TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Oris Aquis Divers TSF Limited Edition COSC Prototip Fotoğraf

Oris Aquis Divers TSF Exclusive Limited Edition COSC İçin Özel Bölüm

Re: Oris Divers TSF Limited Edition Kalan Ödeme ve Teslim Bi

Mesaj Tgm » 13 Eki 2016, 23:53

Ben bitmiş fotoğraflarını görmek istiyorum. Sürecin en başından bu yana her şey resimler üzerinden konuşuldu. Yaklaşık bir yıllık bu süreçte sadece bir tane "prototip" adı altında fotoğraf paylaşımı oldu. O fotoğrafta da isviçre işçiliğiyle uzaktan yakından alakası olmayacak bariz hatalar vardı. (Bkz. İndeksler) Ben ne alacağımı görmek istiyorum.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Najdorf » 14 Eki 2016, 01:26

Tgm tamamen haklı. Bu konuda ben de bir iki kelam edeceğim.

Oris firması fiyat zaten cok düşük bahanesini öne sürerek tasarıma en ufak bir müdaheleye izin vermedi. Tesadüfen çekilmiş birkaç fotoğraf dışında en ufak bir bilgilendirme olmadı. Sanırsın saatleri doğum günü süprizi olarak gönderiyorlar. Burada ne distribütör ne de firma profesyonel bir tutum sergileyemedi.

Steinhart ve Concord projeleriyle bu projenin uzaktan yakından alakası yok. Bu nasıl limited edition anlamış değilim.
Kullanıcı avatarı
Najdorf

Mesaj Bond » 14 Eki 2016, 01:53

Tgm fotosu paylaşılan saat ricamız üzerine bizlere saatin kadranı ve bezelinin nasıl duracağını göstermek için hazırlanmış geçici bir model. Üretime girip kalite kontrollerden geçen bir saatin indeksinde hata olursa bu saatler garantili ve faturalı resmi ürünler iade istenir veya firma bunu düzeltir. Bu saati Oris'in yetkili ülke distribütörü aracılığı ile Oris İsviçre tarafından yapılıyor. Yetkili bayiye gelmiş bir saati satın almaktan farkı yok. Önemli bir İsviçre markasının hatalarla dolu bir özel üretim saati buraya göndermeye kalkacağını hiç sanmıyorum.Bir saatte iki saatte kalite kontrolde gözden kaçmış hata vb olursa da normal satılan saatlerde hata olunca ne yapılıyor ise aynı şekilde düzeltilir. Projenin Türkiye ayağında ise yılların firması Şark Saat ve Tempus Saat var. Onların da böyle bir durumda gerekeni yapacağına eminim. TSF için projelendirilen saatlerde hata olursa senden çok önce saatleri ben kabul etmem ve düzeltilmesini isterim.

Projeye ön ödeme ile katılımın sebebi saati daha uygun fiyata satın almak ve ne kadar limitli olacağına karar vermekti. Bu spesifikasyonlarda bir Oris Aquis modelinin fiyatı diğer modelleri referans alınca zaten daha yüksek olacağının herkes farkında. Hepsini geçtim bana özel mesaj attın az önce cevap verdim aynı şekilde. Buraya karışmasın diye ödeme iletileri dışında mesaj atmayın diye rica yazmışım diğer sohbet edilen Oris konularına bile yazmayıp buraya yazıyorsun. Hadi Baran eğlence yapıyor ancak senin mesajında yazdığın ben bitmiş fotoğraflarını görmek istiyorum, ben ne alacağımı görmek istiyorum falan normal bir yazı mıdır? Gelsin sen bakarsın beğenmezsen almazsın o halde kimseye zorla projeye katılımcı olun denilmedi ki bu projelerde sistemin bu olduğunu zaten biliyor olman lazım. Bu projeye bir sürü emek verildi. Bu hem forumdan hatıra kalacak hemde kullanışlı mantıklı fiyatlandırmalı kaliteli gayet güzel şekillendirilmiş ve her aşamasının gayet düzgün ilerlediği bir dalgıç saati projesi idi herkesin sevincini kursağında bırakıp ödeme konusuna böyle mesaja ne gerek var anlayamadım. Madem hata gördün o zaman bana neden söylemiyorsun ödeme konusunun açılmasını mı bekledin bu saat veya başka konu için arayıp yarım saat telefonda konuşan insansın sen benimle. Firma ön ödemeni iade kabul etmese bile benim seni hiç bir şekilde mağdur etmeyeceğimi zaten bilmiyorsan gerisine konuşacak bir şey yok :? Ek olarak doğum günün kutlu olsun.

