TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

EMG - Horizon Kutu A癟覺l覺覺 ve 襤nceleme

Japon ve Asya retimi Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Japon Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii Japon ve Asya Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

EMG - Horizon Kutu A癟覺l覺覺 ve 襤nceleme

Mesaj Ankthas » 16 Mar 2019, 13:16

Herkese selamlar,

2018 Temmuz ay覺nda ilk kez bir Kickstarter projesine kat覺ld覺m ve bir adet EMG - Horizon saat sipari ettim. Kampanya bir g羹nde asgari adede ulat覺 ve saatlerin yap覺m覺 balam覺 oldu. Bu s羹re癟te kampanya sahipleri s羹rekli mail yoluyla bizleri bilgilendirdi ve sonunda bu perembe saatim elime ulat覺. Ben de burada a癟覺l覺覺n覺 yap覺p sizlerle paylamak istedim. Fakat a癟覺l覺tan 繹nce biraz "crownfunding" ve EMG mikro markas覺yla ilgili birka癟 bilgi vermek istiyorum:

Kickstarter.com, "crowdfunding", yani kitlesel fonlama i癟in kurulmulmu sitelerin en b羹y羹klerinden. Burada ama癟 k羹癟羹k yat覺r覺mc覺lar覺 hedef kitlesiyle buluturup 羹reticiye ihtiyac覺 olan finansman覺 effaf bir ekilde salatmak. r羹ne ya da hizmete sahip olmadan 繹nce 羹reticiye 羹cretini 繹d羹yorsunuz o da bu 羹cret sayesinde projesini hayata ge癟iriyor, ve 羹retilen i ya da 羹r羹nden ilk faydalanan siz destek癟iler oluyorsunuz. Ayr覺ca farkl覺 metodlar覺 olup farkl覺 fiyatlara farkl覺 羹r羹nler, farkl覺 hizmetler verilebiliyor, her fiyat kalemi i癟in farkl覺 s羹rprizler, hediyeler, bonuslar olabiliyor. Ayr覺ca belli fon barajlar覺na ula覺ld覺覺nda deiik bonus hediyeler verilebiliyor. Bilgisayar oyunlar覺ndan, filmlere, m羹zik alb羹mlerine, teknolojik 羹r羹nlere ve tabi ki saatlere kadar 癟ok geni bir yelpaze var. Bu benim ald覺覺m EMG - Horizon saat i癟in oluturulan kampanya:

https://www.kickstarter.com/projects/363546801/emg-horizon-retro-racing-inspired-chronograph?ref=nav_search&result=project&term=emg

EMG saat markas覺na gelirsek, 2016 y覺l覺nda Watchuseek forumunun "affordable" yani nispeten uygun fiyatl覺 saatler alt forumunda tan覺an iki kafadar taraf覺ndan kuruluyor. Daha sonra aralar覺na gene ayn覺 forumdan HKED Watches'覺n kurucusunu da al覺p 羹癟 ortak ilk proje saatleri olan DL63 panda chronoyu 癟覺kart覺yorlar. ok baar覺l覺 olunca partiler halinde DL63 yapmaya devam ederken bir yandan da yeni projeleri Nemo ve benim de ald覺覺m Horizon'覺 羹retiyorlar. Bizim forumda da HKED'in Emperor'覺n覺 ve EMG'nin Nemo'sunu g繹rm羹t羹m, kullananlar mevcut. 襤ncelemek isteyenler i癟in sitelerinin linkleri:

https://emgwatches.com/

https://www.hkedwatches.com/

Gelelim saatimize, 繹ncelikle benim ad覺ma kesinlikle bu kadar beklemeye dediini s繹yleyebilirim. Kutuyu a癟ar a癟maz saate vuruldum. evremden de olduk癟a fazla 繹vg羹 ald覺m saat hakk覺nda, bu da beni a覺rtt覺 癟羹nk羹 genelde saatlerimi beenmiyor yak覺n 癟evrem :lol: Saatin 5 farkl覺 kadran alternatifi vard覺, ben panda ak覺mdan dolay覺 bu "reverse panda" modelini ald覺m ama g繹z羹m dierlerinde kald覺, 繹zellikle turkuaz model 癟ok tatl覺 g繹z羹k羹yordu keza lacivert/k覺rm覺z覺 da tam Monaco havas覺 veriyor ama kullan覺m覺 zor olacakt覺.

