Merhaba, uzun bir zamandir aklimda olan bir konuyu siz degerli forum arkadaslarima danismak istiyorum. Oncelikle kendimden bahsedeyim, mezun olur olmaz yurtdisinda calismaya basladim ve halen devam ediyorum, ilk 3,5 senemde turk muteahhitler ile afganistan'da (3 yil birisi, 6 ay bir digeri) calistiktan sonra ayrildim ve gectigimiz ocak'tan beri de Irak'ta Avustralya-Dubai JV yabanci bir sirkette calismaktayim. Bu surec icerisinde gerek saha (isin mutfagi) ve gerekse de teknik ofis konularinda tecrube edindim. Mezun olur olmaz is tecrubesiz olarak yuksek lisans/mba yapmaktansa once calisip tecrube edinip daha sonra yuksek yapmanin mantikli oldugunu duymustum ve hak verip bu sekilde adimlarimi attim. Artik yuksek yapma zamanimin geldigini hissediyorum ve bu yonde adimlar atmaya baslayacagim. Aklimda Kanada'da Project Management konusunda mba yapmak var, aslinda Amerika'da mi yapsam diye dusunmedim degil fakat Kanada'nin ekonomik olarak daha uygun olusu ve ogrenimden sonra 2 yila kadar calisma izni taniyor olmasi beni cezbetti. Dogruyu konusmak gerekirse mezuniyetten sonra kalip pasaport almak da isterim eger kosullar elverirse.. mba icin burs imkaninin pek olmadigini okudum, ki lisans mezuniyet ortalamam da yuksek olmadigi icin zaten burs alamazdim. Burada calisip biriktirdigim para ile okumayi dusunuyorum, ailemden herhangi bir katki imkani olmayacak malesef..
Sizlerin bu konudaki gorus ve onerilerinizi merak etmekteyim. Muhtemelen ayni sektorde calisan buyuklerim var forumda, ayrica yurtdisinda okumus/calisan buyuklerimden de yurtdisi kosullari ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda degerli gorusleri okumak bana yardimci olacaktir. Aklimda 2014 Eylul'de gidip egitime baslamak var, en gec ihtimalle de 2015 ocak doneminde baslamayi dusunuyorum..
Bilgilendirme/tavsiyeler icin simdiden cok tesekkur ederim.