Najdorf her firmanın bu tip projelerde sistemi başka olabilir. Steinhart için de kadran ve arka kapak prototipi dışında bir şey görmedik. Saatler üretildikten sonra teslim edilince bitmiş olarak gördük. Concord içinde aynı şekilde üretilecek saatlerin tam bitmemiş birer prototipinin dummy ( mekanizmasız ) fotoğrafı geldi. Ben senin gibi düşünmüyorum. Bu tip bir İsviçre firması anlaşılmış onaylanmış bir projenin üretim ve teslim zamanını vermek dışında ekstra ne yapabilir özel üretilen bir saat için anlamış değilim. Birde bu tip düşünceleriniz var madem neden yazmıyorsun daha önceki konuda veya bu nasıl limited edition anlamış değilsen katılım neden gösteriyorsunuz aklınıza yatmadı ise. :?

Bu konudan hata ve karışıklık olmaması adına transferleri kontrol ediyoruz buraya yazmak yerine diğer konuya yazınız lütfen. Burada sohbet vb mesajlar olunca tek tek kontrol etmede problem oluyor.

Edit: İletiler ödeme konusundan örnek prototip fotosu konusuna alınmıştır.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

Re: Oris Aquis Divers TSF Limited Edition COSC Prototip Foto

Mesaj Tgm » 14 Eki 2016, 07:32

Projeye en başından beri verilen emegin şahidiyim. Bu ayrı. Bunu tartışmam. Fazla uzatmadan demek istediğim şu ki; en azından projenin finalize ayağında saatin ve kutu içeriğinin en az bir iki görselinin buradan paylaşılması gerekiyordu. Bu benim şahsi fikrim. Polemiğe gerek yok. Ben dahil herkesin saati hayırlı olsun

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj Najdorf » 14 Eki 2016, 11:02

Amacım tartıșmak değil. Gelecek saatin kalite kontrolünde herhangi bir sıkıntı olacağını da düşünmüyorum. Ama bunlar bu süreç içerisinde katılımcılara herhangi bir bilgilendirme yapılmamasını haklı çıkarmıyor.
Kullanıcı avatarı
Najdorf

Mesaj Baran » 14 Eki 2016, 11:50

Güzel bir saat geleceğinden süphem yok,Orisci oldugum için :) sabırsızlıktan teslim tarihine takılmadan edemiyorum.Düşününce şöyle kutusuyla falan adamakıllı birkaç fotografı yuklense benim gibi heyecanlıların hoşuna giderdi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Baran

Mesaj tugberk » 14 Eki 2016, 12:48

Saatler gelince fotoğrafları koyunca hepsini unutucaz :)
Kullanıcı avatarı
tugberk

Mesaj Bond » 14 Eki 2016, 12:50

Beyler aradım tekrar saatin bitmiş kutulu halinin görsellerini istediğimi söyledim. Firmaya rahatsızlık duyulan konuyu da belirttim. Saatin bezel hizalama konusunu da sordum ve ekstra tekrar kontrol istedim verilen cevap olur mu öyle şey tüm saatler ( TSF Edition ve diğer Orisler ) kontrol edilip geliyor herhangi bir sorun halinde biz firma olarak her şekilde ürünün arkasındayız dediler. Bu saatin dummy hali bizim isteğimiz ve ısrarımız üzerine firma sahipleri İsviçre merkezde toplantıdayken hazırlanıp fotoğraflandı. Saatlerin dağıtımı öncesi fotoğraflanmasında incelenmesinde herhangi bir sıkıntı yok gelsin ilk saati alıp fotoğraflayalım herkese gösterelim. Üzerine yorumlar yazılsın sonra dağıtım olsun ama gecikme olmasın diye bu tip bir duruma gerek görülmemiştir. Steinhart projesinde Clk saati hepimizden 20 gün önce alıp herkese tüm kutu içeriğini ve modelleri göstermişti. Konusu Steinhart bölümünde durmaktadır.