Saatimiz Hong Kong'dan kargoland覺, T羹rkiye'ye gelmesi 5 g羹n s羹rd羹. Baakehir'den Kadik繹y'e gelmesi ise 10 g羹n s羹rd羹 :roll: Ama 繹nemli deil 癟羹nk羹 g羹mr羹e tak覺lmad覺. EMG saolsun saati "precision measuring device" olarak beyan etmi g羹mr羹e. Burada olduk癟a ak覺ll覺ca bir kelime oyunu var asl覺nda. Precision measuring device'覺 "hassasiyet 繹l癟羹m cihaz覺" olarak 癟evirebiliriz. Asl覺nda kronometreli bir saati betimlemek i癟in dolayl覺 bir anlat覺m fakat g羹mr羹k memurlar覺 i癟in bir ey ifade etmemi olacak ki merak edip i癟ini a癟mam覺lar. Ha tabi bunda fiyat覺 25 Dolar olarak g繹stermeleri de etkili olmutur :lol: Neticede bu ince hareketleri beni ekstra masraftan ve uratan kurtarm覺 oldu buradan tekrar teekk羹r ederim kendilerine:

Resim

Kutu olduk癟a iyi muhafaza edilmiti. Karton d覺 kutu, i癟inde patlanga癟la sar覺lm覺 sert mukavva/plastik kutu, onun i癟inde de saatin yan覺nda hediye olarak gelen kanvas wathroll'a sar覺lm覺 vaziyette saatim olduk癟a g羹venli bir ekilde elime ulat覺. Watchroll olduk癟a 覺k ve salam:

Resim

Resim

Resim

Resim

Saat retro racing chronograph olarak ge癟iyor, 60'lar覺n sonunda Heuer ile balayan yar覺larda s羹re 繹l癟mek i癟in kullan覺lan kronolardan esinlenilmi. zellikle Heuer - Monaco ve Breitling - Datora esintileri 癟ok bariz, fakat direkt homagevari bir rahats覺zl覺k hissetmedim, bence ortaya orijinal bir i 癟覺kabilmi. zelliklerine h覺zl覺ca deinmek gerekirse:

316L elik kasa
38x46x12mm
Delikli boynuzlar
Bombeli i癟ten AR'li safir cam
Seiko VK64 Mecaquartz hibrid krono mekanizmas覺
BGW9 Superluminova mavi lume
50 metre WR
22/18mm kay覺

Diver veya pilot olmayan bir saat i癟in lume konusunda olduk癟a baar覺l覺, olduk癟a tatl覺 mavi bir lume'u var:

Resim

Resim

Kasa olarak Monaco esintileri olsa da kadranda ayr覺mak i癟in ellerinden geleni yapm覺lar ve ortaya orjinal ve g羹zel bir sonu癟 癟覺km覺 bence. ok ho mat bir siyah rengi var kadran覺n, direkt g羹ne 覺覺覺nda grileebiliyor. 9 y繹n羹nde dakika sayac覺, 3 y繹n羹nde saat sayac覺 mevcut. Tarih penceresi olmamas覺 beendiim bir 繹zellik, bu sayede g繹z羹 yormayan ve karma覺k olmayan bir krono kadran覺 yaratm覺lar. En beendiim ayr覺nt覺 kadran覺n k繹elerindeki k羹癟羹k vidalar, endustriyel bir tat katm覺 saate.

Kay覺覺 hem 癟ok 覺k hem de 癟ok rahat ve yumuak, 癟ok 癟ok beendim kesinlikle saati tamaml覺yor ve yar覺 konseptine 癟ok uyuyor. Ayr覺ca arka kapakta yar覺 arabas覺 direksiyonu ilemesi var lazerle, keza bu da konsepti tamaml覺yor.

