Archimed » 13 May 2013, 15:07
Clk başkan, güzel ve öneli bir konuya değinmişsin..
Benim kolumdaki saate karşı duyduğum şey aşktır. Belki de o yüzden şu an kullanmadığım saatleri satmaya kıyamıyorum (zaten satmaya kalksam kayda değer bir para elime geçmeyecek).. Bazen eski saatlerimi kutularından çıkartıp bir bakıyorum, bana yetiyor..
Güncel durumlara gelince; acayip şeyleri yaşıyoruz..
Benim hayatım ciddi anlamda son 15 yılda şekillendi. Bu zamanda ülkemize ve geleceğe olan inancımla birlikte okuldan mezun oldum, oldukça kurumsal yerlerde iyi pozisyonlarda çalıştım. Askerliğimi yaptım (gerçi ben kebap yerde yazıcılık yaptım), evlendim, baba oldum, evimi, vs aldım, kendi işimi kurdum.. 15 yıl önce çok sevdiğim ve o zamanlar nişanlandığım bayanla yüzük takmamış olsaydım hayatım çok daha farklı olurdu.. Şu anki eşim o nişanlım değil.. Bu sürede yaptığım en mantıklı ve en sevdiğim şey ise benim için doğru bir bayanla evlenmiş olmam ve dünya tatlısı çocuklarımdır..
Peki bunları niye yazdım?
Çünkü yaşadığımız saçmalıklara dayanma gücümü ailem oluşturuyor.. Şu an ailem olmasaydı istikbal göremediğim yurdumu terk edip yabancı bir yerde sıfırdan bir hayat kurardım.. Maalesef benim yurt sevgim tek taraflı çıktı.. Yurdum ve yurdum insanları benim sevgime yeterince karşılık verip koruyamadılar.. Vatandaşlarımız içinde bulunduğumuz hukuk, ekonomi, sağlık, eğitim ve siyaset konusunda ya çok memnun olmalılar veya çok bastırılmış olmalılar.. Hal böyleyken iktidar da, muhalefet de kendi çıkarlarını korumak için hem anlaştılar. Vatandaşın cılız sesi bile muhalefete geri adım attırdı, bu beni mutlu etti.. Ama gerçek erdem sesin gür çıkması, gerçek yurt sever politikacıların bu öneriye vatandaştan önce red etmeleriydi..
Sonuç itibarıyla; bağırsam riske edeceğim şeyler var, susunca gönül razı değil.. Tek silahım oy pusulam, ama onu da hak eden bir parti göremiyorum.. Bu gidişle çocuklarımın biraz büyüyüp dede, anneanne/babaanne sevgisini tattıktan sonra ve o büyüklerimizi kayıp ettikten sonra beni ve ailemi bağrına basacak, bir şekilde benim yurt sevgime karşılık verecek bir toprakta yeni bir hayat kurmam gerekecek herhalde.. En azından ödediğim vergiyi sonuna kadar hak eden ve benim de helal edeceğim bir toprak...