Mayqnez yazdı:Bu saatler bir türk markası ayrıca 700 satış noktasında satışa sunulmuşlar zaten.kısaca saatlerin modelleri aslında modern,spor modeller olduğu gibi kuyumculardada satılan klasik modelleride var.fiyat aralığıda 200$ ile 1500 $ arasında.hem geleneksel hem kentsel modeller var.
Hikaye kısmı ise saatlere yeni bir web. sitesi hazırlanıyor,afiş çalışması vs şimdi bu siteye bu saatlerin resimleri yerleştirilcek.Siteye 100 adet yada daha fazla saat modeli yerleşecek,fakat 10 tane çok güvendiğimiz saatlere imaj çalışması yapılcak yani bu imaj çalışması resimlerle alakalı ve bu 10 saatede hikayeler yazılcak.yani saatleri anlatan hikayelerde olabilir yada bunu düşünmemiştim ama eski saatleri anlatanki bu fikir çok güzel kısa hikayelerde olabilir.
kısaca bilinmeyen ama çok kaliteli satılabilirliğine inandığınız bir saat markasını nasıl markalaştırırız. konunun özü bu.
ayrıca ilginiz için çok teşekkür ederim.
Sen benim soruma hayali olarak cevap vermişsin ama sanki hali hazırda olan bir marka için yapılan bir çalışma gibi anlaşılmış.

Gerçekçi olarak bakarsak yazdığın özelliklerde bir markanın piyasada tutulması ve markalaşması 700 noktada satışa sunulsa bile sadece slogan ve web sitesi ile imkansız. Elbette işin ticari reklam planı ve bütçe hesaplaması olmadığı için bu kısmı düşünmüyorsunuz ve proje sunumu için bir kriter değil sanırım. Saat sektöründe global kalite standartlarına göre çok kaliteli olarak kabul edilecek yeni bir markayı sadece çok yoğun reklam çalışması ile tanıtabilirsiniz. Sektörün ve pazarın uzun yıllarda oluşturduğu doğal seçiciliğe ve tüketici bilincine göre zaten o fiyatlandırmada çok kaliteli bir marka olmayacaktır. Bu şekilde tanıtılsa dahi pek inandırıcı olmaz. Bunlar elbette çok ciddi bir reklam ve tanıtım bütçesi gerektirir.
Slogan olarak yazılan verilerle hemen bir şey çıkarmak zor. Özellikle tek bir spesifik alana hitap etmeyen hem klasik hemde kentsel modeller olunca bana göre en doğru yöntem marka adı ile beraber çok karmaşık olmayan evrensel bir ek kelime veya kısa cümle kullanmak. Marka adını etkileyici ve evrensel bir kelime ile öne çıkarmalısın. Sloganları ise seriler için hitap etmesi planlanan kitleye uygun olarak oluşturarak daha vurucu etki yapabilirsin. Örnek kelime ve slogan vermedim ama sanırım ne demek istediğimi anlamışsındır.
Bu konuda eğitim aldığın için tüm tavsiyeleri düşünüp en uygun olana karar verirsin zaten. Projende şimdiden başarılar.