TSF yelerine zel 襤ndirimli L羹ks Saat Modellerini 襤ncelemek 襤癟in T覺klay覺n覺z

Grand Seiko SBGH001 Kutu A癟覺l覺覺

Japon ve Asya retimi Mekanizmal覺 Saat 襤ncelemeleri ve Kutu A癟覺l覺lar覺 B繹l羹m羹
Forum kurallar覺
Say覺n yeler TSF'ye Ho Geldiniz, Japon Saat 襤ncelemeleri B繹l羹m羹m羹zde yelerimizin ve TSF'nin 襤nceledii Japon ve Asya Mekanizmal覺 Saat Marka ve Modellerinin Kutu A癟覺l覺, 襤zlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoraf, Video, Tavsiye ve Yorumlar覺n覺 Kapsayan Bir癟ok Deerlendirme Kriterine Ulaabilirsiniz.

Re: Grand Seiko SBGH001 Kutu A癟覺l覺覺

Mesaj necati » 08 May 2013, 14:38

vmetin yazd覺:
SerkanGS yazd覺:Vmetin a癟覺k癟as覺 bunu hi癟 d羹羹nmedim pek m羹mk羹n deil ama eer o ekilde bir durum olursa Ayd覺n Saat garantili problem olmaz ;)

Benim merak ettiim servise g繹nderir, a癟t覺r覺r ve kalibrasyon yapt覺r覺r m覺yd覺n?

Ne saatler var 15-20 sn sapan. Benim Panerai g羹nde +11 gidiyordu, u an submariner yakla覺k +2sn de. Ama umurumda deil :D

Yani hi癟 sapmamas覺 ile +7-8 sapmas覺 aras覺nda benim a癟覺mdan pratik olarak fark yok. 羹nk羹 ben zaten saati aksesuar olarak tak覺yorum. Zaman覺 tam 繹renmem gerekirse atomik saate bakar覺m. :thumbup:

Ben de senin gibi d羹羹n羹yorum. Bendeki SSA003, 27 saatlik 繹l癟羹mde +4 sn. sapma g繹sterdi, monster ise 24 saatte 10+ sn. sapmaya sahip. Ama her ikisini de eit seviyorum, baba y羹rei ite :D . Yine de s繹z konusu olan GS ise 10-15 sn sapmas覺 can覺m覺 s覺kabilirdi.
Kullan覺c覺 avatar覺
necati

Ya: 52
Kay覺t: 07 Mar 2012, 21:22

Mesaj SeRxx » 08 May 2013, 14:48

Grand Seiko, COSC degerlerinden 1er saniye daha iyi bir deger sunuyor(+5/-3) ve yan覺lm覺yorsam 15 g羹nl羹k testten sonra Grand Seiko Certificate sahibi olup sat覺a sunuluyor. Bu y繹n羹yle 繹n plana 癟覺kan Grand Seiko'da aksi bir durum s繹z konusu olursa gidip yakalar覺na yap覺mak art olur.

Panerai ve IWC ise g繹rd羹羹m/arat覺rd覺覺m kadar覺yla in-house makinelerinde bu konuda baar覺s覺zlar. Kendimiz denetliyoruz, COSC'a ihtiyac覺m覺z yok diyorlar san覺r覺m ama nerede denetim ?

Rolex ise bu konuda en baar覺l覺, en istikrarl覺 marka :super:
Tabi Omega'da gercekten baar覺l覺, s繹ylemeden gecemeyeceim :D

Kimisine g繹re sapma degerleri dert degil ama benim ahsi g繹r羹羹m, y羹ksek paralar 繹d羹yorsak zaman覺 m羹mk羹n olduunca az hatayla g繹stermeli :thumbup:
Kullan覺c覺 avatar覺
SeRxx

Ya: 38
Kay覺t: 01 Nis 2011, 22:39

Mesaj basto » 08 May 2013, 15:37

Sapma deeri 繹nemli bence.

G羹nl羹k kullan覺mda 癟ok 繹nemi yok evet ama bu bir Grand Seiko ise, bir Rolex ise, bir Omega ise dier saatlerden sadece i癟ilik ve tasar覺m olarak fark覺 olmamal覺. Sadece daha salam mekanizma yapmas覺 da yetmez. Ayn覺 zamanda teknik olarak kusursuza yak覺n mekanizma yapmalar覺 laz覺m. Sapma deeri bir yerden sonra 羹topyad覺r belki ama olsun, olmak zorundad覺r bence.

Rolex de bug羹n Rolex ise sapma olarak COSC standartlar覺na yapt覺覺 yat覺r覺m覺n 繹nemini k羹癟羹mseyemeyiz.

Elbette denildii gibi s覺f覺r deil de 5 sn olsayd覺 muhtemelen servise g繹ndermezdik ama ahsen benim i癟imde hep bir ukte kal覺rd覺.
Murat
Kullan覺c覺 avatar覺
basto

Kay覺t: 03 Ara 2012, 14:02

Mesaj asymptote » 08 May 2013, 17:34

Saat dediin hem mekanik olacak hem de 繹l羹m gibi dakik olacak.. :) :champ:
"Evrende en b羹y羹k ziyan, sorgulama yeteneini yitirmi bir beyindir." - A. Einstein
Kullan覺c覺 avatar覺
asymptote

Kay覺t: 11 Ara 2010, 14:28

Mesaj SerkanGS » 08 May 2013, 23:22

ZubFB :D
Vmetin asl覺nda bu biraz da tak覺nt覺 haline geliyor, senin de dediin gibi 癟ok kafaya takmamak gerek, tabiki o kadar sapma olsa gidip servise masaya vururdum :D
Serkan dediklerine harfiyen kat覺l覺yorum :thumbup:
Murat :thumbup:
Asymptote GS san覺r覺m o tan覺ma uyuyor :champ:
Dedicated to Perfection / Eski Kullan覺c覺 Ad覺 Desertsun
Kullan覺c覺 avatar覺
SerkanGS

Ya: 45
Kay覺t: 17 Kas 2010, 00:12

Mesaj basto » 12 May 2013, 00:04

Serkan bug羹n inceleme yapmayacak m覺y覺n? Bak onu merak ederek a癟t覺m forumu. Haydi bizi darda b覺rakma art覺k.
Murat
Kullan覺c覺 avatar覺
basto

Kay覺t: 03 Ara 2012, 14:02

Mesaj mehmetalpcan » 12 May 2013, 00:55

g羹le g羹le s覺k覺lmadan kullan
i癟ki b羹t羹n k繹t羹l羹klerin anas覺d覺r Hz Muhammed SAV.
Kullan覺c覺 avatar覺
mehmetalpcan

Ya: 56
Kay覺t: 05 Mar 2010, 22:38

Mesaj bulenty » 12 May 2013, 01:42

襤yi,g羹zel ve sal覺kl覺 g羹nlerde kullan,nihayet GS,gayet al覺ml覺 ve bir o kadar kalite kokuyor. :champ:
Hobisi olan insan,zarars覺zd覺r ve hatta iyi,g羹zel insand覺r
Kullan覺c覺 avatar覺
bulenty

Ya: 65
Kay覺t: 18 ub 2012, 18:13

ncekiSonraki

D繹n TSF Japon Saat Kullan覺c覺 襤ncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler 癟evrimi癟i

Bu forumu gezen kullan覺c覺lar: Hi癟 bir kay覺tl覺 kullan覺c覺 yok ve 206 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners