Seiko 5 Sport SNZD05K1.
elik kasa, 癟elik bilezik
100 metre su ge癟irmezlik
43 mm tepe dahil 癟ap覺
13 mm kal覺nl覺k
130 gr a覺rl覺k.
Saat gayet s覺radan bir paket ile g繹nderilmi. Sat覺c覺n覺n tercihi bu ekilde olmu.

En az覺ndan orijinal Seiko kutusu ile g繹nderilmi. 襤lk olarak beyaz bir karton kutu ile kar覺la覺yoruz. Hemen ard覺ndan lacivert bir kutu g繹r羹yoruz. Seiko 5'lerin saat kutusu konusunda baar覺l覺 olmad覺覺n覺 zaten biliyoruz. Sevindiim nokta bata da dediim gibi Saatin bir kutusu olmas覺.

Kutuyu a癟覺yoruz ve saat kar覺m覺za bir yast覺a sar覺l覺 olarak kar覺m覺za 癟覺k覺yor. yast覺覺n alt覺nda kullanma k覺lavuzu mevcut. A癟覺k癟as覺 saati g繹rd羹羹mde 癟ok a覺rd覺m. Resimlerde g繹rd羹羹mden 癟ok farkl覺 duruyordu. ok daha g羹zel ve 癟ok daha al覺c覺yd覺. Bu da beni ger癟ekten 癟ok sevindirdi. Saatin Tag Heuer Aquaracar Calibre 5 300 mt. ye benzer bir g繹r羹n羹羹 var. Ya da bana 繹yle geldi.

Saatin kasas覺 parlat覺lm覺. Bezel ise genellikle matlat覺r覺lm覺.
zerinde her t覺kta 3 derece ve sadece tek y繹ne d繹nebilen bezel var. Bezel 羹zerindeki say覺lar bezele, 癟elie ilenmi. Boya yok. 13mm kal覺nl覺a sahip bir saat. 襤lk g繹rd羹羹mde biraz kal覺n gibi geldi fakat koluma takt覺ktan sonra bu kal覺nl覺k kayboldu.
G羹m羹 renkli bir kadran var. 襤ndeksler ve kollar da metalik. Yine kadran覺n 羹zerindeki SEIKO 5 amblemi 癟ok ho duruyor. Kollarda ve indekslerin 羹st k覺sm覺nda saati karanl覺kta okumam覺z i癟in fosfor mevcut. 襤ngilizce ve romen rakamlar覺yla tarih g繹steriliyor.
Saatin 繹n ve arka y羹z羹nde hardleks kristal cam kullan覺lm覺. Camda herhangibir bombe ya da o tarz bir ey yok, d羹md羹z cam.

Saatte yeni nesil say覺labilecek 23 tal覺 7s36 mekanizma bulunmakta. 7s26'n覺n 2 ta eklenmi ve hafiften modifiye edilmi hali. A癟覺k癟as覺 aralar覺nda ne kadar fark var bilmiyorum. 7s26 mekanizman覺n daha iyi olduunu s繹yleyenler de var, 7s36'n覺n bir kand覺rmaca olduunu s繹yleyenlerde var 癟eitli forumlarda. Kesin olarak nas覺l farklar var, 繹renebilmi deilim. Ama neticede daha yeni bir mekanizma. Saatte kurma kolunu 癟ekince saniyeyi durdurma (hacking in english) 繹zellii bulunmuyor.

Saatte hafif matlat覺r覺lm覺 癟elik bilezik mevcut. elik bileziin bir 繹zellii katlanm覺yor, formu bozulmuyor. Kolda rahat. ok a覺rl覺k yapm覺yor. Bir nato kay覺 almay覺 d羹羹n羹yorum, 繹nerilerinize a癟覺覺m.

Ve kolda resimler.

akma bir boaz manzaras覺.