TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Orient Mako Diver ve Seiko 5 SNKK45K1 Kutu A癟覺l覺lar覺

Japon ve Asya retimi Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Japon Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii Japon ve Asya Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

Re: Kutu A癟覺l覺

Mesaj ilterd » 10 Nis 2015, 19:07

zgnclskn yazd覺:H覺mm o zaman diver i癟in Mako diyorum ama bu iin Seiko taraf覺 daha zorlu olacak gibi :) Seiko tahminim de 繹yle bir ey olsun; SNKA01K1

Resim

Mako doru tahmin, mako xl mavi kadran.
Seiko da yak覺n tahmin, mekanizma ayn覺. Ge癟tiimiz g羹nlerde burada a癟覺l覺覺 yap覺lm覺 olan SNKK45K1 :)
Kullan覺c覺 avatar覺
ilterd

Kay覺t: 09 Mar 2015, 18:00

Mesaj Caner1983 » 10 Nis 2015, 19:13

Tebrikler
Rolexs dont tick-tock
Kullan覺c覺 avatar覺
Caner1983

Ya: 42
Kay覺t: 05 Eyl 2014, 22:41

Mesaj ilterd » 10 Nis 2015, 19:49

Caner1983 yazd覺:Tebrikler

Teekk羹r ederim
Kullan覺c覺 avatar覺
ilterd

Mesaj mlm » 10 Nis 2015, 20:36

Mavileri dizmisiniz:) Tebrikler :champ:
Instagram:
watchtron
anatoliastraps
Kullan覺c覺 avatar覺
mlm

Ya: 44
Kay覺t: 03 Au 2010, 02:59

Mesaj ilterd » 10 Nis 2015, 21:06

Gelelim sat覺n alma hikayelerine, fotoraflara ve kullan覺c覺 yorumuna.
襤ki saati de forumda g繹rm羹 ve mavilerini 癟ok beenmitim. 襤nternetten Mako'lara bakt覺覺mda k羹癟羹k olan覺 daha 癟ok beenmitim ancak kolda deneyince saatleri kesinlikle i deiiyor. Bu nedenle tercihim Mako XL Blue Dial oldu. Fiyatlar internette 500-700TL aras覺 oynuyordu. Baz覺 sitelerdeki saatler Orient'in resmi ithalat癟覺s覺 olan Aslan Saat garantisi alt覺nda deilmi, bunu da yine forumdan 繹rendim :) B繹ylece dokunarak almaya karar verdim ve Emin繹n羹'nde Alsa Saat'ten internette bulduum en uygun fiyatla ayn覺 rakama ald覺m.
Seiko'da ise durum biraz daha farkl覺 oldu. 襤nternetten bakt覺覺mda T羹rkiye'de bulamad覺m. Nedense ayn覺 eyi ilk Seikomda da yaam覺t覺m. Neyse, biraz arat覺rmayla Amazon 羹zerinden sat覺 yapan bir Singapur firmas覺ndan hi癟 de beklemediim kadar uygun bir fiyata buldum ve siparii verdim. Seikonun gelii biraz tuhaf oldu ger癟i: saolsun PTT saati bir g羹n ili'ye, ertesi g羹n Beikta'a, sonraki g羹n tekrar ili'ye, 4. g羹n yine Beikta'a yollamay覺 baard覺. 15-20 telefon g繹r羹mesi, sinirlenme vb eylerden sonra bug羹n elime ge癟ti.
Mako XL kolda kendini hissettiren bir saat ancak rahats覺z etmiyor. Rotoru Seiko'dan sonra biraz sesli geldi ama arka kapa覺n metal olmas覺 nedeniyle mekanizmay覺 g繹remesem bile duymam da g羹zel diyerek opimistliin dibine vurdum :) Normalde metal kay覺lar i癟in s繹ylenen k覺l t羹y koparma durumu Mako'da pek olmad覺. Kadran覺n rengini fotoraflarda g羹zel g繹steremesem bile s羹rekli saate bakmam覺 salayacak kadar g羹zeldi. Saatin 繹l癟羹lerine burada girmiyorum ama kal覺n bilekli olmayan bende bile b羹y羹k durmad覺. Lumesi Seiko'dan sonra biraz s繹n羹k kalmas覺na ramen yine 覺覺a tutup seyretmek de zevkli. Akrep ve yelkovan覺n ok eklindeki dizayn覺, g繹z羹me ilk bata biraz ho g繹r羹nmese de sonradan houma gitmeye balad覺. Bezel fazla g羹癟 gerektirmeden rahatl覺kla 癟evrilebiliyor ve gayet duyarl覺 (ger癟i ne ie yarad覺覺n覺 tam olarak bilmiyorum ama olsun, bahsetmemek olmaz :lol: ). Neyse, zaten 癟ok bilinen bu saati uzun uzad覺ya anlatmama gerek yok. Bu saate kesinlikle sahip olunmas覺 gerkli olduunu d羹羹n羹yorum; araba kullan覺rken, toplant覺larda vs vs saate bakmadan yapam覺yorum :super:
Seiko 5 SNKK45K1 ise Mako'dan sonra biraz ufak g繹r羹nd羹 g繹z羹me. Kordonunun da Mako gibi k覺l t羹y yolmayan cinste olmad覺覺n覺 daha bileime bile gelmeden anlad覺m (gitti 3-5 tane). B繹yle k繹t羹lediime bakmay覺n, asl覺nda bu saati de 癟ok sevdim. Sekizgen tasar覺ml覺, yanlar覺 parlat覺lm覺, 羹st羹 f覺r癟alanm覺 kasa 羹zerine, parlat覺lm覺 bezel dikkati kadrana y繹neltiyor. Kadrana dikkatli bak覺nca ya da 覺覺a tutunca merkezi ile saat iaretlerinin olduu k覺sm覺n farkl覺 yans覺malara sahip olduu anla覺l覺yor. Seiko'lar覺n g羹zel lumesi bu saatte de var.
Neyse, 癟ok uzatt覺m. Bir daha ki sefere daha az bilinen bir saat ile kar覺n覺zda olmak hedefim :D
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Fotolar覺n netliini pek beenmedim, kusuruma bakmay覺n.
Kullan覺c覺 avatar覺
ilterd

Mesaj ilterd » 10 Nis 2015, 21:08

mlm yazd覺:Mavileri dizmisiniz:) Tebrikler :champ:

Teekk羹r ederim, mavi, lacivert, sevdiim renklerdir. Bir lacivertte daha g繹z羹m var, onu da katay覺m koleksiyona diye d羹羹n羹yorum :)
Kullan覺c覺 avatar覺
ilterd

Mesaj zgnclskn » 10 Nis 2015, 21:18

G羹le g羹le kullan覺n, tahminlerin birini mavi mi yapsam diye akl覺mdan ge癟miti ikisi de mavi 癟覺kt覺 :) :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Ya: 40
Kay覺t: 07 Oca 2015, 10:33

Mesaj zgnclskn » 10 Nis 2015, 21:20

Seikoyu da dress ama癟l覺 deri kordonsuz dediiniz i癟in bilezii biraz afili bir model se癟mitim ama bu kasa da 繹zellikli bir saat :champ:
Kullan覺c覺 avatar覺
zgnclskn

Ya: 40
Kay覺t: 07 Oca 2015, 10:33

ncekiSonraki

D繹n TSF Japon Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Majestic-12 [Bot] ve 33 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners