re y繹nelik yeni i imkan覺 sal覺yor ve salamaya devam edecek gibi g繹r羹n羹yor. Ekonomik trendlerdeki deiimler talebi etkilese de, inaat sekt繹r羹n羹n 繹n羹n羹n a癟覺k olduunu d羹羹n羹yorum. Bireylerin al覺m g羹c羹ndeki deiimler ve geliimler konut ve avm 羹retiminde etkili olurken; h羹k羹met politikas覺 da yeni havaalan覺/karayolu/demiryolu/enerji santrali/hastane gibi altyap覺 yat覺r覺mlar覺n覺 destekliyor.

Bu geliimleri de g繹z 繹n羹ne al覺rsak 繹nerim; mba yapmak yerine gayrimenkul veya altyap覺 inaat覺 ile ilgili kendini gelitirmeye, yeni teknikleri uygulamaya y繹nelik eitimleri arat覺rmand覺r. Y繹neticilik i癟in sahip olman gereken finans, muhasebe, b羹t癟e, denetim, yat覺r覺m, pazarlama, i hukuku, vs ile ilgili bilgilere de sertifika programlar覺 arac覺l覺覺yla sahip olabilirsin. Yurti癟inde ve yurt d覺覺nda pek 癟ok okul ve eitim kurumunun k覺sa s羹reli sertifika programlar覺 ile iten geri kalmadan bu bilgilere kavuabilirsin. 襤lla mba dersen de 繹nerim 繹nce diploman ile ilgili, 繹zellikle 羹lkemize hen羹z gelmemi veya 羹lkemizde hen羹z gelimemi teknikler ile ilgili y羹ksek lisans yapman; daha sonra 癟ok istersen mba yapmand覺r.

PS: Benim eitim durumumu ve tecr羹bemi sorarsan; iletme eitimi ald覺m, daha sonra finans 羹zerine mba ve phd yapt覺m. Kariyerime bankac覺l覺k alan覺nda balad覺m, uzmanl覺覺m覺 i癟 denetim ve finans 羹zerinde gelitirdim. En son bir irkette finans direkt繹rl羹羹/cfo'luk yapt覺ktan sonra kendi iimi kurdum.
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Mesaj vmetin » 09 Eyl 2013, 16:53

Archimed yazd覺:....sonra kendi iimi kurdum.

:champ: :champ: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dar覺s覺 ba覺ma
Kullan覺c覺 avatar覺
vmetin

Ya: 90
Kay覺t: 13 Ara 2011, 17:37

Mesaj Archimed » 10 Eyl 2013, 14:01

vmetin yazd覺:
Archimed yazd覺:....sonra kendi iimi kurdum.

:champ: :champ: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Dar覺s覺 ba覺ma

襤nallah,, tez zamanda :thumbup:

Ger癟i maa 繹demesinde s覺k覺nt覺 yaanmayan ite 癟al覺覺nca bireysel finansal planlama daha kolay.. Kendi iin olunca ve belirli bir olgunlua gelinceye kadar yeterli para olsa da insan覺n eli bir Submariner, bir Milgauss almaya kolay kolay gitmiyor ;)
Kullan覺c覺 avatar覺
Archimed

Kay覺t: 01 Eki 2011, 14:28

Sonraki

D繹n TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 41 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners