TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Bunu Yazarken Hala Gözlerim Yaşlı

Forum Kurallarına Uygun Farklı Konular Üzerine Sohbet ve Paylaşımlar
Forum kuralları
Sevgili Üyeler Forum Kurallarında Tartışılması Uygun Olmadığı Belirtilen Konular Hakkında Bu Bölümde Paylaşım ve Fikir Bildirimi Yapmayınız. İnançlar, Politika, Fanatizm, Irkçılık Vb. İçeriklerde Konular Açmayınız. Ayrıca Kişisel Mahremiyet ve Ailesel Durumlarınızı İçeren Konuları Burada Paylaşmayınız. Birbirinize Saygılı Olunuz Lütfen.

Bunu Yazarken Hala Gözlerim Yaşlı

Mesaj fsinan » 11 Eki 2012, 21:02

‎"Küçük çocukları küçük kurşunla öldürürler degil mi anne ?"

Biraz evvel okudum ve ağladım. Hayatımda hiçbir cümle beni Bosnalı bir çocuğun savaşta annesine sorduğu bu soru kadar çarpmadı, yıkmadı ve üzmedi. Oralara gitmiş, belgesellerini ayrıntılı izlemiş bir insanım. Her nerede olursa olsun savaş korkunçtur, sebebi her ne olursa olsun çocuklar ölür, açıklaması yok, bahanesi yok. Sebep olanlar, kaçınmayanlar katildir.

Allah korusun Yarabbim. Bu ülkeyi savaşa sokarlarsa Allah hepsinin belasını versin.
"Money has no owners, has spenders". -Omar
Kullanıcı avatarı
fsinan

Re: Bunu yazarken hala gözlerim yaşlı

Mesaj herofb » 11 Eki 2012, 21:07

Fsinan niye hatırlattın bunu gerçi mesaj doğru ama benimde nasıl bir manyaklıksa durup dururken arada aklıma gelip dağıtıp gider bu soru

Maalesef Bosna savaşı çocukluğumun en masum günlerini acıyla dolduran bir savaştı
Kullanıcı avatarı
herofb

Mesaj serdarfb » 11 Eki 2012, 21:17

Unutulması gereken bir vahşetti ama geçmişi değiştiremiyoruz maalesef.
Kullanıcı avatarı
serdarfb

Mesaj zandar » 11 Eki 2012, 21:27

Çok şükür o günleri görmedim. Çocuktum o zamanlar. Ama romanlardan biliyorum. Yeryüzünde savaş çıkaran, yardım eden veya göz yuman herkesin Allah belasını versin
zandar

Mesaj asymptote » 11 Eki 2012, 21:29

herojd11 yazdı:Maalesef Bosna savaşı çocukluğumun en masum günlerini acıyla dolduran bir savaştı

Maalesef öyle bir savaştı..

fsinan o sözü ne zaman hatırlasam büyüklere lanet okuyasım gelir, en son Lübnan savaşındaki acı veren görüntüler gözümün önüne gelir.. Savaşa hayır diyoruz ama halkları dinleyen yok, tarih boyunca da olmamış.. En sonunda filler tepişir olan çimenlere olur..
"Evrende en büyük ziyan, sorgulama yeteneğini yitirmiş bir beyindir." - A. Einstein
Kullanıcı avatarı
asymptote

Re: Bunu Yazarken Hala Gözlerim Yaşlı

Mesaj SeRxx » 11 Eki 2012, 23:08

Bu yaz otel havuzunda tanıştığım yaşlı amcaya olmayan İngilizce'mle '' nerelisiniz ? '' diye sordum; o da '' Bosna Savaş'ından kaçıp Danimarka'ya yerleştik'' diye cevap verdi. Ardından o anlarla ilgili baya cümle kurdu, Amca'nın söylediklerinden hiçbir şey anlamasamda pür dikkat dinledim çünkü gözleri ve yüz ifadesi o vahşeti anlatmaya yetmişti ...
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj Drago » 12 Eki 2012, 10:30

fsinan yazdı:‎"Küçük çocukları küçük kurşunla öldürürler degil mi anne ?"

Biraz evvel okudum ve ağladım. Hayatımda hiçbir cümle beni Bosnalı bir çocuğun savaşta annesine sorduğu bu soru kadar çarpmadı, yıkmadı ve üzmedi. Oralara gitmiş, belgesellerini ayrıntılı izlemiş bir insanım. Her nerede olursa olsun savaş korkunçtur, sebebi her ne olursa olsun çocuklar ölür, açıklaması yok, bahanesi yok. Sebep olanlar, kaçınmayanlar katildir.

Allah korusun Yarabbim. Bu ülkeyi savaşa sokarlarsa Allah hepsinin belasını versin.

AMİN !
Kullanıcı avatarı
Drago

Mesaj Archimed » 12 Eki 2012, 16:27

Maalesef kendi çocuklarını çürük raporu alıp askere göndermekten kaçınan politikacıların fakir fukaranın çocuğunu başkalarının çıkarı için savaşa, ölüme göndermesini aklım almıyor.

Savaşlarda silah tüccarları, kaçakçılar ve stokçular ve de sömürgeciler para kazanırken diğerleri can ve mal kaybına uğruyorlar.
Kullanıcı avatarı
Archimed

Sonraki

Dön TSF Sohbet - Off Topic Discussion

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 45 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners