Günaydın,
Fazla beklemeyelim artık. Bg17 ye tebriklerimizle Ancon Sea Shadow bronze SEA003 green'i açıp elimizden geldiğince inceleyelim.
Önce Kutu ; zarif koyu kahve ahşap bir kutu ve içi de kadrana uygun güzel yeşil bir kadife ile kaplanmış. Yeşil nato bir kayış ve değiştirme aparatı da dahil edilmiş


Teknik özellikler :Bu sea shadow 45mm çapa sahip ve 15.5mm kalınlığında. Lug genişliği 24mm ve lug to lug 56mm. Arka kapak paslanmaz çelik. Kasa aluminyum alaşımlı bronz. Helson'daki ve PAM daki CuSn8 den farklı bir alaşım. Korozyona dayanıklı, özellikle deniz ve su altı amaçlar için kullanılan bir bronze. İçindeki aluminyum, su ve atmosferik koşullarda oksitlenerek ince fakat güçlü bir alüminyum oksit tabakası oluşturarak alttaki metali koruyor. Bu tabakanın temizlenmesi kolay ve böylece kendine has sağlıklı bir patina alıyor. Zaman zaman CuSn8 den daha koyu patina alsa da renk için bir şey söylemek zor, izleyip göreceğiz. Saat yönünün aksine dönen 90 dişli yine bronz bir bezel ve 8.5mm çaplı bronz vidalı tepe kasayı tamamlıyor. Ben yeşil kadranı çok yakıştırıyorum. Saat 4.5 yönüne konmuş olan tarih göstergesi oldukça küçük ama bence hiç olmasa daha iyi olurmuş. Cam 3.5 mm lik düz safir kristal. Kayış hariç ağırlık 130gr.
Miyota 8215 mekanizma kullanılmış ki bu tür saatlerde yaygın olan bir mekanizma. 42 saat güç rezervli ve 21600 frekanslı. Genel olarak kabul görmüş, makul bir mekanizma.
Ancon armalı bronz tokalı nubuk bir kayışa sahip.
Kullanım: Kayış boyu doğru ayarlandığında bileğe güzel oturan ve görüntüsünün aksine çok rahat kullanımı olan bir saat. Elbette ki iri ve kaslı ama kalın bilekler için bence çok ideal. Ağırlığı ise hissedilmiyor ve yine bence, çok da ağır değil zaten. Kadran oranları, bezel kalınlığı, lug yapısı, tepe şekli gibi geometrik öğeler çok dengeli olduğu için, göze hoş gelen genel bir görünümü var.
Ana hatlarıyla, kullanım beklediğimden çok daha konforlu, kendisi de resimlerinden daha yakışıklı bir saat. Canlı görünce doğru karar verdiğinize kesin emin olacağınız bir saat.
Mini hikaye: Saati bana ulaştıran Acc ye ve başından beri konuşup fikir alışverişinde bulunduğumuz Bond'a çok teşekkür ederim. Uzun zamandır aklımda olan bu saati internetten sipariş etmeye bir türlü yanaşamadım, dostlarımızın Ancon işine başlaması tam aradığım fırsat oldu ve kullanmak da bugüne kısmetmiş. Bond ve Acc için hafif sancılı bir gümrük sürecinden sonra dün akşam saatlerinde Acc saati bizzat elden getirdi. Tesadüf eseri İsviçre'den bir arkadaşımla bir yemekteydik. Kendisi ben oraya gittiğimde bütün saatçileri gezerken bana eşlik etmek hatta bazı butik üreticilerin atölyelerini gezmek için randevular almak zahmetini de gösteren eski bir dostum. Çok kısa süre de olsa Acc ile birlikte güzel bir hard core saat sohbeti yapma zevkini de tattık. Bu arada garsonların şaşkın bakışları içinde Toys R'us a bırakılmış çocuk edasıyla hemen saati taktım ve hala da bileğimde.
Sevgili Bond ve Acc'ye bir kere daha çok teşekkür ederek sizi diğer fotolarla baş başa bırakıyorum.






