Kutusu görece kaliteli olsa da, yakın zamanda aldığım Tissot'nun kalitesinde değildi. Fiyatı göz önüne alındığında bence gayet makul bu durum.

Gelelim saate...
Öncelikle optik olarak çok hoşuma giden bir saat oldu, beğenerek aldım diyebilirim. Sarı kadranı ve büyük rakamları ile klasik tarzın dışına çıkan bir stile sahip. Tabii ki open heart dizaynı çok etkileyici... Kahverengi kayış sarı kadran ile çok uyumlu ve kalite olarak yeterli. Genel özelliklerini sıralarsak:
Otomatik Makine
Paslanmaz Çelik Kasa
Kasa Çapı = 42mm
Deri Kayış
İskelet Kadran (open heart)
50M Su Geçirmezlik

Arka kapağının metal oluşu güzel fakat şeffaf olmaması bence dezavantaj. Mekanizmanın tamamını görebilsek çok harika olurdu...

Saat kolda çok rahat bir kullanım sunuyor, en azından benim için, kayışı kaliteli deriden üretilmiş . Bilekte görmek isteyenler için...

Kordon tokası klasik traşlanmış metal olarak düşünülmüş, kullanımı kolay ve üzerinde markanın adı bulunmakta.

Saati henüz bu gün aldığım için zaman tutma performansını değerlendiremedim. Bu konuda önceliği zaten Le locle'me vereceğim. İlerleyen zamanlarda verileri topladıktan sonra ikisinin bir kıyaslamasını forumda paylaşmak istiyorum.
Mekanizmasında takvim özelliğinin olmayışı bir eksi olarak değerlendirilebilse bile ben saatten optik olarak hoşlandığım için bu durumu pek önemsemedim. Fakat forumda okuduklarıma göre önemli bir eksik... Spor tarzı ile öne çıkan bir saat olan Orient FDB0C005Y0 spor kıyafetlerin yanında bence casual veya spor-klasik kıyafetlerle de gönül rahatlığıyla kullanınabilir.
En önemli yeri de atlamayalım, saati İstanbul Sirkeci Alsa Saat'ten nakit 480 ₺ vererek aldım. Umarım uzun yıllar kullanabilirim.
Zaman ayırdığınız için teşekkür ediyor, yorumlarınızı bekliyorum.