Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.
Volkans » 20 Nis 2025, 20:56
Öncelikle selamlar. Harika bir inceleme olmuş. 2024 haziran aylarında spb453 modelini ilk otomatik saatim olarak almıştım.
Dalgıç saati olmasından dolayı bilekte kendini hissettiren fakat rahatsız etmeyen bir saat. Simetrisini her zaman çok beğenmiştim zaten. Tarih penceresinin yeni konumu oldukça iyi. Simetriye katkısı çok büyük. Hiç bir saatimde düzenli ayarladığım özellik olmadı tarih. Tatillerde veya uzun kullanımlarda ayarlıyorum sadece. Kubbe kesim cam retro görüntüsünü arttırıyor. Gayet okunaklı bir kadran. Zamansız bir tasarım. Pek elbise seçmeyen bir saat. Takım elbiseylede çok şık,spor giyimlede çok şık. Genel anlamda benimde görüşlerim çok olumlu. Hatta bu saati aldıktan sonra aynı mekanizmayı kullanan bir Presage Limited ve bir tane daha Prospex Seiko saat aldım. Hepsinide keyifle kullanıyorum. Sunduğu kalite anlamında Seiko her zaman tercih edebileceğim bir marka.
İlk çıktığında ben pek fazla yorum bulamadığım için bende kendi görüşlerimi yazmak istedim.
-

Volkans
-
Mtn » 22 Nis 2025, 12:34
Volkans yazdı:Öncelikle selamlar. Harika bir inceleme olmuş. 2024 haziran aylarında spb453 modelini ilk otomatik saatim olarak almıştım.
Dalgıç saati olmasından dolayı bilekte kendini hissettiren fakat rahatsız etmeyen bir saat. Simetrisini her zaman çok beğenmiştim zaten. Tarih penceresinin yeni konumu oldukça iyi. Simetriye katkısı çok büyük. Hiç bir saatimde düzenli ayarladığım özellik olmadı tarih. Tatillerde veya uzun kullanımlarda ayarlıyorum sadece. Kubbe kesim cam retro görüntüsünü arttırıyor. Gayet okunaklı bir kadran. Zamansız bir tasarım. Pek elbise seçmeyen bir saat. Takım elbiseylede çok şık,spor giyimlede çok şık. Genel anlamda benimde görüşlerim çok olumlu. Hatta bu saati aldıktan sonra aynı mekanizmayı kullanan bir Presage Limited ve bir tane daha Prospex Seiko saat aldım. Hepsinide keyifle kullanıyorum. Sunduğu kalite anlamında Seiko her zaman tercih edebileceğim bir marka.
İlk çıktığında ben pek fazla yorum bulamadığım için bende kendi görüşlerimi yazmak istedim.
Teşekkür ederim, siz de iyi günlerde kullanın. Siyah kadranın okunabilirliği daha yüksek. Seiko koleksiyonda mutlaka bulunması gereken bir marka.

-

Mtn
-
tunceltolga » 25 Nis 2025, 19:28
Geçen gün farklı bir platformda satışta görmüştüm. Tetiği çekemedim. Çok ikonik bir saat. Güzel zamanlar göstersin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
-

tunceltolga
-
Mtn » 08 May 2025, 15:41
tunceltolga yazdı:Geçen gün farklı bir platformda satışta görmüştüm. Tetiği çekemedim. Çok ikonik bir saat. Güzel zamanlar göstersin.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim, ikinci elleri uygun fiyatlara bulunabiliyor o şekilde almak avantajlı olabilir. Ufak tefek şeyler dışında saatin eksisinin mekanizması olduğunu düşünüyorum. Şöyle bir çözüm buldum, güç rezervini doluya yakın olacak şekilde kullanırsanız sapma miktarı düşük oluyor. Umarım istediğiniz saatlere kavuşursunuz.

