İpucum (bana göre) ilginç bir detay olsun:
Normalde bir Seiko aldığımda (markayı ağzımdan kaçırmış bulundum

Bu saatte bu mavi plastik yoktu ama daha dikkatli bakınca, şeffaf dairesel bir plastik ve üzerinde fotoğraftaki japonca yazı vardı.
ご使用の際はこのシールを必ずはがしてください。
Goshiyō no sai wa kono shīru o kanarazu hagashite kudasai.
Be sure to remove this seal when using it.
Kullanırken bu mührü çıkarttığınızdan emin olunuz.
Bir yandan arka kapaktaki yazılar İngilizce ('MADE IN JAPAN' yazıyor mesela) ama bu plastik üzerine japonca (ve japon harfleriyle) yazı yazılmış, yani gerçekten bir JDM ürün olarak japon iç piyasasına satılacakmış gibi...
?

3. Nesil Yeşil Sumo Baselworld 2019da tanıtılmıştı. Bir önceki nesilden farkı, 6R35 70 saat rezervli yeni mekanizma, Safir cam, ISO6425:2018 uyumu ve tepe'de S harfi/imza yok (bu sonuncusu tabi kötü bir değişiklik).
Diğer 2 küçük değişiklik bezelde daha ince bir yazı tipi kullanılması ve saat-kolunun 12 indisine benzer şekilde değişmiş olması.
Saat Nisan 2019 üretimi. Kadran sunburst / yanardöner, mat değil, çok parlak da değil, genelde rengi beğenildi, ben de beğendim.

Buna güzel bir silikon kayış alma işi kaldı. Crafter Blue'nun yeşilini düşünüyorum ama hem pahalı hem de alacak yer bulamadım. İlk etapta Yine bildiğim Barton Elite yeşil renk alacağım sanırım.
Son olarak buradan da ABT saat'e teşekkür ederim. Seiko'ya da yeşil ve siyah modellerin numaralarını Japonya ve Uluslararası sürümler için ters sırada yaptıkların dolayı saygılarımı sunuyorum

İyi niyetlerini belirten, tebrik eden edecek herkese şimdiden çok teşekkürler, daha güzelleri sizlerin olsun.