Saat zevkimin yavaş yavaş oturmaya başlamasıyla gerek günlük hayatta gerekse iş hayatında spor kıyafetler tercih etmem sebebiyle bana hitap eden saatlerin diver saatler olduğunu gördüm.
Son zaman orta sekmentte siyah bezel, siyah kadran diver saat arayışına girmiştim. Aslında kalitesi anlamında bu boşlığu 62masın 2017 yılında yorumlanmış spb051 modeli doldurmaya çalışmıştım. Saatin bileğimde sırıtan büyük ölçüsünden dolayı bu saatle erken vedalaşmıştık. Bu arada gözüm hep 62masın güncel versiyonlarındaydı. Alıp almama konusunda, beklentimi karşılamama çekincesiyle yaklaşmıyordum. Kullandığım mm200 ün oldukça kaliteli hissiyatına da güvenerek bu saati almaya karar verdim. Gerçi saat gelene kadar beni tatmin edecek mi etmeyecek mi diye de kaygı içindeydim. Saat geldi ve ne yalan söyleyeyim kalite konusunda mm200ün ve beklentimin oldukça üzerinde bir görünüm sergiledi.
Seiko, 62MAS'ın 55. yıl dönümünü kutlamak için 2020 yazında SPB143, 145, 147, 149 serilerini piyasaya sürdü. SPB143J, 62MAS'ın "modern yeniden yorumlanması" olma konusunda önceki uygun fiyatlı girişimlerden (spb051/53 serilerinden) çok daha uyumlu ve ölçülü bir kalite sunmuş oldu.
143'ün en dikkat çekici yönü 40,5 mm kasa çapı. 47,6 mm'lik lug to lug aralığı ve 13,2 mm'lik bir kalınlığı ile mütevazı bir kasaya sahip. Bu ölçüler saati daha küçük bileklerde takmaya uygun hale getirmiş. Nitekim 17 cmlik bileğime tam oturdu diyebilirim.
KASA
Gri kadranı ve fırçalanmış siyah çerçevesi ile 62MAS'a en yakın olanı ve 62MAS'a çok daha sadık kalmasıyla oldukça çok fazla ilgi gördü.40.5mm çapıyla onu orijinal 62MAS'ın boyutlarına çok yaklaştırdı ve bence saati daha zarif ve narin hale getirmiş. Kasa kenarlarındaki Fırçalanmış yüzey yanlarda cilalı eğimlerle güzel bir kombinasyon oluşturmakta.
Kadranın kendisi muhteşem bir sunburst grisi. Renk, ışıkla ince bir şekilde değişiyor ve bu, cilalı uygulanmış ibrelerin öne çıkmasına gerçekten yardımcı oluyor. Kadran parlak düz gri ile koyu kömür grisi arasında değişiyor. Renkteki bu değişiklik, çeşitli kayışlarla iyi bir şekilde eşleşmesine yardımcı olan dinamik bir görünüm sağlıyor.
INDEKSLER
Akrep ve yelkovanın bir tarafı parlatılmış , diğer tarafı fırçalı yüzey haline getirilmiş.
Bu durum saatin genel kalite anlayışına katkıda bulunan güzel bir estetik detay olmuş. Harika bir görünüm sunuyor.
BEZEL
Bezel seramik değil ama seramik olmaması daha isabetli olmuş. Nitekim seiko Srpe modellerinde olduğu gibi daha uygun fiyatlı saatlerine de seramik bezel koyabiliyor ama bu saatteki fırçalı çelik bezel saate ayrı bir hava katmış. Saaitin kasası ve bileziği dia shelt kaplama ile çizilmeye karşı güçlendirilmiş.
Bezel fırçalanmış bir yüzeye sahip ve bezel de dia sheld kaplama ile sertleştirilmiş. Bezeldeki dakika ve saniye işaretleri ise bezele oyulmuş. Spb051de beni üzen bezeldeki hizalama problemi bu saatte bulunmamakta.
Mekanizma
Mekanizma olarak 70 saat güç rezervi sunan güncel 6r35 kalibreye sahip.
CAM
Saat bombeli safir cama sahip ve camın İç tarafında yansıma önleyici kaplama uygulanmış.
BİLEZİK
Mm 200deki gibi kaliteli bilezik hissiyatı bu saatte de sunulmuş. Bilezik çok rahat ve bilekte kaliteli ve tok bir his veriyor 20 mm'den 18 mm'ye kadar inceliyor.
Sonuç olarak aynı sekment , reklamlarla şişirilen İsviçreli rakiplerine göre onlardan yarı fiyata sahip olmasına karşın onlara açık ara fark atacak kaliteye ve hissiyata sahip diyebilirim.

SM-G975F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi