hozburun yazdı:Bulunmaz bir saat değil iade et, paranı geri al

+1
Kabaca fotolara bakarken arka kapaktaki yazı fontu dikkatimi çekti. Seiko, arka kapakta aynı satır içinde iki farklı font yada iki farklı ölçü kullanmaz, sizin saatinizin üretim tarihini ve üretim numarasını belirten kısımda 7D1953 yazmakta ve 'D' harfi farklı fontu ve/veya ölçüsü ile bariz olarak sırıtmakta. 2007 yılının December/Aralık ayında üretilen bu modelin 1953. üretimi anlamında. Olması gereken aşağıdaki resimdeki gibi. Ayrıca "Laser Engraving" aynı şiddette uygulanmamış. (reklamcılık yaptığım yıllarda 9 sene boyunca lazer makinesi kullanmıştım)

Bezeldeki vidalama işlemelerine de dikkat ederseniz, orjinalinde 3 dişli vida başı deseni varken sizin elinizdekinin vida başları düz gözüküyor.
Taç/Tepe kısmının koruma kısımlarındaki vidalar orjinal Velatura modellerinde her zaman içeride kalırken sizinkisi kısmen dışarıda durmakta.
Kadrandaki detayları aşağıdaki linkte paylaşılan fotoğraflar ile kıyaslarsanız farkı kavrayabilirsiniz.
http://forums.watchuseek.com/f29/sold-s ... 62353.html
Siyah kadran hatasına gelirsek; Sun013 modelinde kadran siyah ama o modelde çelik bilezik yok (ekstradan çelik bilezik sipariş etmediğinizi varsayarak) bu da başka bir ip ucu.
Hasılı üzülerek söylüyorum ama saatiniz maalesef sahte. Büyük konuşmayayım ama bunca yıllık Seiko merakım ile aklımda kalan gözlemlerim doğrultusunda böyle olduğunu düşünüyorum ve yanılmış olmayı çok isterim.
Zamana and olsun ki.....