TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Velatura GMT SUN011P1 Kutu Açılışı

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Velatura GMT SUN011P1 Kutu Açılışı

Mesaj coolfire » 01 Nis 2016, 10:06

Saate sahip olma arzusu bir yana, bunu yapan kurumsa kurum, siteyse site, çalışansa çalışan ortaya çıkarmak ve ortada olan ayıbın sorumlularının öğrenilmesi benim asıl amacım. Yoksa hiç bir sebep belirtmeden gönderip iade etme hakkım da var tabi.
Kullanıcı avatarı
coolfire

Mesaj siabent80 » 01 Nis 2016, 11:00

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanmanız dileğiyle. :champ:
Kullanıcı avatarı
siabent80

Mesaj evsen81 » 01 Nis 2016, 11:22

Cayma hakkını kullanıp iade edin bence.
Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.
Kullanıcı avatarı
evsen81

Mesaj darksider » 01 Nis 2016, 11:53

hozburun yazdı:
coolfire yazdı:Bugün savran saatle görüştüm, saati bize gönderin eğer böyle bir şey olmuşsa gereğini yapalım dediler. 1v1y.com mh ile de görüştüm. Saati savran saatin tedarik ettiğini onayladılar. Zaten 14 gün cayma hakkım da var. Saati de (orjinalini tabi) istiyorum. Sizin fikirleriniz nedir?

Bulunmaz bir saat değil iade et, paranı geri al :thumbup:

+1
Nothing lasts forever, and we both know hearts can change...
Kullanıcı avatarı
darksider

Mesaj SeRxx » 01 Nis 2016, 12:55

Kesinlikle iade edin.
Kullanıcı avatarı
SeRxx

Mesaj mertk » 01 Nis 2016, 13:37

Bence de iade edin gitsin, kafada soru işareti kalmasın.
IVAN BEBEK BİR GÜN TÜRKİYE'YE YOLUN DÜŞECEK!!!
Kullanıcı avatarı
mertk

Mesaj mucadeleci » 01 Nis 2016, 13:40

hozburun yazdı:
Bulunmaz bir saat değil iade et, paranı geri al :thumbup:

+1

Kabaca fotolara bakarken arka kapaktaki yazı fontu dikkatimi çekti. Seiko, arka kapakta aynı satır içinde iki farklı font yada iki farklı ölçü kullanmaz, sizin saatinizin üretim tarihini ve üretim numarasını belirten kısımda 7D1953 yazmakta ve 'D' harfi farklı fontu ve/veya ölçüsü ile bariz olarak sırıtmakta. 2007 yılının December/Aralık ayında üretilen bu modelin 1953. üretimi anlamında. Olması gereken aşağıdaki resimdeki gibi. Ayrıca "Laser Engraving" aynı şiddette uygulanmamış. (reklamcılık yaptığım yıllarda 9 sene boyunca lazer makinesi kullanmıştım)
Resim

Bezeldeki vidalama işlemelerine de dikkat ederseniz, orjinalinde 3 dişli vida başı deseni varken sizin elinizdekinin vida başları düz gözüküyor.

Taç/Tepe kısmının koruma kısımlarındaki vidalar orjinal Velatura modellerinde her zaman içeride kalırken sizinkisi kısmen dışarıda durmakta.

Kadrandaki detayları aşağıdaki linkte paylaşılan fotoğraflar ile kıyaslarsanız farkı kavrayabilirsiniz.
http://forums.watchuseek.com/f29/sold-s ... 62353.html

Siyah kadran hatasına gelirsek; Sun013 modelinde kadran siyah ama o modelde çelik bilezik yok (ekstradan çelik bilezik sipariş etmediğinizi varsayarak) bu da başka bir ip ucu.

Hasılı üzülerek söylüyorum ama saatiniz maalesef sahte. Büyük konuşmayayım ama bunca yıllık Seiko merakım ile aklımda kalan gözlemlerim doğrultusunda böyle olduğunu düşünüyorum ve yanılmış olmayı çok isterim.
Zamana and olsun ki.....
Kullanıcı avatarı
mucadeleci

Mesaj coolfire » 01 Nis 2016, 15:58

Mücadeleci, ayrıntılı açıklama için teşekkürler. Böyle kurumsal bir sitede bu şekilde bir şeyle karşılaşacağım 40 yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Kadranı görünce heralde ışıktan dolayı farklı görünüyor demiştim düşünün artık. Ayrıca dikkatli bakınca içindeki indeksler bile eğreti duruyor. Kutu gelir gelmez açılış yapma niyetinde olduğum için burada saati gördünüz. Yoksa evde biraz inceleyince çok rahat anlaşılacak bir sahtelik var o zaman açılışta olmazdı bittabi :) İlk etapta farketmedim heyecandan. Birde hiç bir şeyden habersiz bu saati alan herhangi bir vatandaşı düşünün. İade edeceğim ama bu işin peşini de bırakmayacağım. Bu arada merak edenler için saate ödediğim para 1200 civarıydı yani sahte olduğunu andıracak bir fiyat yoktu.

Herkese değerli yorumları için teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
coolfire

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 18 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners