Arkadaşlar saatler ile ilgili bazı beklenmedik durumlar var bunları kısaca açıklayayım. Öncelikle bu gün 15 kadar arkadaşımızla konuşup durum hakkında bilgi verdim. Yaklaşımları ve anlayışları için hepsine çok teşekkür ederim. Henüz ulaşamadığım 5 kişi ile de yarın konuşacağımı tahmin ediyorum.
Saatler bu gün gümrükten alındı. Yarın sabah erken bir saatte saatleri görüp fotoğraflayıp buraya koyacağım ve en kısa sürede dağıtıma başlanması için bizzat destek vereceğim. Saatlerin kutulanması evraklarının hazırlanması ve ödemelere göre adreslerin kontrol edilip yollanması mutlaka kısa bir süre alacaktır ancak en kısa sürede başlaması için elimden geleni yapacağım.
Beklenmedik durum ve sıkıntılar şunlar: Saatler Oris İsviçre'yi sıkıştırmalarımız sonucu 2 parti halinde gönderilebiliyor. Daha fazla beklememek için ilk parti gönderilmiş. İlk partide 72 adet saat mevcut ve diğer 28 saat önümüzdeki 1 ay içerisinde gönderilecekmiş. Gelen 72 adet saatin numaraları karışık. Yani aradan bazı saatler maalesef şu durumda bir süre sonra geliyor. Bu durumda Tempus'un müşterileri için ayırdığı bazı saatleri, benim kendime ekstra aldığım ve bazı arkadaşlarımın forum dışından aldığı bir takım saatleri sahiplerine şu an vermeyerek seçili numaraları henüz gelmemiş arkadaşlarımıza ayarladık. Bazı arkadaşlar numaralarını değiştirdiler bazıları ise numara kendileri için özel olduğundan beklemeyi tercih ettiler. Bu yukarıda belirttiğim saatler ile tüm forum üyesi katılımcılar saatlerine bu ilk parti ile sahip olacak şekilde ayarlamaları yaptım aslında ama dediğim gibi bazı arkadaşlar beklemeyi arzu etti. İşleri ve seyahatleri dolayısı ile geç teslim alabilecek bazı arkadaşlarımız içinde avantaj oldu diyebilirim.
Bilezik ve kutular ile kısa bir bilgi de yazayım. Üzerine Concord C2 modelindeki gibi serigrafi baskı olacak TSF Limited Edition ibareli Aquis kutuları içinde gecikme yaşanacağından ve saatleri daha da geciktireceğinden bunu çok önemsemedim. Özel su geçirmez büyük Pelican diver kutu içinde sizlere sürpriz olması için çok uğraştım ancak maalesef o kutu seti ciddi anlamda yüksek fiyatlı olduğundan mümkün olmadı. Bu kutu ayrıca satılıyor ya da sadece Carlos Coste / Depth Gauge/ Pro Diver vb tip yüksek fiyatlı saatlerle veriliyor. Aquis Date kutularımız ve gelen tüm saatlerin C.O.S.C. sertifikasyon kartları ve evrakları şu an mevcut. Hediye Aquis çelik bileziklerimiz ise ayrıca bir süre sonra adreslerinize kargolanacaktır. Saatlerimizi teslim aldıktan sonra seri numaraları ile Oris sitesinden garanti uzatması yapabilirsiniz.
Saatler ile ilgili sabah erken saatlerde görselleri hemen paylaşmaya çalışacağım.
Saatleri uzun süre bekleyerek projeye katılan ve aksaklıklar karşısında destek verip anlayış gösteren tüm arkadaşlara tekrardan teşekkürler.