Mekanizma konusunda, ilk mecaquartz deneyimim oldu ve olduk癟a beendiimi s繹yleyebilirim. ncelikle normal quartz mekanizmal覺 krono saatlerle ayn覺 fiyatta ama saniyede 5 vuruluk saniye koluyla bildiimiz mekanik saat sal覺n覺m覺 yap覺yor saniye kolu(en az覺ndan taklit ediyor). Krono d羹meleri de bas覺ld覺覺nda mekanik hissiyatla ayn覺, s覺f覺rlamas覺 da mekaniklerdeki gibi bir anda oluyor. Olduk癟a kullan覺l覺 ve ekonomik bir 癟繹z羹m bulmu Seiko bu i i癟in, bence olduk癟a mant覺kl覺. Yani normal quartz bir mekanizmaya her t羹rl羹 tercih edilir, mekanik bir mekanizmaya g繹re de fiyat, zaman tutma ve bak覺m覺 olmamas覺ndan dolay覺 ciddi bir avantaj sal覺yor ama tabi mekanik saat bir tutku, b繹yle hesap kitap, art覺 eksi avantajla olacak i deil :)

Saatin d羹n 癟ektiim fotoraflar覺yla yaz覺m覺 sonland覺r覺yorum, okuyan herkese teekk羹rler, iyi haftasonlar覺 dilerim :champ:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
Deniz
Kullan覺c覺 avatar覺
Ankthas

Ya: 35
Kay覺t: 09 May 2017, 19:29

Re: EMG - Horizon Kutu A癟覺l覺覺 ve 襤nceleme

Mesaj tt59 » 16 Mar 2019, 13:26

襤nceleme i癟in teekk羹rler,beklediinize demi g羹zel zamanlar覺n覺za elik etsin :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
tt59

Ya: 43
Kay覺t: 30 Au 2015, 17:43

Mesaj slhgzl » 16 Mar 2019, 13:30

Deniz bey g羹zel inceleme, saatinizi iyi g羹nlerde kullan覺n.
Civil Engineer
Kullan覺c覺 avatar覺
slhgzl

Kay覺t: 30 Nis 2017, 15:46

Mesaj Maradona » 16 Mar 2019, 14:13

Pek janjanl覺 olmu, k覺m覺l k覺m覺l b繹yle... G羹le g羹le kullan Deniz... [emoji173][emoji120][emoji257]
Kullan覺c覺 avatar覺
Maradona

Ya: 48
Kay覺t: 30 May 2010, 05:43

Mesaj Mrgncn » 16 Mar 2019, 14:34

襤ncelemeniz i癟in teekk羹rler, g羹zel g羹nlerde kullan覺n. Saatin kutusu Osmaniye yer f覺st覺覺n覺 an覺msatt覺 :D
Kullan覺c覺 avatar覺
Mrgncn

Kay覺t: 18 Eki 2018, 21:43

Mesaj gkarinca » 16 Mar 2019, 14:43

Deniz bu micro markayi hic duymamistim cok rafine bir secim olmus tebrik ederim :champ:

Tapatalk kullanarak iPhone arac覺l覺覺yla g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
gkarinca

Kay覺t: 06 Au 2011, 16:43

Mesaj MehmetKarat羹rk » 16 Mar 2019, 14:45

ans覺n覺za herey yolunda gitmi ve sa salim elinize ulam覺 g羹zel g羹nlerde kullanman覺z dileiyle :thumbup:
Olmad覺 diye 羹z羹ld羹羹n dua'ya, g羹n gelir sevinirsin
Kullan覺c覺 avatar覺
MehmetKarat羹rk

Ya: 42
Kay覺t: 16 Au 2017, 20:57

Mesaj Ufkynl » 16 Mar 2019, 14:48

Hay覺rl覺 olsun. Macaquartz hakk覺ndaki izlenimlerinizi de merak ediyorum.

SM-G930F cihaz覺mdan Tapatalk kullan覺larak g繹nderildi
Kullan覺c覺 avatar覺
Ufkynl

Kay覺t: 18 Eki 2015, 18:09

Sonraki

D繹n TSF Japon Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 213 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners