TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Maranez Layan Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Maranez Layan Kutu Açılışı

Mesaj kiwi21 » 29 Eyl 2016, 12:50

Merhaba,

Evladı bugün sabah teslim aldım. Adettendir, taminleri alalım. Nasipse akşam kutuyu açarız :thumbup:

Resim

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yeni saatimiz geldi. Öncelikle dilim döndüğünce firmanın tarihçesinden bahsedeyim. Maranez Tayland menşeili “micro brand” olarak nitelendirebileceğimiz kaliteli işlere imza atan ve uzunca bir süredir radarımda olan saat markası. Koleksiyonundaki her modelin bir anlamı olduğu gibi benim aldığım “layan” modelinin de anlamı Tayland’ın Phuket adasının harika sahillerinden birine verilen isim.

Resim

Kim bilir belki kolumda Maranez layan ile Layan sahillerine gitmek nasip olur. :D

Saatin teknik özelliklerine geçecek olursak saat eski Miyota’lı versiyonlarının aksine yeni çıkan son 2 partide Seiko NH35 mekanizmaya dönmüş durumda. Bu mekanizma saniyede 21600 vuruşa sahip, 42 saat güç rezervi sunan otomatik mekanizma. Başta da bahsetmiş olduğum Helson, Armida, Makara gibi micro brand markalarda da karşılaştığımız mekanizma. Bronz/brass-pirinç- kasaların canlı, yaşayan madenlerden olması, kullandıkça patina alması ve kadranının da Panerai’lerden aşina olduğumuz California kadran olması benim için saati alınabilir kılan etkenlerden oldu. California kadran seçimiyle birlikte standart bir kadran seçmek yerine Maranez’in doğaltaş kadran seçimlerine yöneldim. Burada da saatlerimin arasında mavi kadranlı saatim olmaması sodalit California kadranlı modele yönlendirdi. Her kadranda sodalit taşının modeli/deseni farklı oluyor. Yani her siparişinizde farklı bir Maranez Layan elde edeceksiniz.

Doğaltaşlara ve etkilerine inancım olmasa da araştırdığım kadarıyla sodalit taşı bağışıklık sistemini güçlendirir, kan basıncını düşürür ve kullanan kişiyi sakinleştirirmiş :)Tabi ki dediğim gibi sodalit taşlı kadran seçimim doğaltaş merakımdan değil, saatlerimin arasındaki mavi kadranlı saat eksikliğinden kaynaklanıyor. Saatin lug aralığı 24 mm ve indislerde, kollarda C3 super-luminova kullanılmış.

Kutu içeriğinde kayış değiştirme aparatı, 2 adet pim, garanti kartı, ortalama üstü sayılacak kahverengi bir kayış, saat ve saatle birlikte gelen rubber kayış var. Saatin çevresinde ve buckle'da brass -pirinç- olduğundan zamanla patina alacak ve şık bir görüntü oluşacak diye düşünüyorum.

Son olarak saatin hikayesine gelince saat geçen senenin Aralık ayından beri radarımda ancak bu tip markaların adetli saat üretmeleriyle ya stokta saati yakalayamadım ya da o an saatten başka harcama yapmam gerekliydi. Yaklaşık 1 yıllık gibi bi beklemenin ardından 11’inde yola çıkan saatim bugün geldi.

Sizi fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum. Okuduğunuz için teşekkürler :champ:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim
En son kiwi21 tarafından 29 Eyl 2016, 21:10 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
https://instagram.com/kiwiwatch
Kullanıcı avatarı
kiwi21

Re: Kutu Açılışı

Mesaj jstein » 29 Eyl 2016, 12:56

Sarx037?
One Timex digital watch, broken.
Kullanıcı avatarı
jstein

Mesaj darksilence » 29 Eyl 2016, 12:59

Bulova :?: :D
"As the Years Go Passing By..."
Kullanıcı avatarı
darksilence

Mesaj raven » 29 Eyl 2016, 13:02

Seiko5 sport
Düşünüyorum öyleyse varım, düşünemiyorum öyleyse malım!
Kullanıcı avatarı
raven

Mesaj eraslani » 29 Eyl 2016, 13:15

seiko diyorum..
Kullanıcı avatarı
eraslani

Mesaj hozburun » 29 Eyl 2016, 13:18

Kıvanç hayırlı olsun şimdiden :champ: Sarb033 ???
Kullanıcı avatarı
hozburun

Mesaj gkarinca » 29 Eyl 2016, 13:44

Steinhart diyorum ben de
Kullanıcı avatarı
gkarinca

Mesaj KKarakuş » 29 Eyl 2016, 13:45

Hayırlı olsun :thumbup:

SARBxx serisinden bir model diye düşünüyorum. :geek:
" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Sonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 200 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners