Evladı bugün sabah teslim aldım. Adettendir, taminleri alalım. Nasipse akşam kutuyu açarız

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yeni saatimiz geldi. Öncelikle dilim döndüğünce firmanın tarihçesinden bahsedeyim. Maranez Tayland menşeili “micro brand” olarak nitelendirebileceğimiz kaliteli işlere imza atan ve uzunca bir süredir radarımda olan saat markası. Koleksiyonundaki her modelin bir anlamı olduğu gibi benim aldığım “layan” modelinin de anlamı Tayland’ın Phuket adasının harika sahillerinden birine verilen isim.

Kim bilir belki kolumda Maranez layan ile Layan sahillerine gitmek nasip olur.

Saatin teknik özelliklerine geçecek olursak saat eski Miyota’lı versiyonlarının aksine yeni çıkan son 2 partide Seiko NH35 mekanizmaya dönmüş durumda. Bu mekanizma saniyede 21600 vuruşa sahip, 42 saat güç rezervi sunan otomatik mekanizma. Başta da bahsetmiş olduğum Helson, Armida, Makara gibi micro brand markalarda da karşılaştığımız mekanizma. Bronz/brass-pirinç- kasaların canlı, yaşayan madenlerden olması, kullandıkça patina alması ve kadranının da Panerai’lerden aşina olduğumuz California kadran olması benim için saati alınabilir kılan etkenlerden oldu. California kadran seçimiyle birlikte standart bir kadran seçmek yerine Maranez’in doğaltaş kadran seçimlerine yöneldim. Burada da saatlerimin arasında mavi kadranlı saatim olmaması sodalit California kadranlı modele yönlendirdi. Her kadranda sodalit taşının modeli/deseni farklı oluyor. Yani her siparişinizde farklı bir Maranez Layan elde edeceksiniz.
Doğaltaşlara ve etkilerine inancım olmasa da araştırdığım kadarıyla sodalit taşı bağışıklık sistemini güçlendirir, kan basıncını düşürür ve kullanan kişiyi sakinleştirirmiş

Kutu içeriğinde kayış değiştirme aparatı, 2 adet pim, garanti kartı, ortalama üstü sayılacak kahverengi bir kayış, saat ve saatle birlikte gelen rubber kayış var. Saatin çevresinde ve buckle'da brass -pirinç- olduğundan zamanla patina alacak ve şık bir görüntü oluşacak diye düşünüyorum.
Son olarak saatin hikayesine gelince saat geçen senenin Aralık ayından beri radarımda ancak bu tip markaların adetli saat üretmeleriyle ya stokta saati yakalayamadım ya da o an saatten başka harcama yapmam gerekliydi. Yaklaşık 1 yıllık gibi bi beklemenin ardından 11’inde yola çıkan saatim bugün geldi.
Sizi fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum. Okuduğunuz için teşekkürler