Elbette saatin üretim aşamasında bize çok daha fazla bilgi verilse bende memnun olurum ve bunu rica da ettik ancak bu firmalar için yazılanın aksine profesyonellik bu şekilde. Üretilecek saatin özellikleri bir anlaşma üzerinde belirleniyor bu anlaşmada teslim tarihi, tüm detayları, kullanılacak pantone renk kodlarına, fontlarına kadar her şey belirlenmiş halde. Bu şekilde finalize ediliyor ve bitiyor. Bana gönderilen evrakları gösterdiler onaylıyor musun diye bir hata olmasın değiştiremeyiz dediler. Aramızda ticaret yapan bir sürü kişi var bir çoğu iş hayatında işlerin bu şekilde yürüdüğünü konfirme edecektir. Aracı distribütor olsa bile biz Oris markası için neticesinde bir müşteriyiz. Üretim bandına girecek saatler yaklaşık bir sene öncesinden planlanıyor. Araya ürün bile sokamıyorsunuz. Adamlar parasını alıp ürünü yapıp teslim ediyor. Butik veya fason bir marka olsa veya saati ben kendim yapsam her aşamasını paylaşırım ancak marka değeri olan bir global saat üreticisi ile bu işi yapınca maalesef durum bu. Benim ekstra bu konu için yapabileceğim bir şey maalesef yoktu.

Distribütör firma benim düşünceme göre bir dediğimizi iki etmemiştir. Hediye bileziğinden tutun, Cosc ısrarımıza, kur sabitlemeye, makul fiyatlandırmasına kadar hiç bir konuda kırmamıştır. Ben kendi adıma bu konuda distribütör markaya tek laf edemem. Saatler gelsin bir sıkıntı varsa her şekilde çözülür zaten. Anlaşılan şartlarda bir ürün gelmezse marka distribütörü ticari itibarını riske atmaz. Bizde bir forum sistemi olarak elbette verdiğimiz sözü yerine getirmeyi arzu ederiz.

Firma daha sonra çeşitli organizasyonlarda yapacak saatlerin ödemesini önceden açmamızın sebebi saat geldikten sonra açıp teslim uzamasın ve herkes aynı anda ödeme yapamayabilir diye yoksa firmadan para ödemesi yapılsın diye bir talepte gelmemiştir. Saatin ödemesini saatler Türkiye'ye geldikten sonrada firmaya yapıp teslim alabilirsiniz. Organizasyonda teslim arzu edilmemesinin sebebi orada saatler için ödeme fatura vs şık olmaz ve bu tarzda kimse almakta istemez diye düşündük. Sabah konuştuğumda diğer 350 adet Oris ile beraber bizim 99 adette saatimizin en kısa sürede gelmesi için işlemlerin devam ettiğini söylediler.

Tgm arkadaşımız ile özel mesaj ile görüştük. Aynı fikirde olduğumuz konular olduğu gibi olmadığımız konularda var. Herkesin yapısı farklı olduğundan bu normal bir durumdur bana göre onun tarzı yanlış olabilir ona göre de benim.

Najdorf benimde amacım tartışmak değil ancak bu nasıl limited edition demek bana göre makul durmadığından yukarıda yazdığım cevabı verdim. Yoksa bende isterim keşke daha çok bilgilendirme yapsalar ancak ben sizlerin mesajlarına sorduklarına her zaman cevap vermeye çalıştım. Firmaya şu süreç boyunca hem telefonla hem yerine giderek ( bir seferde İsviçreye ) defalarca bilgi alıp, almaya çalışıp gerek soranlara özel mesaj ile gerek genelden paylaştım. Memnuniyetsizlik halinde tüm yollar için firma açık kapı bırakıp profesyonel davranıyor zaten.

Saatlerin kutulu son halinin görselin halen paylaşmamalarının sebebi belki saatin müşteriye teslim edilecek halde evrakları kutusu ve kutu içeriği ile henüz görsellenecek şekilde bitmemiş olması olabilir bu konuda bilgi verilmedi. Sabah söylenen 23'ü burada olması için yetiştirmeye çalışıyoruz diğer bekleyen saatlerin kargosu ile birleştirip hepsini ithalatını tek seferde yapmaya çalışıyoruz dediler.

Herkesi mutlu etmek kolay değil ancak saatleri görmeden üzerine ben kendi adıma üretim hatası vs diye yorum yapamam. Saatler söz verilen şekilde olmaz o zaman gereken yapılır ve düzeltilir. Şu an her şeyin yolunda gidip güzel sorunsuz başarılı bir saat olacağı düşüncesi benim adıma daha ön planda. Şu an zaten proje katılımı için saat kalmadı. Kalan az miktarda saatlerin satılmasını zaten 1-2 ay önce firma istemeyerek bazı limit numaraları kendi müşterileri için aldı ve projenin katılımı kapandı. Saatler gelsin duruma bakıp öyle konuşalım herhangi bir memnuniyetsizlik olursa giderilmesi için tüm imkanlar zaten seferber edilecektir.
Kullanıcı avatarı
Bond
Administrator

ÖncekiSonraki

• Similar topics
    Cevaplar
    Görüntüleme
    Yazar

Dön TSF Exclusive Limited Edition COSC By Oris

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 16 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners