Tgm fotosu paylaşılan saat ricamız üzerine bizlere saatin kadranı ve bezelinin nasıl duracağını göstermek için hazırlanmış geçici bir model. Üretime girip kalite kontrollerden geçen bir saatin indeksinde hata olursa bu saatler garantili ve faturalı resmi ürünler iade istenir veya firma bunu düzeltir. Bu saati Oris'in yetkili ülke distribütörü aracılığı ile Oris İsviçre tarafından yapılıyor. Yetkili bayiye gelmiş bir saati satın almaktan farkı yok. Önemli bir İsviçre markasının hatalarla dolu bir özel üretim saati buraya göndermeye kalkacağını hiç sanmıyorum.Bir saatte iki saatte kalite kontrolde gözden kaçmış hata vb olursa da normal satılan saatlerde hata olunca ne yapılıyor ise aynı şekilde düzeltilir. Projenin Türkiye ayağında ise yılların firması Şark Saat ve Tempus Saat var. Onların da böyle bir durumda gerekeni yapacağına eminim. TSF için projelendirilen saatlerde hata olursa senden çok önce saatleri ben kabul etmem ve düzeltilmesini isterim.
Projeye ön ödeme ile katılımın sebebi saati daha uygun fiyata satın almak ve ne kadar limitli olacağına karar vermekti. Bu spesifikasyonlarda bir Oris Aquis modelinin fiyatı diğer modelleri referans alınca zaten daha yüksek olacağının herkes farkında. Hepsini geçtim bana özel mesaj attın az önce cevap verdim aynı şekilde. Buraya karışmasın diye ödeme iletileri dışında mesaj atmayın diye rica yazmışım diğer sohbet edilen Oris konularına bile yazmayıp buraya yazıyorsun. Hadi Baran eğlence yapıyor ancak senin mesajında yazdığın ben bitmiş fotoğraflarını görmek istiyorum, ben ne alacağımı görmek istiyorum falan normal bir yazı mıdır? Gelsin sen bakarsın beğenmezsen almazsın o halde kimseye zorla projeye katılımcı olun denilmedi ki bu projelerde sistemin bu olduğunu zaten biliyor olman lazım. Bu projeye bir sürü emek verildi. Bu hem forumdan hatıra kalacak hemde kullanışlı mantıklı fiyatlandırmalı kaliteli gayet güzel şekillendirilmiş ve her aşamasının gayet düzgün ilerlediği bir dalgıç saati projesi idi herkesin sevincini kursağında bırakıp ödeme konusuna böyle mesaja ne gerek var anlayamadım. Madem hata gördün o zaman bana neden söylemiyorsun ödeme konusunun açılmasını mı bekledin bu saat veya başka konu için arayıp yarım saat telefonda konuşan insansın sen benimle. Firma ön ödemeni iade kabul etmese bile benim seni hiç bir şekilde mağdur etmeyeceğimi zaten bilmiyorsan gerisine konuşacak bir şey yok

Ek olarak doğum günün kutlu olsun.
Najdorf her firmanın bu tip projelerde sistemi başka olabilir. Steinhart için de kadran ve arka kapak prototipi dışında bir şey görmedik. Saatler üretildikten sonra teslim edilince bitmiş olarak gördük. Concord içinde aynı şekilde üretilecek saatlerin tam bitmemiş birer prototipinin dummy ( mekanizmasız ) fotoğrafı geldi. Ben senin gibi düşünmüyorum. Bu tip bir İsviçre firması anlaşılmış onaylanmış bir projenin üretim ve teslim zamanını vermek dışında ekstra ne yapabilir özel üretilen bir saat için anlamış değilim. Birde bu tip düşünceleriniz var madem neden yazmıyorsun daha önceki konuda veya bu nasıl limited edition anlamış değilsen katılım neden gösteriyorsunuz aklınıza yatmadı ise.
Bu konudan hata ve karışıklık olmaması adına transferleri kontrol ediyoruz buraya yazmak yerine diğer konuya yazınız lütfen. Burada sohbet vb mesajlar olunca tek tek kontrol etmede problem oluyor.
Edit: İletiler ödeme konusundan örnek prototip fotosu konusuna alınmıştır.