TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Kutu Açılışı -Seiko Yeni Marinemaster200, Spb187j, İnceleme

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Kutu Açılışı -Seiko Yeni Marinemaster200, Spb187j, İnceleme

Mesaj Umutunal » 27 Nis 2022, 20:44

Herkese merhaba,

Bu model Marinemaster 300'e benzer bir kasa tasarımına sahip olduğu için saat camiası tarafından “MM200” lakabını almış.

Daha önce mm200’ü(spb097) iki defa alıp elden çıkarmıştım. Ardından yeni 62ması (spb143)almış ve Seikoda asıl ince işçiliği 62masla tatmıştım. Bu yeni mm200 saatimiz şekil ve ince işçilik yönleriyle bu söz ettiğim iki saatin karışımı olmuş.

1.5 yıl önce yeni mm200ün, SPB187'nin, duyurusunu gördüğümde açıkçası merakla beklemeye başlamıştım. Hatta Abt saat ile iletişime geçip bu saatlerin ülkemize ne zaman geleceğini sormuştum. Onlar da, eski mm200lerin satıcılarda hala satışta olduğunu, onlar bitmeden yenilerinin gelemeyeceğini söylemişti. (Yurtdışından alma yoluna gitmiştim ama 1000 doların üzerindeki fiyatları, vergisi, nakliyesi derken çok fazla maliyet oluşturmuştu.)

Resim

Kasa:

Yeni mm200’ün kasa çapı 42 mm (öncekinden 2 mm daha küçük) ve luglar arası 48,8 mm (öncekinden 2 mm'den biraz daha küçük). Böylece normalden biraz daha ince bileklere sahip olanlar için daha çekici görünüyor.

Kasanın kendisi bir öncekine farklı bir profile sahip. Bezelden yanlara doğru kasaya açılmadan önce fırçalanmış küçük bir kasa duvarına doğru inceliyor. Işığı yakalamak için hem fırçalanmış hem de cilalanmış çeşitli yüzeyler oluşturacak şekilde şekillendirilmiş.
Yukarıdan aşağıya baktığınızda, fırçalanmış çıkıntı yüzeyinin yalnızca küçük bir yüzdesi ile kasanın uzunluğu boyunca uzanan fırçalanmış alan var. Geçen yıl kullandığım 62masta da (spb143te) bu yüzey böyleydi ve bu ince işçilik çok hoşuma gidiyordu. Bu, saate agresif bir görünüm veriyor.

Resim

SPB187'nin kasası, bugüne kadar kullandığım en iyi Seiko kasası diyebilirim. Fırçalama ve cilalama kusursuz ve çizgiler net ve keskin. Lugların üst kısmındaki fırçalanmış yüzeyden cilalı alanlara geçişler harika görünüyor.

Resim

Lugların iç kısmında, onları incelten ve ilk bakışta belirgin olmayan başka bir küçük ayrıntı eklenmiş küçük bir cilalı çıkıntı bulunuyor.

Resim

En çok sevdiğim taraflardan biri kasada deliklerin bulunması. Bileziği sökmek o kadar rahat ve kolay oluyor ki, lug arkaları çizilecek mi diye endişe yaşamıyorum.

Bir önceki nesil mm200 ile kasa farkını şu şekilde göstereyim:
Resim

Resim

Bezel

Siyah çelik bir bezel bulunmakta. 62mastaki gibi sayılar ve dakika imleçleri bezele kazınmış. Çelik bezel, titanyum karbon kaplamaya sahip. Bu onu seramik bezelmiş gibi göstermekte. Seiko, seramik bezele nazaran kırılabilirlik açısından daha sağlam olduğunu belirtiyor. Kazınmış alanları göstermeye çalıştım:

Resim

Kadran

Sunburt koyu mavi kadrana sahip.
Kadranın ışık yansımaları muazzam. Kontrast ve okunabilirliği yüksek. Saniye ibresinin ucu, stop lambası tarzı bir tasarıma sahip, ilk bakışta fark edilmesi kolay olmayan az miktarda kırmızı renk bulunduruyor.

