TSF Üyelerine Özel İndirimli Lüks Saat Modellerini İncelemek İçin Tıklayınız

Seiko Presage Coctail Time Sevenler & Kullananlar Kulübü

Japon ve Asya Üretimi Mekanizmalı Saat İncelemeleri ve Kutu Açılışları Bölümü
Forum kuralları
Sayın Üyeler TSF'ye Hoş Geldiniz, Japon Saat İncelemeleri Bölümümüzde Üyelerimizin ve TSF'nin İncelediği Japon ve Asya Mekanizmalı Saat Marka ve Modellerinin Kutu Açılış, İzlenim, Teknik Mekanizma Verileri, Makro Fotoğraf, Video, Tavsiye ve Yorumlarını Kapsayan Birçok Değerlendirme Kriterine Ulaşabilirsiniz.

Re: Seiko Presage Coctail Time Sevenler & Kullananlar Kulübü

Mesaj HknDrsn » 07 Nis 2018, 02:34

turkmenoglu yazdı:Teşekkür ederim Sn Uikaratas;

Son durum, seçim yapamadığımdan bir tane de SRPC03J1 alıp bugün itibarı ile babama kargoladım.
SNP146P yı alıp eve sağ salim dönmek vardı lakin ne yazık ki presage coctail serisini görmüş bulundum. Utanmasam bir tane daha kendime alacaktım. Babama saat bakınayım derken nasıl bir evlat isek 2 tane daha kendime saat almış bulundum. Ne diyeyim bu saati yapanlar utansın :); nazaran uygun fiyatla bu kadar güzel saat yapılır mı? İnsan çok pahalı sayılmazmış aslında derken, bir araba parasını seriye harcamış bulur kendini.

Bu arada arkadaşlar saat kültürü konusunda birikimim yok ancak estetik anlayışıma oldukça güvenirim. Bu sebeple kendi deneyimimi paylaşayım istedim. SRPC01J ile SSA361J1 arasında kıyaslama yaparsak ilk model sade kadranı ile ilk bakışta çok göz dolduruyor. Hatta kaba olmayan kasa tasarımı ile çok daha alınık. SSA361J1 kadran bütünlüğü konusunda geride kalmış hissi uyandırıyor. Üstelik kasası benim gibi ince bilekliler için biraz kaba kalıyor. SRPC03J1 ile SSA363J1 arasında kadran bütünlüğü farkı o kadar yok mesela.

Ancak içtenlikle söylüyorum, 1-2 saatlik göz aşinalığı sonrasında veya 30 dakika kadar kullandıktan sonra ise her şey tersine dönüyor. İlk başta fazla hareketli görünen SSA361J1 kadranı, inanılmaz şık gelmeye başlıyor. Öyle ki SRPC01J ün sadeliği sıkıcı geliyor artık (ben sade olan her şeye daha ayrı bir sevgi beslerim orası ayrı). İlk bakışta kaba gibi görünen saat kasasının herhangi bir yere takılmadığını veya bileğimde anormal bir kasa olmadığını farketmem 1-2 dakika sürdü.

İki model arasındaki fiyat farkının daha fazla olmasını gerektirecek kadar şık bir saat SSA363J1. Alacak olanlara kendi yaşadıklarımı aktarmak istedim. Şu anki seçimim kesinlikle günlük kullanımda SSA363J1 ü kullanmak yönünde. Hatta bu satırları yazarken bile bileğimde o var. İleride metal veya deri kordon değişimlerine de muhtemelen daha çok adapte olacaktır kanısındayım. Muhtemelen bir süre iş saatlerimde SRPC01J i, diğer zamanlarda SSA363J1 i kullanacağım.

Coctail serisine gönlü düşen veya düşecek olan herkesin keyifle kullanmasını temenni ederim. Saygılar, selamlar.

SRPC03J1 ne kadara nerden aldınız ?
referans
http://forum.saatforumu.com/viewtopic.php?f=244&t=22863
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj KKarakuş » 07 Nis 2018, 06:48

byakrep yazdı:
KKarakuş yazdı:Farklı pabuç denemeleri...

Resim

SM-A520F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Siyah bir kordon ile deneme şansın varmıdır merak ettim doğrusu :D
Tabi ki ;

Siyah kordonla da gayet uyumlu ;)

Resim
Resim

" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj corp8slave » 07 Nis 2018, 09:42

Herkese merhaba,

Bu başlık sayesinde cocktail time alacağım en kısa sürede. Bugün kolumda bir deneme yapabilirsem eğer(şu ana kadar gittiğim 1 2 bayide bulamadık saati) ya beyaz kadranlı(sanırım sakura deniliyor) ya da siyaha kaçan lacivert kadranlı olandan alacağım. Sakuranın her türlü kayışla adapte olabilmesi gerçekten müthiş. Çok kalın saat sevmediğim için power reserveli modeli pek düşünmüyorum ama onu da deneyeceğım.
Bakalım.
Kullanıcı avatarı
corp8slave

Mesaj KKarakuş » 07 Nis 2018, 13:17

corp8slave yazdı:Herkese merhaba,

Bu başlık sayesinde cocktail time alacağım en kısa sürede. Bugün kolumda bir deneme yapabilirsem eğer(şu ana kadar gittiğim 1 2 bayide bulamadık saati) ya beyaz kadranlı(sanırım sakura deniliyor) ya da siyaha kaçan lacivert kadranlı olandan alacağım. Sakuranın her türlü kayışla adapte olabilmesi gerçekten müthiş. Çok kalın saat sevmediğim için power reserveli modeli pek düşünmüyorum ama onu da deneyeceğım.
Bakalım.
Hakkınızda ve tercihinizde şimdiden hayırlısı olsun :)

Her iki model de güzel olduğundan birini alınca diğerinde akıl kalıyor, en azından bende böyle oldu :)

Bugün de bir katkıda bulunayım ;

Resim

" İnsanlar hangi dünyaya kulak kesilmişse, öbürüne sağır..! " / İsmet ÖZEL
Kullanıcı avatarı
KKarakuş

Mesaj HknDrsn » 07 Nis 2018, 17:25

KKarakuş yazdı:
byakrep yazdı:
KKarakuş yazdı:Farklı pabuç denemeleri...

Resim

Siyah bir kordon ile deneme şansın varmıdır merak ettim doğrusu :D
Tabi ki ;

Siyah kordonla da gayet uyumlu ;)

Resim
Resim

Allah razı olsun. Dostum mükemmel :super: İster Siyah ister kahve kordonla kullan çok iyi. :thumbup:
referans
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj turkmenoglu » 07 Nis 2018, 19:32

Sn Byakrep;

Forumda yeniyim, bu tür bir davranış forum kurallarına uyar mı bilmiyorum.
Bu tür bilgi paylaşımları foruma uygun olsa bile, internet ortamında fiyat belirtmek veya yer söylemenin; bu sektörde geçimini sağlayan diğer kişilere haksızlık olacağını düşünüyorum. Özel mesaj var ise oradan iletişime geçerseniz paylaşabilirim. Özel mesaj yoksa telefonumu vereyim, benim ismimi de vererek gidebilirsiniz, veya arayabilirsiniz.

Ben şimdiye kadar tüm seiko saatlerimi aynı saatçiden aldım. Kardeşim, babam, yeğenlerim, eski eşim vs de hediye ettiklerimi sayarsak bugün itibarı ile 8. veya 9. seiko saati de (Bugün dayanamayıp gidip tekrar SRCP03J de aldım) oradan almış bulunuyorum.

Benim alışveriş yaptığım yer, çoğu zaman aşağı yukarı nette görülen en düşük fiyatlara yakın fiyatlarda vermeye çalışıyor bana.
Kullanıcı avatarı
turkmenoglu

Mesaj HknDrsn » 07 Nis 2018, 20:29

turkmenoglu yazdı:Sn Byakrep;

Forumda yeniyim, bu tür bir davranış forum kurallarına uyar mı bilmiyorum.
Bu tür bilgi paylaşımları foruma uygun olsa bile, internet ortamında fiyat belirtmek veya yer söylemenin; bu sektörde geçimini sağlayan diğer kişilere haksızlık olacağını düşünüyorum. Özel mesaj var ise oradan iletişime geçerseniz paylaşabilirim. Özel mesaj yoksa telefonumu vereyim, benim ismimi de vererek gidebilirsiniz, veya arayabilirsiniz.

Ben şimdiye kadar tüm seiko saatlerimi aynı saatçiden aldım. Kardeşim, babam, yeğenlerim, eski eşim vs de hediye ettiklerimi sayarsak bugün itibarı ile 8. veya 9. seiko saati de (Bugün dayanamayıp gidip tekrar SRCP03J de aldım) oradan almış bulunuyorum.

Benim alışveriş yaptığım yer, çoğu zaman aşağı yukarı nette görülen en düşük fiyatlara yakın fiyatlarda vermeye çalışıyor bana.

Pardon doğru düş0nüyorsunuz. Özel msj atıyorum tşkler.
referans
Kullanıcı avatarı
HknDrsn

Mesaj AhmetDeniz » 07 Nis 2018, 21:10

Sakura.Resim

MI 5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Kullanıcı avatarı
AhmetDeniz

ÖncekiSonraki

Dön TSF Japon Saat Kullanıcı İncelemeleri - Japanese Watch User Reviews

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 218 misafir

TSF Partner Brands & Medias
Ancon
Arnold & Son
Ateliers deMonaco
Audemars Piguet
Badollet Geneve
Bell & Ross
Breitling
Chopard
Concord
Gucci
Hautlence
Hublot
Linde Werdelin
Maîtres du Temps
Manufacture Royale
Oris
Parmigiani Fleurier
Snyper Geneve
Steinhart
Watchonista

Facebook  Twitter  Instagram  Youtube  RSS Portal    |    Gallery    |    Blog    |     Advertise / Reklam / Contact      

All brand names and trademarks are the property of their respective owners