Archimed yazdı:Kitapta Movado'nun da adı geçiyordu. Ancak Dr. Narin'in ajanları arasında mıydı, yoksa başka bir konuya mı aitti, hatırlamıyorum. Zira kitabı okuyalı bayağı bir zaman oldu.
Kitap hakkındaki görüşlerim ise şudur:
Sıradan bir gencin, okuduğu bir kitabın büyüsüne kapılması, sonra kitaptan etkilenerek çıktığı sonsuz yolculukları anlatıyordu. Bana göre kitabın başlangıç ve bitiş bölümleri en etkileyici olan kısımlarıydı. Çünkü aradaki yolculuklar oldukça detaylıydı, bir süre sonra bana yeterince sürükleyici gelmemeye başlamıştı. Ancak benim yarıda bıraktığım kitap sayısı çok azdır, bu kitabı da arada sıkılsam da tamamladım.
Bana göre Orhan Pamuk; Yeni Hayat'ı revize edip yeniden piyasaya sürse, bazı detayları kısaltsa, araya okuyucunun dikkatini toparlayacak yeni parçalar da eklese, çok daha keyifli bir çalışmaya imza atmış olur. Bence Orhan Pamuk, her yeni eserinde kendini biraz daha geliştiriyor.
Orhan Pamuk'un detaycılığı aslında hoşuma gider. Ancak ustanın eski eserlerinde uzun detaylar okuyucuyu sıkabiliyor. Keza; Cevdet Bey ve Oğulları'nı da benzer duygularla okumuştum. Diğer taraftan Kar ve Masumiyet Müzesi'ni çok daha akıcı buldum ve daha da severek okudum. Şeylerin Masumiyeti ise; Masumiyet Müzesi'nin hikayesini anlatan ilginç bir çalışmaydı, çok keyif alarak okudum.
İlk fırsatta Kara Kitap'ı okumayı planlıyorum, ancak bir türlü başlayamadım.
kara kitap ı tavsiye etmem, orhan pamuk un ilk okuduğum kitabıydı, beni soğuttu kendinden.
gerçekten kafası çok karışıkken yazmış bence, gizemli havası vermeye çalışmış ama ortaya karmakarışık bişey çıkmış.
bana sorarsanız zaman kaybı. gerçekten zaman kaybı, eğer hala okumakta ısrar ederseniz, okuduktan sonra buraya veya bana PM den diğer kitaplarıyla ilgili ufak bir kıyaslama yaparsanız sevinirim.