-

Mtn
-
Jugadorian » 02 Haz 2025, 14:29
Mtn yazdı:4 aylık kullanıcı güncellemesi yapayım.
-Bezel kenarlarına bir miktar pah yapılarak ışık yansıtıcılığı sağlanmış çok güzel olmuş. Bozuk para sırtı girintilerle güneşte sanki göz kırpıyor. Tabi bu pah kırılımıyla tutulacak yüzey daralmış, kavramadan ödün verilmiş. Bunu belirtmekte fayda var.
-Bileğimi salladığımda tokada şıngırdama oluyor. Nedenini anlayamadım, ek parçalar ve bunların birleşimlerinden geliyor olabilir. Yeni çıkan özel model düz bir tokayla gelmiş. Hassas ayar çok pratik olmuş. Ayrıca dalgıç uzatmasını da bloktan çözmüşler. Tokayı keşke bu seride de kullansaydın seiko. Anlaşılan denemelere devam ediliyor yavaş yavaş güncellenecek.
-Tokayı bir kenara bırakırsak bilezikten ve kasa ebatlarından çok memnunum. Luglar kısa olunca bileğin üzerine iyi oturuyor. 150gr üzerindeki bir saat olduğundan daha hafif gibi.
-Mekanizma kurulumunun kolay olduğunu söyleyebilirim. Bilek hareketimle 75 saat rezerve ulaşabildi. Tepeden kurma olmaksızın prxte bile bu sürelere yaklaşamamıştım. Bu haliyle haftasonunu rahat çıkarıyor.
-Zaman tutması eta-sellita mekanizmalardan birazcık kötü. Geri yönde -3 / 10 sn aralığında sapması var. Birkaç bekleme pozisyonu denedim ama + yönde sapma gözlemleyemedim.
-Tarih penceresinin olması başta olumlu gelse de birkaç ay sonra fikrim değişti. Tekrar tekrar ayarlama konusu bence dalgıçlar için zahmetli. Çünkü kilitli tepeyi aç bir iki tık çek ayarla vs. Simetrik yapalım derken pencere de ufalmış zaten. Okumak biraz zor. Yapılacaksa net olarak büyük pencerede 3 veya 6 pozisyonunda kabul edilebilir.
Dalgıç saati deneyimim gayet olumlu. Elbise saatleri artık sıkıcı geliyor. Bezel de yoksa düz kadranlar cezbetmiyor gibi. Zaman tutmayacağımı bilsem de kronograflar daha çok ilgimi çekiyor. Spor tarafa yöneleceğim gibi. Bakalım..
4 aylık güncelleme için de teşekkürler, güzel bir inceleme oldu...
Hi! I'm newbie.
-

Jugadorian
-
magiccccc » 17 Haz 2025, 22:10
merhaba
bende 1 haftadır sürekli kullanıyorum günlük +12 saniye ileri gidiyor kararsız kaldım servise vermeye sizce ne yapayım?
-

magiccccc
-
Mtn » 18 Haz 2025, 08:29
magiccccc yazdı:merhaba
bende 1 haftadır sürekli kullanıyorum günlük +12 saniye ileri gidiyor kararsız kaldım servise vermeye sizce ne yapayım?
Bu mekanizmaların birçoğu geri yönde sapma yapıyor siz şanslısınız. İkinci el almadıysanız 1 haftalık bir saat henüz randımanlı çalışmayabilir. 1 yıllık süre sonrasında bu değerden daha kötüyse o zaman servisi düşünebilirsiniz. Ayrıca her gün +10-15 sn düzenli bir şekilde ileri giden bir saatin mekanizması bence başarılı sayılır. Birkaç gün geri, birkaç gün ileri giden düzensiz ve tahmin edilemeyen mekanizmayı ben tercih etmem. Nedeni de ileri gidiyorsa 2dk geriye kurup uzun süre kurmadan rahatça kullanırım
-

Mtn
-
-

Mtn
-
Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews
Kimler çevrimiçi
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 231 misafir