BENCE faydalı olacağını düşündüğüm için paylaşıyorum;
Arkadaşlar başımdan geçti paylaşayım, sizin de başınıza benzer durum gelirse yardımcı olabilir.
2012 Ağustos ayında LG 47LM660S 3D LED TV modeli bir tv aldım Teknosa'dan. TV'yi 2 ay taşınma gecikmesi sebebi ile kutuda tutmak zorunda kaldım.
TV Ekim başında kuruldu, klasik proglemlerden bulutlanma vardı, hadi hepsinde var dedik.
Sonra bir iki hafta içinde maç izlerken ekranın ortasında dikey gri, beyaz ve açık mavi düz yüzeylerde kolaylıkla farkedilen bir gölge şerit farkettim. Bunun vertical panel banding olduğunu öğrendim ve şikayet ilettim.
Geldiler, normal deyip gittiler. Bir daha aradım, müşteri hizmetleri falan uğraştım ama paçoz bir ülke olduğumuzdan kaale alınmadık.
LG Türkiye genel müdürünün mail adresine mail kombinasyonlarını deneyerel kendisine elektronik bilgimi, süreç ve üretim yönetimi konularını içeren, sorunun teknik sebebini anlatan ve Sanayi-Teknoloji ve Bilim Bakanlığı ile irtibatta olduğumu belirtir bir mail attım. Adam cevap döndü ve ilgileneceğini belirtti.
Akşamına 4 telefon aldım tv teste gitti ve normal diye döndüler. Ben de normal olarak adlandırılan bu durumun piksel hatası ve aydınlatma koşulları gibi kitapçıkta neden yer almadığını, teknik açıklamasını yazılı olarak iletmeleri gerektiğini belirttim. Bu diyalog servis müdürü aracılığı ile oldu.
SOnra panelin ön kısmını değiştirdiler, geldiler ve evde teslim formunu imzalamadan test edince gidenden daha beter gölgelenme olduğunu görüp geri yolladım. Sonunda panel değişimi onaylandı ve dün gelen panel maşallah problemsiz.
KIssadan hisse;
1.TV alırken iyi araştırın teknolojik kısıtlamaları okuyun.
2.Kurulum yapılınca teslim formunu imzalamadan evvel full hd düz beyaz, açık gri, mavi ve yeşil zeminler içeren 1920x1080 resimleri usb diskten yükleyerek inceleyin. Ekranda gölgelenme, bantlanma varsa teslim almayın.
3.Satıştaki en iyi tv teknolojisi hala Plazma, ekran ve görüntü kalitesi olarak üstüne yok. Hassas bir gözünüz varsa Plazma alın, yılda 50 TL fazla elektrik parası verin ama moraliniz bozulmasın. Tavsiyem Panasonic VT50 ve yeni çıkacak VT60'dır.
Marka tavsiye etmiş gibi düşünmeyin, şu anda bu teknolojiye para yatıran firma bu. LED 3D TV'ler aslında ekran kararlılığı açısından eski tip LCD'lere göre daha kötü. 2006 model Toshiba Regza TV'mde daha iyi kontrast oranı var.Kontrast derken tüm ekrana yayılmış uniform bir ekran netliğinden bahsediyorum.
Bu bendeki tvnin ve bu teknolojinin kötü olduğu anlamına gelmiyor, alet bildiğin özellik bombası ama ekran uniformatizasyonu açısından işiniz şansa kalmış.