Resim

Akrep ve yelkovan, yeni 62masta olduğu gibi fırçalanmış ve parlatılmış. Bu, her iki tarafı ışığı farklı şekilde yansıttığı için kollara benzersiz bir görünüm veriyor.
Saat önceki modellerde olduğu gibi yansıma önleyici safir cama sahip.

Resim

Bilezik

Diğer beğendiğim kısım bileziği. Kaliteli ve tok bir görünüme sahip. Bilezik genişliği 20mm.
Saatin bütününde bulunan Dia Sheld kaplama saatin çizilmeye karşı direncini artırıyor. Bu kaplamanın çizilmelere karşı avantajını daha önce kullandığım mm200de ve 62masta yaşamıştım.
Bilezik rahat ama tokası saate gereksiz uzunluk katıyor. Toka bir dalgıç tokası olarak işlevsel olsa da Uzun ve hacimli. Tokanın yüzeyi fırçalanmış, yanlara doğru çok güzel cilalanmış:

Resim

Resim

Mekanizma

Önceki mm200 den farklı olarak 6R35 otomatik kalibresi bulunuyor. 70 saatlik bir rezerve sahip.

17 cm bilekte :

Resim

Sonuç:

Beklentimin ve fiyatının çok üstünde bir kalite hissiyatının bulunduğunu ,küçültülmüş kasasıyla bileğimde çok konforlu durduğunu söyleyebilirim.
Herkese keyifli forumlar diliyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En son Umutunal tarafından 28 Nis 2022, 16:58 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
@ugurla.kirksaat
Kullanıcı avatarı
Umutunal

Re: Seiko Yeni Marinemaster200, Spb187j, İnceleme-Kutu Açılı

Mesaj ekdellal » 27 Nis 2022, 21:03

Emek harcanmış konu, güzel saat, hayırlı olsun..

LE2120 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
ekdellal

Mesaj Ufkynl » 27 Nis 2022, 21:04

Çok detaylı ve bilgilendirici bir inceleme olmuş. Saatiniz hayırlı olsun. Önceki versiyonlardan çok daha özenli ve üzerine düşünülmüş bir model.
Güzel zamanlar göstersin.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
Ufkynl

Mesaj adorno » 27 Nis 2022, 21:20

Hayırlı olsun güzel bir anlatım olmus

SM-A715F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Her başarılı erkeğin ardında en az bir kadın vardır.
Kullanıcı avatarı
adorno

Mesaj Tgm » 27 Nis 2022, 21:25

Emeğinize sağlık, inceleme için teşekkürler :champ: güle güle kullanın

Bu seviyede Seiko'nun işçiliği ve hatta malzeme kalitesi düşüktü maalesef. Şimdi özellikle bilezikteki brush yüzeylerdeki işçilik artmışa benziyor. Ayrıca 6r35 mekanizma bu fiyat etiketine göre değerli bir mekanizma ve 70 saatlik güç rezervi de gayet başarılı.
"I'm gonna make him an offer he can't refuse."
Kullanıcı avatarı
Tgm

Mesaj tcake » 27 Nis 2022, 21:27

Umut bey hayırlı olsun. Detaylı inceleme için teşekkürler.

GM 9 Pro d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
tcake

Mesaj Bahas » 27 Nis 2022, 21:44

Emeğinize sağlık, saati de güzel günlerde kullanın. En güzel Seiko diver kasası bence. [emoji106]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kullanıcı avatarı
Bahas

Mesaj tt59 » 27 Nis 2022, 22:02

Hayırlı olsun Umut hocam, inceleme için teşekkürler. Güzel zamanlarınıza eşlik etsin :thumbup:
Kullanıcı avatarı
tt59

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Majestic-12 [Bot] ve 63 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners